background img
banner
banner

Πάτρα: Έρευνα για το θάνατο των τριών παιδιών

Διαστάσεις θρίλερ αποκτά η υπόθεση θανάτου των τριών ανήλικων παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα, καθώς ο εισαγγελέας εφετών ζήτησε από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών να ερευνήσουν την υπόθεση. Με την παραγγελία του, που έφτασε  το μεσημέρι την Πέμπτη 10/2, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, ο εισαγγελέας της Πάτρας ζητάει από τους αστυνομικούς να πάρουν καταθέσεις από τους ιατροδικαστές που πραγματοποίησαν νεκροψία – νεκροτομή στις σορούς των τριών κοριτσιών. Οι θάνατοι και των τριών παιδιών χαρακτηρίστηκαν αιφνίδιοι, με αποτέλεσμα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, να ενημερωθούν οι ιατροδικαστικές αρχές και να διαταχθεί η διενέργεια νεκροτομής. Ο εισαγγελέας ζητάει ακόμα από τους αστυνομικούς να συγκεντρώσουν καταθέσεις από τα στελέχη των παιδιατρικών νοσοκομείων σε Πάτρα και Αθήνα που διαχειρίστηκαν τα τρία τραγικά περιστατικά. Αξιωματικός της Ασφάλειας που ρωτήθηκε σχετικά δήλωσεστην «Κ» ότι «θα συγκεντρώσουμε τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν για τους θανάτους και αφού τις μελετήσουμε θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι και οι γονείς των τριών κοριτσιών θα κληθούν να καταθέσουν.

Η οικογένεια από την Πάτρα έχασε στο διάστημα από το 2019 μέχρι σήμερα τρία παιδιά: τη Μαλένα το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών, την Ιριδα το 2021 σε ηλικία 6 μηνών και την 9χρονη Τζωρτζίνα στα τέλη Ιανουαρίου 2022. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω συνηγόρου η οικογένεια, ο θάνατος του πρώτου από τα τρία κορίτσια αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα και για την υπόθεση έχει υποβληθεί από την οικογένεια μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, η οποία ερευνάται. Η μόλις 6 μηνών Ιριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της και μεταφέρθηκε νεκρή στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πάτρας. Από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά τον θάνατό της (την ιατροδικαστική έκθεση συνέταξε η κ. Αγγελική Τσιόλα) διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε σπάνιο καρδιολογικής φύσεως πρόβλημα (φλεβόκομβο). Ιατροδικαστικές πηγές εξέφρασαν πάντως επιφυλάξεις για το κατά πόσον η συγκεκριμένη πάθηση ήταν αυτή που τελικά προκάλεσε τον θάνατο του βρέφους. Τη νεκροψία στην 9χρονη Τζωρτζίνα πραγματοποίησε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ο ιατροδικαστής κ. Σωτήρης Μπουζιάνης. Μακροσκοπικά δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου του άτυχου κοριτσιού που έπασχε από τετραπληγία. Εγιναν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων πάντως δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, πάντως, αστυνομικοί και ιατροδικαστές χαρακτηρίζουν τον θάνατο των τριών παιδιών τραγωδία, μιλούν για δικαιολογημένη παρέμβαση του εισαγγελέα και δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για να διαλευκανθεί η σκοτεινή αυτή υπόθεση. «Οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα», καταλήγει η χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, μέσω του συνηγόρου τους, οι γονείς των τριών κοριτσιών.

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr