background img
banner
banner

Φωτιά ανάμεσα σε σπίτια στο Κούμαρη αντιμετωπίστηκε εγκαίρως

ΚΑΗΚΑΝ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

«Από μηχανής θεός» η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, για άλλη μία φορά αντιμετώπισε εγκαίρως πυρκαγιά που, αυτή τη φορά, ξέσπασε μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά εκδηλώθηκε στην κοινότητα Κούμαρη ανάμεσα σε σπίτια, στις 9.45 σήμερα (Δευτέρα) το πρωί και χάρη στην άμεση επέμβαση της Π.Υ. Αιγίου αλλά και με τη συνδρομή του δήμου, κατασβέστηκε γρήγορα προτού πάρει απειλητικές διαστάσεις.

Ειδικότερα, η ειδοποίηση στο κέντρο της Πυροσβεστικής σήμανε συναγερμό, με το πρώτο όχημα να καταφθάνει λίγα λεπτά μετά και να επιχειρεί κατευθείαν στη… ρίζα της εστίας. Συνολικά επιχείρησαν 7 πυροσβεστικά οχήματα με 14 άτομα, με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Αιγίου Γιώργο Κολοκοτσά καθώς και δύο υδροφόρες του δήμου Αιγιαλείας. Κατάφεραν δε σε διάστημα μιας ώρας να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο, ενώ στη 1.30 το μεσημέρι είχε αποχωρήσει και το τελευταίο όχημα που περιπολούσε.

Συνολικά κάηκαν 4 στρέμματα γεωργικής έκτασης, μιας και η φωτιά ξέσπασε μέσα σε λιοστάσι. Στο σημείο υπήρχαν εκτός από ελαιόδεντρα, χαμηλή βλάστηση αλλά και ξερά χόρτα. Μάλιστα, το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε ανάμεσα σε σπίτια θορύβησε τους κατοίκους της κοινότητας, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων έσωσε το χωριό. Την προανάκριση για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς, διενεργεί η Π.Υ. Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr