background img
banner
banner

Σήμερα συμπληρωματικά στοιχεία και αμέσως μετά η απόφαση του ΣτΕ…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ Π.Δ. ΠΟΥ «ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ» ΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ – ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του δήμου Αιγιαλείας αλλά και των τοπικών φορέων, για τη διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αίτηση αναστολής της απόφασης του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει τη μεταφορά στην Πάτρα, αναμένεται ως την Τρίτη το αργότερο, ενώ η οριστική απόφαση θα ληφθεί κατά την εκδίκαση της αίτησης ακυρώσεως που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Οκτωβρίου.

Η αίτηση αναστολής συζητήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου και στην ακροαματική διαδικασία συμμετείχαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, δηλαδή εκ μέρους του δήμου Αιγιαλείας ο Βασίλης Παπαγεωργίου, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου εκπροσώπησε ο Γιώργος Μπέσκος και για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Πατρών η Γεωργία Πίττα με συμπαραστάτη το γραφείο Αλιβιζάτου.

Συγκρατημένη αισιοδοξία…

Όπως μετέφερε στο protionline.gr ο κ. Μπέσκος, ΄΄ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία που θα κατατεθούν σήμερα Δευτέρα και κάποιες αποφάσεις νομολογίας. Θα αντικρούσουμε τους ισχυρισμούς του Πανεπιστημίου. Το γεγονός ότι έχουν γίνει νομικά λάθη από πλευράς τους, μας δημιουργεί ελπίδες ότι θα κερδίσουμε την υπόθεση΄΄.

Σημειώνεται ότι ακόμη κι αν η απόφαση, που κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί αύριο, είναι αρνητική για τον δήμο Αιγιαλείας, η υπόθεση δεν έχει χαθεί οριστικά καθώς αναμένεται η εξέταση της αίτησης αναστολής που έχει οριστεί σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα, στις 13 Οκτωβρίου. Παρότι θεωρητικά φαίνεται πολύ δύσκολο να ακυρωθεί Προεδρικό Διάταγμα, ελπίζεται ότι έστω και την τελευταία στιγμή, θα ληφθούν υπόψη τα αδιάσειστα επιχειρήματα της Αιγιάλειας και το Τμήμα τελικώς θα παραμείνει στον τόπο που αναπτύχθηκε και έφτασε στο υψηλό επίπεδό του.

Ο προγραμματισμός του Πανεπιστημίου

Όλα πάντως συμβαίνουν ενώ ήδη μεταφέρθηκε σημαντικό μέρος του εξοπλισμού της γραμματείας της σχολής έτσι ώστε να είναι εφικτός ο προγραμματισμός της εξεταστικής που ξεκινά. Υπενθυμίζεται ότι αυτό είχε γίνει ξημερώματα της Πέμπτης 11 Αυγούστου όταν παρουσία της Αστυνομίας, απεσταλμένοι της πρυτανείας είχαν μπει στο κτίριο και είχαν μεταφέρει το υλικό, «σπάζοντας» ουσιαστικά, τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει δήμος και φορείς, προχωρώντας σε φύλαξη διαδοχικά, δήμαρχος, γενικός γραμματέας του δήμου, επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» και πρόεδροι Εργατικού Κέντρου και Εμπορικού Συλλόγου.

Η μεταφορά ωστόσο είχε γίνει νύχτα, με τον υπεύθυνο φύλαξης ιδιωτικής εταιρείας ωστόσο να βρίσκεται στον χώρο και παρότι η κεντρική είσοδος ήταν κλειδωμένη… Πάντως, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του ΣτΕ, το Πανεπιστήμιο έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες και οι εξετάσεις των φοιτητών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας θα δοθούν στις νέες εγκαταστάσεις και όχι στο Παράρτημα του Αιγίου που ήδη έχει ερημώσει…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr