background img
banner
banner

Προμήθεια νέων κάδων για αντικατάσταση των σπασμένων

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΑΠ’ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Σε προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων προχωρά ο δήμος Αιγιαλείας, προκειμένου να καλύψει τα κενά που υπάρχουν αλλά και να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι. Παράλληλα, συνεχίζεται το πλύσιμο των κάδων, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, ώστε να μην υπάρχει δυσοσμία. Βασική ωστόσο θεωρείται και η συνέπεια των δημοτών έτσι ώστε και το περιβάλλον να μην ρυπαίνεται και η εικόνα της περιοχής να μην πλήττεται.

Πρόκειται για περίπου 140 πλαστικούς πράσινους κάδους για σύμμεικτα απορρίμματα που θα διανεμηθούν σε όλη την Αιγιάλεια και θα τοποθετηθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Οι παραγγελίες είναι δύο για τις ανάγκες των Δ.Ε της Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος Διαχείρισης οχημάτων & μηχανημάτων Τμήμα Καθαριότητας Αποκομιδής Απορριμμάτων & ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Αιγιαλείας. Έχουν εγκριθεί οι τεχνικές προδιαγραφές των δύο προμηθειών εκτιμώμενης αξίας 13.987,20€ με Φ.Π.Α., η κάθε μία, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Η προμήθεια θα γίνει από την εταιρεία HELESI που εδρεύει στο Αίγιο.

Μεγάλες οι ανάγκες για νέους κάδους απορριμμάτων

Όπως εξήγησε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, η διαδικασία της προμήθειας είναι τμηματική, ωστόσο οι κάδοι που θα προμηθευτεί ο δήμος αφορούν και τις έξι Δημοτικές Ενότητες. ΄΄Τα τελευταία χρόνια είχαμε αγοράσει κάποιους νέους κάδους, όμως δεν επαρκούν. Προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε τους φθαρμένους, όμως οι ανάγκες είναι αρκετές καθώς πολλοί έχουν τεθεί εκτός χρήσης.΄΄, ανέφερε ο κ. Καραΐσκος σημειώνοντας πως πρόκειται για τους πράσινους κάδους, αφού τους μπλε ο δήμος του προμηθεύεται από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Θέμα αισθητικής, υγιεινής και ασφάλειας

Ιδιαίτερο πρόβλημα παρατηρείται με τους σπασμένους κάδους όταν υπάρχουν διαρροές υγρών από τα απορρίμματα: Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος, ΄΄ναι μεν κι εμείς σαν δήμος οφείλουμε να έχουμε γερούς κάδους ώστε να μην έχουν απώλειες όμως και οι πολίτες πρέπει να είναι επιμελείς. Να φροντίζουν να εναποθέτουν τις σακούλες πάντα εντός αυτών και βέβαια να είναι κλειστές και δεμένες. Διότι σε πολλές περιπτώσεις, βλέπουμε άδειους κάδους, κλειστούς και τα σκουπίδια να έχουν τοποθετηθεί πάνω στο καπάκι καθώς κάποιοι δεν μπήκαν στη διαδικασία να τους ανοίξουν. Έτσι, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ρύπανση του περιβάλλοντος και συσσώρευση απορριμμάτων έξω από τους κάδους με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ουσιαστικά, η τοποθέτηση των κάδων και η σωστή χρήση τους είναι θέμα αισθητικής, υγιεινής και ασφάλειας. Όταν κάποιος σέβεται το περιβάλλον δεν αφήνει τα απορρίμματα πάνω στο καπάκι. Είναι επιμελής και συνεπής απέναντι στους συμπολίτες του΄΄.

Συνεχίζουν να… εξαφανίζονται

Ο κ. Καραΐσκος αναφέρεται και στην… εξαφάνιση κάδων που δεν είναι μεν πλέον σύνηθες φαινόμενο, από τη στιγμή που υπάρχει τακτικότητα στην αποκομιδή, ωστόσο δεν έχει εκλείψει εντελώς. ΄΄Η εξαφάνιση αποτελεί φθορά δημόσιας περιουσίας και επιβάλλονται οι αντίστοιχες κυρώσεις΄΄, επισημαίνει.

Τέλος, τόνισε πως συνεχίζεται η πλύση των κάδων. ΄΄Έχουμε πλύνει τους κάδους σχεδόν σε όλες τις παραλιακές κοινότητες και προχωράμε σε όλα τα χωριά. Δίνουμε έμφαση στα σημεία που παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα, ενώ οι πλύσεις είναι επαναλαμβανόμενες με την ανάλογη ένδειξη΄΄, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr