background img
banner
banner

Με «ανοιχτά μέτωπα» και αμφίβολη κατάληξη

Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η προγραμματισμένη για απόψε συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημαρχείο, που έχει συγκαλέσει ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος. Μετά την «εκεχειρία» των εορτών του Πάσχα, τα «ανοιχτά μέτωπα» για τον δήμο Αιγιαλείας παραμένουν. Η συνέργεια που επιτάσσει η απλή αναλογική είναι αναγκαία, με την εκπεφρασμένη διάσπαση απόψεων όμως να μην αφήνει και πολλά περιθώρια..

Στην πρόσκλησή του προς τους αρχηγούς των παρατάξεων, για τη συνάντηση που θα γίνει στις 8.00 το βράδυ, ο δήμαρχος αναφέρει πως «αντικείμενό της θα είναι η συζήτηση για σημαντικά ζητήματα του δήμου, όπως πλατεία Αγ. Λαύρας, σχολή Φυσικοθεραπείας αλλά και όποια ζητήματα τεθούν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συζήτησης (δηλαδή ανοιχτή ατζέντα)».

Οι αναβολές και η προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152

Θα πρέπει βεβαίως να υπενθυμιστεί ότι η συνάντηση για το μείζον ζήτημα της πλατείας Αγ. Λαύρας, είχε ζητηθεί από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Γούτο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνοντας μάλιστα να γίνει με τη συμμετοχή Νομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου ώστε να δοθούν εύλογες απαντήσεις. Κι ενώ αναμενόταν η συνάντηση, μία ημέρα πριν συνεκλήθη συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής όπου ελήφθη απόφαση προσφυγής της δημοτικής αρχής στην Επιτροπή του άρθρου 152 ενάντια στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως προς την ένσταση των πέντε δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, που ακύρωνε την απόφαση για υποκατάσταση του εργολάβου στο έργο της πλατείας.

Η αιφνιδιαστική εξέλιξη προκάλεσε την αναβολή της διαδημοτικής σύσκεψης, δυναμιτίζοντας το κλίμα. Η συνάντηση ορίστηκε για τέσσερις ημέρες μετά, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση από τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων. Συγκεκριμένα, απείχαν οι κ. Γούτος και Ψυχράμη αλλά και ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος που βρισκόταν εκτός Αιγίου. Στη συνέχεια, η συνάντηση ορίστηκε για τη Μεγάλη Τρίτη, ωστόσο ο κορωνοϊός «πρόλαβε» αυτή τη φορά να ακυρώσει τη διεξαγωγή της, με τον δήμαρχο να γνωστοποιεί μία ημέρα πριν πως βρέθηκε θετικός.

Αναμένουν ενημέρωση – Δύσκολη η σύμπνοια

Κάπως έτσι κι ενώ εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 που αναμένεται να… λύσει τον «Γόρδιο Δεσμό» της πλατείας, η αναμενόμενη συνάντηση ορίστηκε για απόψε. Με τις εξελίξεις που μεσολάβησαν ωστόσο είναι άγνωστο το πόσοι και ποιοι θα συμμετάσχουν, με τους αρχηγούς, πλην του κ. Τριανταφυλλόπουλου να εκφράζουν κατ’ επανάληψη τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του κ. Γούτου στο protionline.gr: ΄΄Θα παραστώ στην αποψινή συνάντηση, ωστόσο απορώ τι νόημα έχει. Είχα ζητήσει σύσκεψη για το θέμα της πλατείας ώστε να προβούμε από κοινού στις ενδεδειγμένες κινήσεις, βάσει των υποδείξεων των δύο υπηρεσιών. Πλην όμως, ο δήμαρχος προτίμησε να προσφύγει στην Επιτροπή του Άρθρου 152. Θεωρώ ότι αυτή η κίνηση προσέγγισης είναι εκ του μη άνευ. Θα μπορούσα να βοηθήσω όσο μπορώ για το φλέγον θέμα της πλατείας, όμως ο δήμαρχος το αρνήθηκε΄΄. Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Αναμένουμε με ενδιαφέρον ενημέρωση για τις κινήσεις της δημοτικής αρχής για το θέμα παραμονής της Φυσικοθεραπείας γιατί, όπως έχει πει επανειλημμένως και στο Δημοτικό Συμβούλιο, φαίνεται πως η δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια΄΄.

Και κατέληξε: ΄΄Προκαλεί εντύπωση μία κοινή σύσκεψη στην παρούσα φάση. Για τον ηλεκτροφωτισμό ή για άλλα σοβαρά θέματα, ο δήμαρχος δεν ήθελε την άποψή μας;΄΄.
Σε ανάλογο ύφος και η τοποθέτηση της κ. Ψυχράμη, η οποία ανέφερε πως ΄΄εδώ ψηφίσαμε προϋπολογισμό που με τις τροποποιήσεις ούτε καν τηρείται. Είναι απορίας άξιο σε τι μπορεί να χρησιμεύσει μία δημοτική σύσκεψη, τη στιγμή που ο δήμαρχος αποφασίζει μόνος του΄΄.

Πάντως, ο δήμαρχος για την Τετάρτη 11/5, στη 1.00 το μεσημέρι, έχει καλέσει τα μέσα ενημέρωσης ώστε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Όπως τονίζει στην πρόσκλησή του, ΄θα γίνει ενημέρωση για την πορεία διαφόρων ζητημάτων του δήμου και ακολούθως ο δήμαρχος θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr