background img
banner
banner

Απειλήθηκε το Δημητρόπουλο από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι | ΦΩΤΟ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΡΙΜΙZΑΚΗ

Μια μονοκατοικία με πανοραμική θέα τον Κορινθιακό κόλπο, πάνω ακριβώς από το Δημητρόπουλο, έγινε το πρωί της Πέμπτης 4 Αυγούστου παρανάλωμα του πυρός και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το σπίτι 100τμ περίπου, που βρίσκεται σε κτήμα με ελαιόδεντρα, ανήκει στον γνωστό μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κριμιζάκη, ωστόσο ήταν εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να λεηλατηθεί ασύστολα και τελικά να καεί.

 

Η πυρκαγιά αφού κατέκαψε την οικία, επεκτάθηκε και στον ελαιώνα με φορά προς το χωριό και ήταν η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου που πρόλαβε τα χειρότερα και την οριοθέτησε πριν προλάβει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή, η πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτα Ψωμά, ο διοικητής της Π.Υ. Αιγίου Γιώργος Κολοκοτσάς και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αιγιαλείας Νίκος Καραΐσκος.

Παρά τις ισχυρές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άντρες και 2 υδροφόρες του δήμου, εκτός από το σπίτι κάηκαν περίπου 4 στρέμματα με ελαιόδεντρα, ωστόσο η φωτιά δεν ξέφυγε προς το χωριό και αυτό είναι το σημαντικό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr