background img
banner
banner

Συναγερμός για την κακοκαιρία «Ελπίς» και την τηλεκπαίδευση

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΧΑΪΑΣ

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του επικείμενου χιονιά που πλήττει σχεδόν όλη την χώρα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς», οι σχολικές μονάδες σε όλο τον εύρος του νομού θα παραμείνουν κλειστές για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου, αφού αυτό προέκυψε από την κοινή εκτίμηση της κατάστασης, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού.

Παρ’ όλο δε που δεν έχει έρθει σήμα επικινδυνότητας από την Πολιτική Προστασία για έντονα καιρικά φαινόμενα, τα σχολεία της Αιγιάλειας όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, προφανώς μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της αδυναμίας των μονάδων να τηρήσουν τα πρωτόκολλα που είναι απαραίτητα, προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά του ιού με τις νέες συνθήκες του υπερβολικού ψύχους που επικρατεί. Ενδεχομένως, αυτό προκύπτει και από την βούληση κοινής “γραμμής πλεύσης” σε όλο το νομό, δεδομένου ότι από χθες το μεσημέρι και μετά προέκυψαν προβλήματα με πάγο στους δρόμους, κυρίως στις ορεινές περιοχές του δήμου αλλά και τα Καλάβρυτα.

Ο παγετός και ο αέρας που ήδη πλήττει τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Αιγιάλειας, είναι ο λόγος που στα πλαίσια της γενικότερης πρόληψης, θα ισχύσει και για τις δύο ημέρες.
Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί, φοβούμενοι ότι δεν θα τηρηθούν οι αποστάσεις των μαθητών μέσα στην τάξη (καθώς λόγω ψύχους δεν θα βγουν για διάλειμμα τα παιδιά και δεν θα αερίζονται επαρκώς οι χώροι) έδωσαν τον “πράσινο φως” χθες το βράδυ στο να κλείσουν τα σχολεία.
Σύμφωνα δε με τα τελευταία στοιχεία, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται και σήμερα και αύριο, μέσω της ειδικής πλατφόρμας WebEx και οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα ακολουθήσουν.

Πέντε εκπαιδευτικοί νοσούν μόνο στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού

Ήταν 7:19 το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιανουαρίου, όταν ενημερώθηκε η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την απόφαση κλεισίματος των σχολείων, με τον πρόεδρό της Δημήτρη Ελευθεριώτη να σημαίνει συναγερμό στην σχολική κοινότητα, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να προετοιμαστούν άμεσα. Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του στο protionline.gr για τη δυσκολία του εγχειρήματος, με την οργάνωση της τηλεκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, 20 και πλέον δάσκαλοι νοσούν από covid, με το δημοτικό σχολείο του Διακοπτού να έχει την πρωτιά με πέντε εκπαιδευτικούς νοσούντες από την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας επιπλέον αντικειμενικές δυσκολίες τόσο στη δια ζώσης όσο και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Αυτοψία στα ορεινά του δήμου το Σαββατοκύριακο

Εντωμεταξύ, περιοδεία σε ολόκληρη την ορεινή Αιγιάλεια πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος, Μαρία Σταυροπούλου και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, υπεύθυνος για την Δ.Ε. Συμπολιτείας, Τάκης Ανδριόπουλος, καταγράφοντας τα επικίνδυνα σημεία. Η Πολιτική Προστασία του δήμου, βρίσκεται σε ετοιμότητα από την Παρασκευή, παρόλο που οι συνθήκες ήταν ήπιες, κατάσταση που δεν αναμένεται να αλλάξει δραματικά σήμερα.

Αλάτι βρίσκεται τοποθετημένο σχεδόν σε όλες τις ορεινές Κοινότητες και όλοι αναμένουν οι έντονες χιονοπτώσεις να ξεκινήσουν από σήμερα το βράδυ.
Σε δηλώσεις του στo protionline.gr ο Νίκος Καραΐσκος, ήταν καθησυχαστικός τουλάχιστον για σήμερα Δευτέρα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr