background img
banner
banner

Παραιτήσεις στη… σκιά της απόφασης μεταφοράς της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η απόφαση μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, που έρχεται να βάλει… λουκέτο στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου στο Αίγιο, δεν προκαλεί μόνο κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες αλλά έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Τέσσερα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Αιγιαλείας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάφορη αδικία εις βάρος των κατοίκων της Αιγιάλειας, με το κλείσιμο της σχολής. Ελπίζουν δε, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση θα αλλάξει την πολιτική της…

Πρόκειται για τον Γιώργο Γκιώνη (πρόεδρο Κοινότητας Αιγίου), τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΑ Αιγιαλείας Φώτη Σωτηρόπουλο, τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Χρήστο Κοσσαρά και την Χριστίνα Σακκά.

Να σημειωθεί ότι η δήλωση παραίτησης απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγιαλείας ΝΔ και κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, τους βουλευτές Αχαΐας και τη ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας. Μάλιστα, οι τέσσερις, στη δήλωση παραίτησης ζητούν και από τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. να ακολουθήσει το παράδειγμά τους…

Το περιεχόμενο της επιστολής

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις παραιτηθέντες αναφέρουν: ΄΄κ. Πρόεδρε, έχουμε εκλεγεί ως μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγαλείας της Νέας Δημοκρατίας, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων είναι η προάσπιση και διεκδίκηση των θεμάτων των μελών της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. αλλά και εν γένει των κατοίκων της Αιγιάλειας. Η αδικία η οποία συντελείται εις βάρος των κατοίκων της Αιγιάλειας, με το οριστικό κλείσιμο της σχολής Φυσικοθεραπείας Αιγίου, δεν μπορεί να ας αφήσει παγερά αδιάφορους σε αυτή την κατάφορη αδικία που συντελείται στην πόλη του Αιγίου. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτούς που μας εξέλεξαν στα όργανα διοίκησης της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. αλλά και σε όλους τους συμπολίτες της Αιγιάλειας, δηλώνουμε και καταθέτουμε την παραίτησή μας, από μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Αιγιαλείας, ελπίζοντας ότι έστω και στην ύστατη αυτή στιγμή, η Κυβέρνηση αλλάξει την πολιτική της ώστε να παραμείνει το ΤΕΙ Αιγίου στην πόλη μας. επίσης, κύριε Πρόεδρε, σας προτείνουμε, αντί να λειτουργείτε προς ίδιον όφελος την τοπική οργάνωση της Ν.Δ. καλά θα ήταν να ακολουθήσετε το παράδειγμά μας, προς όφελος της πόλης μας. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες΄΄.

«Υπεράσπιση των συμφερόντων της Αιγιάλειας με υπευθυνότητα»

Μιλώντας στο protionline.gr για την απόφασή του να παραιτηθεί και την κίνηση των τεσσάρων, ο κ. Γκιώνης σχολίασε: ΄΄Ήταν μία απόφαση κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Εξελέγην με την ψήφο των μελών της Ν.Δ. από την Αιγιάλεια και έχω χρέος να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της περιοχής μου. Βάζω λοιπόν το δίκαιο αίτημα της πόλης μου και το συμφέρον των κατοίκων της πάνω από την κομματική μου ταυτότητα. Δεν συμφωνώ με την απόφαση μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα και από τη στιγμή που αυτή η απόφαση πλήττει και υποβαθμίζει εν τέλει την περιοχή μου, παραιτούμε από μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας της Ν.Δ.΄΄.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοσσαράς, επισημαίνει: ΄΄Η απόφαση μου να είμαι υποψήφιος στις εκλογές της Τοπικής έγινε με γνώμονα μέσα από τη συμμετοχή μου με τα υπόλοιπα μέλη της τοπικής να προάγουμε τα συμφέροντα της περιοχής μας .Δυστυχώς στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας και κυρίως της μεταφοράς του τμήματος Φυσικοθεραπείας οι βουλευτές του κόμματος του νόμου μας πέρα από δηλώσεις ήταν απόντες και δε στήριξαν ως όφειλαν το αίτημα όλης της Αιγιάλειας για παραμονή της σχολής.

Η Τοπική στην οποία συμμετείχα δεν άσκησε τις πιέσεις και παρεμβάσεις σε αυτό το μείζον ζήτημα για την Αιγιάλεια και ήταν ουσιαστικά απούσα, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία σε δημόσιες σχέσεις και προστασίας της ανύπαρκτης δράσης των βουλευτών. Δεν θέλω να συμμετέχω σε ένα όργανο που διέψευσε τις προσδοκίες μου και δεν είχε σε πρώτη προτεραιότητα την Αιγιάλεια αλλά την κομματική πειθαρχία σε άδικες αποφάσεις για τον τόπο μου. Η παραίτηση μου ήταν μονόδρομος αφού πρώτα και πάνω απ’ όλα με ενδιαφέρει το καλό της Αιγιάλειας!΄΄

Το παρασκήνιο των αποχωρήσεων

Ωστόσο υπάρχει και ο αντίλογος για τις παραιτήσεις των τεσσάρων, που θα μπορούσαν να ήταν πέντε, αφού τελικά δεν συναίνεσε ο Φάνης Σακελλαρόπουλος από την Ακράτα, ο οποίος παρέμεινε μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο.

Οι πέντε, αν και το ψηφοδέλτιο ήταν ενιαίο, είχαν φωτογραφηθεί προεκλογικά στην ομάδα του υποψήφιου προέδρου Φάνη Ραμπαβίλα και αυτό έχει τη σημασία του.

Την επιστολή παραίτησης των τεσσάρων, έδωσε στον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. ο Γιώργος Γκιώνης, το Σάββατο 23 Ιουλίου, με τον Βασίλη Σταθακάρο να μην ανησυχεί για τις παραιτήσεις, αφού τα μέλη αυτά όπως συζητήθηκε λίγο αργότερα δεν συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες της Οργάνωσης.

Την επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέταξε γνωστός δικηγόρος που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, με τα τέσσερα παραιτηθέντα μέλη να εισακούν την προτροπή του αντιδημάρχου Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, κάτι που δεν έκαναν, ακόμα τουλάχιστον, τα υπόλοιπα έντεκα μέλη της Οργάνωσης, ακόμα και αυτά που στις εσωκομματικές εκλογές πέρυσι, ήταν κοντά στον υποψήφιο πρόεδρο Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

Όπως και να έχει, οι «τριγμοί» που προκάλεσαν οι τέσσερις στην Τοπική Νέα Δημοκρατία δεν είναι αρκετοί για να ταρακουνήσουν τους υψηλά ιστάμενους του κόμματος, που δεν στήριξαν και ούτε φαίνονται διατεθειμένοι να το κάνουν τώρα που η Φυσικοθεραπεία φεύγει με Προεδρικό Διάταγμα.

Στηρίζει την απόφαση των τεσσάρων να παραιτηθούν

Τη στήριξή του στη στάση των τεσσάρων παραιτηθέντων της Τοπικής Δημοτικής Οργάνωσης Αιγιαλείας της Ν.Δ. εκφράζει ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, με γραπτή του δήλωση. Ο ίδιος ενίσταται για την απαξιωτική στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Φυσικοθεραπείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει συμμεριζόμενος την άποψη ότι πρέπει να πιεστεί ώστε να αλλάξει η πολιτική της στα θέματα που αφορούν την Αιγιάλεια.

΄΄Το παιχνίδι της προσποίησης ότι τίποτα δεν έγινε με την μεταφορά της Σχολής Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο που θεωρείται από τις καλύτερες στην Ελλάδα και ειδικότερα με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε για να ικανοποιηθούν προσωπικά συμφέροντα άλλων, είναι λυπηρό(δεν βόλευε ορισμένους καθηγητές η απόσταση από την Πάτρα)΄΄, αναφέρει ο αντιδήμαρχος, ενώ σε ό,τι αφορά την προσωπική του σχέση με τη Ν.Δ. σημειώνει: ΄΄Ανήκω στον χώρο και ψηφίζω Νέα Δημοκρατία από τα 18 μου χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον. Ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο Αίγιο τα τελευταία 30 χρόνια.

Ένα τόπο που λατρεύω. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που με οδήγησε να βάλω υποψηφιότητα στης δημοτικές εκλογές . Ένιωσα την ανάγκη να είμαι ενεργός πολίτης για το καλό του τόπο μου χωρίς κομματικά κριτήρια .Άλλωστε ποτέ δεν χρησιμοποίησα κομματική ομπρέλα για την υποψηφιότητα μου. Με τίμησαν με τον σταυρό τους όσοι πίστεψαν ότι έχω να προσφέρω στον τόπο και όχι με κομματικά κριτήρια.

Βλέποντας όμως την αντιμετώπιση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα της υπουργού Παιδείας κα Κεραμέως και ειδικότερα την απαξιωτική στάση της απέναντι στον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους που δεν δέχτηκε ούτε να τον δει. Δεν το κατάφεραν ούτε οι βουλευτές του νόμου μας΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Δεν αρμόζει σε κανέναν υπουργό να αντιμετωπίζει μια πόλη με τέτοιο τρόπο. Στηρίζω την παραίτησή των μελών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγιαλείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Γκιώνη, τον πρόεδρο των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κ. Φώτη Σωτηρόπουλο, τον πρόεδρο των Αστικών ΚΤΕΛ κ. Χρήστο Κοσσαρά και την κα Χριστίνα Σακκά, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στη μεταφορά της έδρας της Σχολής Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα, που τολμούν να καταθέσουν τις κομματικές τους ταυτότητες προκειμένου να χτυπήσουν «καμπανάκι» προς το κυβερνόν κόμμα, ζητώντας να αλλάξει πολιτική προς όφελος της κοινωνίας της Αιγιάλειας. Η εκάστοτε πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός και όχι τροχοπέδη σε κοινωνικά ζητήματα ανεξαρτήτου χρώματος και πεποιθήσεων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr