background img
banner
banner

«Άφαντοι» πρύτανης και υπουργός Παιδείας

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΣτΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Υποτίμηση της αίτησης του δήμου Αιγιαλείας περί αναστολής του Προεδρικού Διατάγματος μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα ή και βεβαιότητα ότι θα απορριφθεί, υποδηλώνει η μη ανταπόκριση πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και υπουργείου Παιδείας να αποστείλουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις απόψεις τους ώστε να ληφθούν υπόψη στην απόφαση του δικαστικού οργάνου. Δήμος και φορείς πάντως βρίσκονται εν αναμονή, εκτιμώντας ότι η απόφαση θα ληφθεί έως τις 22 Αυγούστου και ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει σωστή αξιολόγηση από το ΣτΕ.

Γ. Μπέσκος: ‘‘Είναι υπεράνω και των δικαστών;’’

Όπως σημειώνει ο νομικός σύμβουλος του δήμου και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ΄΄εντός πέντε ημερών, πρύτανης και υπουργός Παιδείας όφειλαν να στείλουν απόψεις επί της αναστολής μας στο ΣτΕ. Ο δήμος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, ανταποκρινόμενοι στις νόμιμες προθεσμίες, καταθέσαμε εγκαίρως τις απόψεις μας έγγραφα και μέσω υπομνήματος. Το Πανεπιστήμιο και η υπουργός δεν έστειλαν ακόμα απόψεις. Και αναρωτιόμαστε: Εξακολουθούν να μην υπολογίζουν κανέναν; Δεν υπολόγισαν τον νόμο και αποφάσισαν τώρα να είναι υπεράνω και των δικαστών; Είναι προφανές ότι δεν έχουν στοιχεία να απαντήσουν σε δικόγραφα και είναι σε αδιέξοδο. Ας στείλουν επιτέλους τις απόψεις τους να βγει απόφαση. Ό,τι και να στείλουν δεν αλλάζει το αυτονόητο ότι παρανόμησαν΄΄.

Και προσθέτει με «καυστικό» τρόπο: ΄΄Ας κάνουν επιτέλους και κάτι νόμιμο σε αυτή τη διαδικασία, λειτουργούν έτσι παρότι γνωρίζουν ότι η υπόθεση είναι επείγουσα και δεν επιδέχεται αναβολές. Ακόμη μέχρι την κοινοποίηση των δικογράφων έτρεχαν για μετακόμιση πριν την 1.9.2022. Για το δε σχέδιο του κ. πρύτανη, στο υπουργείο μας είπαν ότι οι προθεσμίες είναι ενδεικτικές. Τώρα που τις προθεσμίες τις θέτει ο νόμος και το Δικαστήριο, για τον κ. Μπούρα, όταν συμπίπτουν με τα μπάνια του στον Αγ. Βασίλη ή την ακρόαση του ροκ του είναι πάλι ενδεικτικές;΄΄.

Πώς επηρεάζει την έκβαση η «σιωπή»

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πώς η «σιωπή» από υπουργείο και πρυτανεία δεν αποκλείεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην απόφαση, δεδομένου ότι ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκε ή τεκμηριώθηκε η απόφαση για μεταφορά, ούτε κατά την απόφαση της Συγκλήτου, ούτε στο Προεδρικό Διάταγμα.

Δεν αποκλείεται ωστόσο η μη ανταπόκρισή τους να καθυστερήσει τη διαδικασία κάτι που είναι εις βάρος των ενεργειών διατήρησης του Τμήματος στο Αίγιο. Στην περίπτωση λοιπόν που δεν καταθέσουν, τότε το δικαστικό όργανο θα τους καλέσει εκ νέου και σε νέα μη ανταπόκριση, θα εξάγει την απόφαση…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr