background img
banner
banner

Οχυρώνονται για τη διεκδίκηση της παραμονής της Φυσικοθεραπείας

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Την ανυποχώρητη στάση, μέχρι και την συζήτηση της αίτησης αναστολής για τη μεταφορά της έδρας της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, που εκτιμάται έως τις 22 Αυγούστου, επαναβεβαίωσαν το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου σε διευρυμένη σύσκεψη στο δημαρχείο η οργανωτική επιτροπή της συντονιστικής φορέων και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής δήμου και φορέων Αιγιαλείας, ΄΄το «μήνυμα» που στέλνει η πόλη είναι πως θα πρέπει να πάψει να «περιπαίζει» τις υπηρεσίες της Δικαιοσύνης και τις Αρχές ο κ. Μπούρας ο οποίος μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε σε καμία θεσμική πρόσκληση του δήμου για διάλογο και το μόνο που κάνει είναι να συνεχίζει την προσπάθεια αποπροσανατολισμού, όπως άλλωστε μέχρι σήμερα έχει επιλέξει να διαχειριστεί την υπόθεση της μεταφοράς της έδρας της Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα. Είναι προφανές ότι η στόχευση του κ. Μπούρα είναι να προκαταλάβει τη συνεδρίαση του ΣτΕ ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα με τη μεταφορά του εξοπλισμού και της σχολής επιχειρώντας να επηρεάσει το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου΄΄.

Αύξηση των ομάδων «περιφρούρησης»

Επισημαίνεται ακόμη πως ΄΄προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια μεταφοράς παρανόμως του εξοπλισμού της σχολής πριν την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να έχει βγει και η απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής, αποφασίστηκε να αυξηθούν οι ομάδες «περιφρούρησης» όλες τις μέρες, ενώ έχει ήδη συγκροτηθεί «μηχανισμός άμεσης αντίδρασης» σε περίπτωση που επιχειρηθεί να έρθει πάλι μεταφορική στο Αίγιο αυτό το διάστημα, ώστε να υπάρξει άμεση προσέλευση στο χώρο. Παράλληλα από πλευράς νομικής υπηρεσίας υπάρχει ετοιμότητα ώστε την ίδια στιγμή θα υποβληθούν μηνύσεις για «αυτοδικία» δεδομένου ότι ο νόμος είναι σαφής και η οποιαδήποτε ενέργεια πριν την 1η Σεπτεμβρίου είναι παράνομη και γι’ αυτό θα ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία΄΄.

Προβληματισμός και ερωτηματικά

Σημειώνεται δε πως ΄΄στη σύσκεψη εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και ερωτηματικά γιατί να μην πραγματοποιηθεί η εξεταστική στα τέλη Αυγούστου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, υποβάλλοντας τόσους φοιτητές που ήδη διαβιούν και φοιτούν στο Αίγιο σε μια επιπλέον δοκιμασία, αλλάζοντας τις ημερομηνίες προκειμένου να μεταφερθούν στην Πάτρα, την στιγμή που η εφαρμογή του Π.Δ. αρχίζει μετά την 1η Σεπτεμβρίου και τίθεται εν αμφιβόλω. Ιδιαίτερος προβληματισμός εκφράστηκε επίσης όσον αφορά την εικόνα που προσπαθεί να διαμορφώσει ο κ. Μπούρας που με δημόσιες τοποθετήσεις του, παρουσιάζεται κάθε τόσο να απαντά σε υποθετικά ερωτήματα και διαστρεβλωμένες θέσεις του δήμου και των φορέων΄΄.

Καταλήγοντας η Οργανωτική υπογραμμίζει πως ΄΄η πόλη είναι ανυποχώρητη στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος για την παραμονή της σχολής στο Αίγιο κι όσο κι αν προσπαθεί ο κ. πρύτανης να «θολώσει τα νερά» με δηλώσεις του σε Μέσα Ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αλήθεια είναι αδιαμφισβήτητη κι αυτό απεδείχθη περίτρανα από τους εισακτέους ανά σχολή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας! Όπως πέρυσι έτσι και φέτος στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας έχουμε σχολές με ελάχιστους εισακτέους κάτι που η επιτροπή που συνέταξε τον περιβόητο «Στρατηγικό Σχεδιασμό» έκρυψε κάτω από το «χαλί» την ίδια ώρα που χωρίς κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο και αναιτιολόγητα αποφάσισε τη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας, εξυπηρετώντας συντεχνιακά συμφέροντα και μόνο!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr