background img
banner
banner

Οι Αιγιαλείς στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι Αιγιαλείς, σε σχέση με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις παντός είδους και λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο κόστος της ενέργειας και των αλλαγών που έχει επιφέρει ο πόλεμος της Ουκρανίας στην καθημερινότητα όλων, αυτοί, απέδειξαν περίτρανα ότι η κοινωνική ευαισθησία, η ανθρωπιά και το αίσθημα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, υπερτερούν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Τις τελευταίες ημέρες, η τοπική Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Αιγιάλειας και την αρμόδια αντιδημαρχία, έχουν… βαλθεί να πιστοποιήσουν και να “σφραγίσουν” το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του κόσμου για εκείνους τους δημότες που αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και ζουν στα όρια της φτώχειας, κάνοντας τη ζωή των οικογενειών τους αλλά και τη δική τους, έναν άνισο καθημερινό “αγώνα” επιβίωσης. Η αγάπη των δημοτών της Αιγιάλειας για τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή όσους έχουν πραγματικά οικονομική και κοινωνική ανάγκη, είναι ήδη δοκιμασμένη. Το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, ήταν μία ακόμα απόδειξη ότι αυτό ισχύει. Η δραστηριοποίηση, δίνει λύσεις.

Απέδωσε “καρπούς” η μεγάλη προσπάθεια αγάπης και αλληλεγγύης

Η μεγάλη προσπάθεια της αντιδημάρχου Διαμάντως Βασιλακοπούλου, η οποία είχε την πλήρη στήριξη του Γραφείου Κοινωνικής Πρόνοιας και τη συνδρομή και στήριξη των φορέων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου και του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” απέδωσε “καρπούς”. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ της ευρύτερης περιοχής, που συμμετείχαν το Σάββατο 30 Ιουλίου στην τετράωρη “προσφορά αγάπης” ήταν τα σημεία όπου μπορούσε οποιοσδήποτε ήθελε να προσφέρει εθελοντικά, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθούν οι δημότες που ζουν στα όρια της πραγματικής ανέχειας. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού στις αποθήκες του δήμου συγκεντρώθηκαν περίπου 110 σακούλες (μόνο από την πόλη του Αιγίου) γεμάτες με τρόφιμα μακράς διάρκειας και αγαθά που κάθε οικογένεια θα είχε απόλυτη ανάγκη. Να σημειωθεί ότι, ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις πώλησης δεν θα μετέχουν, εν τούτοις, τα συνολικά καταστήματα που είχαν καλαθάκια “αγάπης” στις εισόδους τους, ξεπέρασαν τα 10 σε όλη την Αιγιάλεια, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με τη συμμετοχή άλλων δράσεων.

Εθελοντές, κόσμος, φορείς… μια αγκαλιά αποδοχής

Το “ραντεβού αγάπης” ξεκίνησε ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία που είχαν τοποθετηθεί τα καροτσάκια αλληλεγγύης, ενώ εθελοντές κάθε ηλικίας ενημέρωναν τους καταναλωτές για τη δράση και την σημασία της, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα καταστήματα που συμμετείχαν, ήταν στις περιοχές των Σελιανιτίκων, του Διακοπτού, της Ακράτας και επτά κεντρικά και μεγάλα σούπερ μάρκετ στην πόλη του Αιγίου. Εθελοντικές ομάδες από την δομή “Βοήθεια στο Σπίτι”, άτομα από την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., αλλά και απλοί πολίτες, ενημέρωναν τους δημότες για τα οφέλη που θα έχουν άτομα που έχουν “χτυπηθεί” από τις απίστευτες υποχρεώσεις της κοινωνικής ζωής.

Διαμ. Βασιλακοπούλου: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Αιγιαλείς»

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς και μόνο στα όρια της πόλης του Αιγίου, κατάφεραν να συγκεντρωθούν περίπου 190 κιλά από διάφορα αγαθά, ενώ η “δυναμική” των υπολοίπων σημείων συγκέντρωσης τροφίμων, υπολογίζεται ότι θα είναι τουλάχιστον άλλα τόσα κιλά περίπου. Διόλου άσχημα για μια δραστηριότητα διάρκειας τεσσάρων ωρών! Τα προϊόντα, κατ’ εντολή της αντιδημάρχου Διαμάντως Βασιλακοπούλου, έχουν μεταφερθεί στην αποθήκη του δήμου προκειμένου να γίνει η αξιολόγησή τους, η κατηγοριοποίηση και το πακετάρισμα, προτού δοθούν στους δικαιούχους.

Μιλώντας στo protionline.gr η αντιδήμαρχος, τόνισε την σημαντικότητα που έχει η ευαισθησία των δημοτών σε τέτοιες ανάλογες ανθρωπιστικού χαρακτήρα περιπτώσεις, ενώ επισήμανε: «Ευχαριστώ τον δήμαρχο Αιγιαλείας που στηρίζει την προσπάθειά μας και όλους όσους συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή δράση αγάπης και στήριξης. Ευχαριστούμε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή κρούσης σε περιπτώσεις εθελοντισμού και όσους εργάστηκαν για την όλη διαδικασία.

Αλλά πάνω από όλους, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Αιγιαλείς. Το τεράστιο ενδιαφέρον για τις πληττόμενες κοινωνικά ομάδες στην ευρύτερη περιοχή, αποδείχτηκε!».

Ακούραστη δράση από το “Κελάρι της Αγάπης”

Ταυτόχρονα ο δήμος αξιοποιώντας τη διάθεση εθελοντικής προσφοράς, συνεχίζει να οργανώνει δράσεις στήριξης των ευάλωτων ομάδων και μέσα από το “Κελάρι της Αγάπης” στο παράρτημά του στην περιοχή του Κράθιου.

“Η συμμετοχή και η μεγάλη προσφορά, αποδεικνύει ότι η τοπική κοινωνία είναι πρόθυμη, ενεργή και επιθυμεί να παρέχει οργανωμένα, σε κοινό σκοπό. Ευχαριστούμε το παράρτημα της Ανατολικής Αιγιάλειας “Κελάρι της Αγάπης” στο Κράθιο Δ.Ε. Ακράτας για την συνεργασία. Με τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά καταξιώνεται η ανθρώπινη ύπαρξη. Ζούμε σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας, που πολλοί συμπολίτες δοκιμάζονται…” δήλωσε η αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου σχετικά με τη συνεργασία του παραρτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως με την υπηρεσία του δήμου και τους εθελοντές, προκειμένου να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα και αγαθά.

Να σημειωθεί ότι, μεγάλη συμβολή στην όλη διαδικασία, είχε το Γραφείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, το οποίο είχε και την εποπτεία της γραφειοκρατικής πλευράς της δράσης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr