background img
banner
banner

“Ανάσα” η αύξηση των αποζημιώσεων στο γυναικείο ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι αρκετή

ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΛΥΚΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας, κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών, αποφάσισε από τον περυσινό Νοέμβριο την αύξηση των αποζημιώσεων για τη διαιτησία και τις οδικές μετακινήσεις των ομάδων Α, Β και Γ κατηγορίας Ποδοσφαίρου Γυναικών. Γεγονός που σίγουρα αποτελεί ανάσα για όλες τις ομάδες που μετέχουν στα Εθνικά πρωταθλήματα, ανάμεσά τους και οι Λύκαινες από την Αιγιάλεια αλλά και η ΑΕ Καλαβρύτων, αλλά δεν είναι αρκετό.

Θυμίζουμε, ότι πριν από τρία χρόνια οι Λύκαινες μετά από εντυπωσιακή πορεία και σαρωτικές νίκες κέρδισαν την άνοδο στη Β΄ Εθνική, αλλά δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα για οικονομικούς λόγους. Κυρίως λόγω των περισσότερων και πιο μακρινών μετακινήσεων και όχι μόνο. Δυστυχώς τα έσοδα από χορηγίες και άλλες πηγές στις γυναικείες ομάδες προέρχονται ακόμη πιο δύσκολα από ότι στις αντρικές και παράλληλα η βοήθεια από την ομοσπονδία και άλλους φορείς είναι σχεδόν μηδαμινή.

Η Ομοσπονδία θα πρέπει να “σκύψει” ακόμη περισσότερο πάνω από το γυναικείο ποδόσφαιρο προκειμένου να μπει σε “τροχιά” ανάπτυξης κερδίζοντας σταδιακά τη θέση που του αξίζει στον ομαδικό αθλητισμό.

Αναλυτικά οι επιχορηγήσεις που ισχύουν σήμερα για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής:

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
α) Για την κάλυψη των εξόδων διαιτησίας των ομάδων στους εντός έδρας αγώνες τους, ορίζεται το ποσόν των εκατό (100) ευρώ ανά αγώνα, για όλες τις Κατηγορίες.
β) Για τον Παρατηρητή Διαιτησίας στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας διατηρείται το ποσό των είκοσι (20) ευρώ για τους εντός έδρας αγώνες τους.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ
Για το Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Γυναικών
Οδικώς:
Για όλες τις οδικές μετακινήσεις των ομάδων όλων των ομίλων, η επιχορήγηση ορίζεται στο ένα (1) ευρώ ανά χιλιόμετρο.
Για τις ακτοπλοϊκές–αεροπορικές μετακινήσεις των ομάδων η επιχορήγηση ορίζεται:
α) από Πειραιά προς Κρήτη και αντίστροφα, στο ποσό των χιλίων τετρακοσίων (1.400) ευρώ ανά μετακίνηση (αγώνα).
β) από Πειραιά προς τις ομάδες των ΕΠΣ Σάμου και ΕΠΣ Λέσβου και αντίστροφα στο ποσό των χιλίων εννιακοσίων (1.900) ευρώ ανά μετακίνηση (αγώνα).
γ) από Πειραιά προς τις ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων και αντίστροφα στο ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ ανά μετακίνηση (αγώνα).
δ) από Κυλλήνη για Ζάκυνθο και από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα και αντίστροφα στο ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ ανά μετακίνηση (αγώνα).
ε) από Λέσβο για Λήμνο και αντίστροφα στο ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ ανά μετακίνηση (αγώνα).


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr