background img
banner
banner

Ο τρούλος των «Εισοδίων» … αποκαλύφθηκε λίγο πριν την Κοίμηση της Παναγίας και έπεται η συνέχεια…

-ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Σ. ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-

Από το παράθυρο μου στην Ρ. Φεραίου βλέπω …καρφί τον τρούλο της αγαπημένης εκκλησίας των «Εισοδίων». Εδώ και ένα-ενάμισυ χρόνο είχε στο κάτω μέρος του τοποθετηθεί Το γνωστό πράσινο προστατευτικό δίχτυ. Και οι εργασίες και αυτό καθ’ αυτό το πράσινο χρώμα –το χρώμα της ελπίδας- έδιναν την ελπίδα της σύντομης αποπεράτωσης των επισκευών! Και την Τρίτη το απόγευμα (9/8), την ώρα σχεδόν που η καμπάνα χτύπαγε για την «Παράκληση» στην Υπεραγία Θεοτόκο, το μάτι μου έπεσε στον τρούλο, και με χαρά είδα πως το πράσινο «τούλι» είχε αφαιρεθεί! Χαμογέλασα από ικανοποίηση …σε λίγο καιρό θα λειτουργήσουν πάλι, μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, τα «Εισόδια», είπα μέσα μου.

Ένα κίτρινο-μπεζ χρώμα, ολόφρεσκο φωτιζόταν από τον απογευματινό αγουστιάτικο ήλιο, και «φως εσπερινόν» πλημμύρισε τις …καρδιές μας. Έκανα τον σταυρό μου και …ανέπεμψα σιωπηρή ευχαριστία προς τον Θεό και την Παναγία μας.

Δεν είναι πια όνειρο, το …όνειρο γίνεται οσονούπω πραγματικότητα.

Σε λίγους μήνες θα λειτουργήσει και πάλι η πανέμορφη, ιστορική, αρχοντική εκκλησία του κέντρου-απόκεντρου του Αιγίου, στην οποία λειτουργήθηκαν γενιές και γενιές Αιγιωτών.
Και του χρόνου τον Αύγουστο θα γίνονται και πάλι οι «Παρακλήσεις» προς την Παναγία μας στο σπίτι της, το …ανακαινισμένο, το στέρεο πάλι!

Οι σκαλωσιές θ’ αποτελέσουν σε λίγο καιρό μια μακρινή πικρή ανάμνηση. Οι πύλες του Ναού θ’ ανοίξουν και όλο το Αίγιο θα σπεύσει να προσκυνήσει την Παναγία μας την Εισοδίτισσα αναφωνώντας: «Ως εμεγαλύνθη τα …έργα του Κύριε»….

Θα ευχαριστήσουμε τον Θεό, την Παναγία και τον Κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος θα πρέπει ν’ ανακηρυχθεί «Ευεργέτης της …Πόλεως»!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr