background img
banner
banner

Συνάντηση Αλεξοπούλου – Σκρέκα: Ευθύνη των δήμων να καταγράψουν τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα. Το θέμα της συνάντησης ήταν η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών της Αχαΐας σε μία εποχή που οι τιμές της ενέργειας παγκοσμίως σημειώνουν πρωτόγνωρες αυξήσεις.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε στην κα Αλεξοπούλου ότι βασικό μέλημα της Κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τους ευάλωτους πολίτες. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία δίδεται η δυνατότητα στους οικονομικά ασθενέστερους να καταθέσουν αίτηση στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για επανασύνδεση του ρεύματος στην κύρια κατοικία τους. Οι υπηρεσίες των δήμων εξετάζουν τις αιτήσεις και εφόσον πληρούν τα κριτήρια, δίνουν άμεσα εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για επανασύνδεση. Επίσης έχει ενεργοποιηθεί από τον Δεκέμβριο η τηλεφωνική γραμμή αλληλεγγύης 15902 και ήδη υπάρχουν αρκετές κλήσεις από την Αχαΐα. Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επανασυνδέσουν την παροχή ρεύματος του σπιτιού τους, χωρίς να επιβαρύνονται με το κόστος, το οποίο θα καλύπτεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Κυβέρνηση έχει διαθέσει περισσότερα από 1,3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και θα προχωρήσει και σε άλλες στοχευμένες παρεμβάσεις για την οικονομική ανακούφιση όσων πλήττονται.

Η κα Αλεξοπούλου συνεχάρη τον κ. Υπουργό για την προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της χώρας που δυσκολεύονται λόγω της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει τον πλανήτη. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση καθημερινά αγωνίζονται για να ελαφρύνουν σε όλους το βάρος που έχει επέλθει λόγω της αύξησης της ενέργειας και των προϊόντων.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Υπουργό η κα Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε: «Είχα σήμερα μία εποικοδομητική συνεργασία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Κωνσταντίνο Σκρέκα προκειμένου να συζητήσουμε για τα μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών με επίκεντρο βέβαια το φλέγον ζήτημα της επανασύνδεσης του ρεύματος στις κατοικίες τους. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Υπουργός αναλυτικά, μεγάλο βάρος πέφτει στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων προκειμένου να καταγράψουν τα νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα λόγω χρεών. Δυστυχώς στην Πάτρα αυτό δεν το βλέπουμε. Αντιθέτως υπάρχει μία κωλυσιεργία από πλευράς δήμου σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες. Θα περίμενε κάποιος από πολιτικούς που εκλέχτηκαν με σημαία τα λαϊκά δικαιώματα να λειτουργούν διαφορετικά. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη με έργα και όχι με κούφια λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr