background img
banner
banner

Έγκαιρη προετοιμασία εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μία σειρά από ενέργειες που θα προετοιμάσουν την ομαλή έναρξη και μετέπειτα λειτουργία των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Αιγιάλειας, έχει δρομολογήσει ήδη η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας. Έμφαση δίνεται στην καθαριότητα και των καλλωπισμό των σχολικών εγκαταστάσεων αλλά και την καλή συνεργασία με το προσωπικό των σχολείων έτσι ώστε η σχολική χρονιά 2022-23, να κυλήσει με ασφάλεια σε όλους τους τομείς.

Απολύμανση, απεντόμωση, εξωραϊσμός προαυλίων

Όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας, Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄από Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει απολύμανση, απεντόμωση – μυοκτονία σε όλες τις Σχολικές Μονάδες. Το πρόγραμμα θα καθοριστεί από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, με τη διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου. Όσον αφορά την κοπή χόρτων, προαυλίων και τον εξωραϊσμό περιβαλλόντων χώρων, έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και το συγκεκριμένο έργο είναι σε εξέλιξη. Θέλουμε ό,τι έχει σχέση με τις υπηρεσίες που μπορεί να παράσχει ο δήμος για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, να είμαστε έτοιμοι πριν τις 12 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά΄΄.

Έργα και παρεμβάσεις

Ερωτηθείς για το εάν έχουν εκτελεστεί έργα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιγιάλεια, έκανε γνωστό ότι ΄΄σε εξέλιξη είναι εργασίες στις βρύσες που βρίσκονται στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείο. Επίσης, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο θα φτιάξουμε χώρισμα ώστε να δημιουργήσουμε δύο αίθουσες στη θέση μίας. Ακόμη στο 1ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις εξωτερικά, δεδομένου ότι έχουν προκύψει κάποια προβλήματα από τη φθορά του χρόνου. Για παράδειγμα, στο 5ο Δημοτικό, χρήζουν αποκατάστασης οι κίονες στην είσοδο. Όπως και να έχει, θα φροντίσουμε οι όποιες παρεμβάσεις να γίνουν πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα΄΄.

Σεμινάρια για Σχολικούς Τροχονόμους

Σε ό,τι αφορά τους σχολικούς τροχονόμους, η Σχολική Επιτροπή, με έγγραφό της προς τους διευθυντές, έχει ζητήσει να προβούν στα δέοντα έτσι ώστε η πρόσληψη και η ανάθεση της υπηρεσίας τους για όλους να έχει τελειώσει έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Ελευθεριώτης, ΄΄προγραμματίζουμε να υλοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο Σχολικών Τροχονόμων για θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.
Η ενημέρωση-σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 ή 8 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου. Θα κληθούν να παραστούν οι Σχολικοί Τροχονόμοι καθώς και οι διευθυντές των Σχολικών Μονάδων που τους απασχολούν΄΄.

Σχολικές καθαρίστριες ΙΔΟΧ στα πόστα τους εγκαίρως – Κάλυψη και των επιπλέον απαιτήσεων

Η καθαριότητα των σχολείων δεν θα μπορούσε να μην απασχολεί τη Σχολική Επιτροπή. Όπως τόνισε ο πρόεδρός της, ΄΄θα προσπαθήσουμε μέσα στην εβδομάδα να αναλάβουν οι καθαρίστριες ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), οι οποίες θα καλύψουν και τα σχολεία που έχουν επιμήκυνση ωραρίου. Όταν κάναμε τον σχεδιασμό δεν γνωρίζαμε την αλλαγή αυτή και τις νέες ανάγκες που προκύπτουν, συνεπώς είναι μία ευτυχής συγκυρία και πιστεύω πως θα το καλύψουμε. Βεβαίως, ακόμη δεν ξέρουμε πόσα σχολεία θα λειτουργήσουν με το συγκεκριμένο ωράριο. Οι γονείς θα ερωτηθούν αρχές Σεπτέμβρη και, όπως έχει γίνει γνωστό, χρειάζεται ένα όριο 10 μαθητών σε κάθε σχολείο για να λειτουργήσει με το νέο ωράριο. Είναι ένα πρωτόγνωρο μέτρο και θα το δούμε στην πράξη΄΄.

Ανησυχία για το υγειονομικό σκέλος…

Από εκεί και πέρα, ο κ. Ελευθεριώτης εξέφρασε την ανησυχία του ως πολίτης αλλά και ως εκπαιδευτικός και διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης, για το υγειονομικό κομμάτι σε συνάρτηση με τον covid και την ελάφρυνση των μέτρων. ΄΄Εκτιμώ ότι θα ήταν καλύτερα να υπάρχει υποχρεωτικότητα ή μη χρήση και όχι προαιρετική χρήση μάσκας διότι όταν κάτι δεν ξεκαθαρίζεται, δημιουργεί μία σύγχυση στα παιδιά. Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση ελλείψει και των σελφ τεστ που βοηθούσαν στην ανίχνευση των κρουσμάτων΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr