background img
banner
banner

Ανασχηματισμός αρμοδιοτήτων και όχι προσώπων στη «φαρέτρα» του δημάρχου

ΑΦΟΥ ΔΕΝ «ΒΓΗΚΑΝ» ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΣΧΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ

Τους συνεργάτες που θα επιλέξει για τις θέσεις ευθύνης του δήμου, με τους οποίους θα… βαδίσει ως τις δημοτικές εκλογές (αν δεν αλλάξει ο μήνας διεξαγωγής τους), φέρεται να «μελετά» αυτό το διάστημα ο δήμαρχος Αιγιαλείας. Μολονότι η ως τώρα θητεία του δεν σημαδεύτηκε από αποχωρήσεις μελών της δημοτικής του ομάδας, ο περιορισμένος αριθμός εκλεγμένων συμβούλων δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, εκτός βέβαια κι αν ο κ. Καλογερόπουλος κρίνει πως πρέπει να… ανακατέψει την τράπουλα, χρησιμοποιώντας τα ίδια πρόσωπα σε διαφορετικά πόστα.

Οι συνεργασίες

Οι συνεργασίες που προέκυψαν με την ανάληψη της θητείας της νέας δημοτικής αρχής και η συνδιοίκηση που επεβλήθη στη βάση της απλής αναλογικής, «έσπασαν» εννέα μήνες μετά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» και τις θέσεις ευθύνης που είχαν αναλάβει τα μέλη της παράταξης της Βάσως Ψυχράμη, από τις οποίες παραιτήθηκαν. Με τη μόνη διαφορά ότι στο μεταξύ προέκυψε ανεξαρτητοποίηση του Στράτου Βαρδάκη, ο οποίος μετά από ένα χρονικό διάστημα επανατοποθετήθηκε στην αντιδημαρχία Τουρισμού. Στο… πλευρό του δημάρχου παραμένει από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος είναι αντιδήμαρχος Ακίνητης Περιουσίας του δήμου και θεμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με το δεύτερο μέρος των καθηκόντων του να μην έχει λόγο ύπαρξης εφόσον απολεστεί η τελευταία σχολή για το Αίγιο.

Οι σταθεροί

Ο μοναδικός αντιδήμαρχος που παρέμεινε στο πόστο του σε όλες τις αλλαγές του δημοτικού σχήματος, είναι ο Νίκος Καραΐσκος που έχει κάνει την «δύσκολη» αντιδημαρχία Καθαριότητας… δεύτερο σπίτι του, ανταποκρινόμενος και στο απαιτητικό κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στον τομέα Περιβάλλοντος – Πρασίνου. Επίσης, όσο περνά ο καιρός παγιώνεται και ο Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος επανατοποθετήθηκε στο γνώριμο πόστο του, αυτό του Προγραμματισμού και των Έργων (μετά την αποχώρηση της κ. Ψυχράμη), με την «ταμπέλα» του εντεταλμένου συμβούλου για να «ονομαστεί» αργότερα άμισθος αντιδήμαρχος, έχοντας και καθήκοντα για τα ζητήματα της Δ.Ε. Διακοπτού. Παραμένει επίσης στην προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που εισέρχεται σε μία νέα φάση με το πλάνο της αξιοποίησης της λιμενικής ζώνης.

Στην προεδρία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια η Μαρία Τσουκαλά, έχοντας ταυτίσει το έργο της στη δημοτική αρχή με δράση γύρω από τον Πολιτισμό, αλλά πολύ συχνά λαμβάνοντας θέση (κυρίως μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο) και για άλλα θέματα που αφορούν τον δήμο και την τοπική κοινωνία.

Μία αποχώρηση και πολλά «δίχτυα»

Η περίπτωση αποχώρησης του Δημήτρη Καλαμίδα από την αντιδημαρχία Οικονομικών στα τέλη Ιουλίου του 2021, ήχησε ως «καμπανάκι στ’ αυτιά» του δημάρχου, πλην όμως, το άλλοτε «ισχυρό χαρτί» της δημοτικής αρχής, έχει ξεκαθαρίσει πως θα παραμείνει στην παράταξη με την οποία εξελέγη, ως το τέλος της θητείας της.

Οι κινήσεις του κ. Καλογερόπουλου για νέες συνεργασίες, ρίχνοντας «δίχτυα» πριν λίγους μήνες και στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστο Γούτο, όχι μόνο δεν ευοδώθηκαν, αλλά πολλά και σοβαρά θέματα της πόλης, όπως έργο πλατείας, μεταφορά Φυσικοθεραπείας, προϋπολογισμός, έργα, έχουν γίνει «αιχμή του δόρατος» για νέες αντιπαραθέσεις. Την ίδια στιγμή, κάποιοι εξέλαβαν ως σύγκλιση απόψεων τη συμμετοχή του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου και της παράταξής του στις διαδημοτικές συσκέψεις ή τις ενέργειες για την παραμονή της Φυσικοθεραπείας, πράγμα που αποκλείστηκε από τον ίδιο.

«Αξιωματικοί» σε διαφορετική… σκακιέρα

Σταθερά στη δημοτική ομάδα Καλογερόπουλου παραμένουν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά που πέρασε και από το πόστο της αντιδημάρχου Ακίνητης Περιουσίας και Πολιτικής Προστασίας, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν (άμισθος) αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ερινεού και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος, η «μόνιμη» αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες τοπικού ενδιαφέροντος Δ.Ε. Ακράτας και Δ.Ε. Αιγείρας, αντιδήμαρχος Διοικητικής Υποστήριξης και εδώ και εννέα μήνες αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Σταυροπούλου, ενώ τη θέση που της ταιριάζει, αυτή της αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας έχει η Διαμάντω Βασιλακοπούλου με αρμοδιότητες και σε θέματα Παιδείας σε ό,τι αφορά Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δύο χρόνια συμπληρώνει στην αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής ο Γιώργος Φραγκονικολόπουλος έχοντας στη «φαρέτρα» του το έργο του για τα αδέσποτα ως πρόεδρος και της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισής τους και παραδίδοντας τη σκυτάλη της αντιδημαρχίας Τουρισμού, στα μισά της θητείας του, στον Στράτο Βαρδάκη. Από τη θέση του αντιδημάρχου Πρόνοιας πέρασε ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος που ωστόσο παρέμεινε στην προεδρία του ΝΠΔΔ του δήμου, έχοντας και την ιδιότητα εντεταλμένου συμβούλου για τα αγροτικά θέματα, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει εκ νέου χαρτοφυλάκιο αντιδημαρχίας.

Το… σκέφτεται ο δήμαρχος

Ερωτηθείς από τo protionline.gr ο κ. Καλογερόπουλος επιβεβαίωσε την πρόθεση ανασχηματισμού πλην όμως ανέφερε πως δεν έχει σκεφτεί και πολύ περισσότερο καταλήξει, σε ποιες επιλογές θα προχωρήσει. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και αλλαγές στις αντιδημαρχίες με μετακινήσεις ή διαφορετικό «πάντρεμα» αρμοδιοτήτων, κάνοντας το σχήμα πιο ευέλικτο και ίσως πιο αποδοτικό…

Ωστόσο οι επιλογές προσώπων περιορίζονται σε 9 συμβούλους, 7 της ομάδας του δημάρχου και δύο συνεργαζόμενους, οπότε τα περιθώρια για εντυπωσιακές αλλαγές δεν υπάρχουν αφού οι Νίκος Καραΐσκος, Βασίλης Χριστόπουλος, Τάκης Ανδριόπουλος, Γιώργος Ντίνος, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Διάμαντω Βασιλακοπούλου Μαρία Σταυροπούλου και οι Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Στράτος Βαρδάκης, κατέχουν ήδη θέσεις. Μαρία Γιδά και Μαρία Τσουκαλά είναι πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου και ΔΗΚΕΠΑ αντίστοιχα, οπότε δεν αποτελούν επιλογές.

Όπως και να έχει, η 1η Σεπτεμβρίου πλησιάζει και ο δήμαρχος μάλλον καλείται να… βάλει τα δυνατά του, καθώς αυτό το φθινόπωρο σηματοδοτεί την έναρξη μιας δύσκολης περιόδου με… ορίζοντα εκλογών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr