background img
banner
banner

Ανάκληση της προσωρινής διαταγής για τους συμβασιούχους

ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ανάκληση των προσωρινών διαταγών του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) ως προς την παράταση των συμβάσεων των 17 προσληφθέντων με αφορμή των covid συμβασιούχων του δήμου, ζητά ο δήμος Αιγιαλείας. Σχετική απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή στην προηγούμενη συνεδρίασή της. Αντιθέτως, στη χθεσινή έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη των 57 σχολικών καθαριστριών όπως αναμενόταν, ενώ ενέκρινε και την πρόσληψη 6 ατόμων ως συνοδών απορριμματοφόρων για δύο μήνες.

Ειδικότερα, οι 17 είχαν καταθέσει αρχικά ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου την από 23 /5/2022 αίτησή τους σε βάρος του δήμου Αιγιαλείας με αίτημα προσωρινής διαταγής αιτούμενοι να υποχρεωθεί ο Δήμος να αποδέχεται προσωρινά τις υπηρεσίες τους ως συμβασιούχων μολονότι οι συμβάσεις τους είχαν λήξει.

Ο Δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου και αφού παραστάθηκε και ο δήμος Αιγιαλείας, απέρριψε το αίτημα χορηγήσεως προσωρινής διαταγής και όρισε χρόνο συζήτησης της αιτήσεως την 14 Ιουνίου 2022 οπότε και εκδικάστηκε η υπόθεση και κατόπιν εκδόθηκε η απόφαση που απέρριψε την αίτηση.

«Αναρμόδιο το δικαστήριο – Ερήμην του δήμου η απόφαση», λέει ο δήμος Αιγιαλείας

Ωστόσο, στις 11 Ιουλίου και ενώ είχε γίνει η συζήτηση της αιτήσεως ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου και αναμενόταν η έκδοση απόφασης, κατατέθηκε υπό τους ίδιους τους εργαζόμενους – συμβασιούχους, αίτηση με το ίδιο περιεχόμενο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και με αίτημα χορηγήσεως προσωρινής διαταγής η συζήτηση της οποίας ορίσθηκε στις 11/7/2022. Η συζήτηση της προσωρινής διαταγής έγινε ερήμην του δήμου Αιγιαλείας, αφού –όπως επικαλείται – δεν ενημερώθηκε η Νομική του Υπηρεσία. Εκεί υποχρεώθηκε ο δήμος Αιγιαλείας να αποδέχεται προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της αίτησης, τις υπηρεσίες των αιτούντων, καταβάλλοντας τις νόμιμες αποδοχές.

Από πλευράς δήμου ωστόσο, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκε να ζητηθεί ανάκληση των προσωρινών διαταγών. Όπως εξήγησε στην protionline.gr ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος, ΄΄θα κατατεθεί αίτηση ανάκλησης των προσωρινών διαταγών δεδομένου ότι η αίτηση εκτός των άλλων πραγματικών περιστατικών, δηλαδή την εκκρεμοδικία, αφού είχε συζητηθεί η ίδια αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου, κατατέθηκε αφενός σε αναρμόδιο τοπικά Δικαστήριο, αφετέρου ο δήμος δεν παραστάθηκε και δεδομένου ότι το περιεχόμενο της αιτήσεως είναι νομικά αβάσιμο, ως σαφώς δέχτηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου΄΄.

Να σημειωθεί ότι το επιχείρημα των συμβασιούχων ήταν ότι ο δήμος πρέπει να παρατείνει τις συμβάσεις τους καθώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για μεγάλο διάστημα και ήταν απαραίτητοι.

Ομόφωνα αποδεκτές οι προσλήψεις καθαριστριών και συνοδών απορριμματοφόρων

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε δίχως την παρουσία πέντε τακτικών μελών, των Χρ. Γούτου, Β. Ψυχράμη, Μ. Σταυροπούλου, Δ. Βασιλακοπούλου και Γ. Κουβαρά, αποφασίστηκε η πρόσληψη προσωπικού έξι ατόμων ειδικότητας ΥΕ Εργατών Συνοδών Απορριμματοφόρων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δυο μηνών, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Οχημάτων & Μηχανημάτων».

Το σκεπτικό της πρόσληψης είναι προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στην απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας τόσο στην καθημερινή αποκομιδή των ΑΣΑ όσο και στην αποφυγή εστιών μόλυνσης από την παραμονή τους σε υψηλές θερμοκρασίες. Σημειώνεται ότι η πρόσληψη κρίθηκε αναγκαία καθώς το Τμήμα Καθαριότητας, Αποκομιδής Απορριμμάτων & Ανακυκλώσιμων Υλικών της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Οχημάτων Και Μηχανημάτων έχει στο δυναμικό του πέντε Εργάτες καθαριότητας με ιατρικό πρόβλημα και σύμφωνα με τις έγγραφες οδηγίες της Ιατρού εργασίας και τα σχετικά δικαιολογητικά, έχουν απαλλαγή από την αποκομιδή ΑΣΑ μέχρι την οριστική γνωμάτευση της Α/ θμιας υγειονομικής επιτροπής, καθώς επίσης και τέσσερις Εργάτες καθαριότητας με αναρρωτική άδεια. Επιπλέον, λόγω του προγράμματος κινητικότητας, έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία εργαζόμενοι λόγω συνυπηρέτησης και για λόγους υγείας.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε χθες και τον ετήσιος Προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (57 ατόμων) και με την ειδικότητα ΥΕ Καθαριστριών για το έτος 2023 για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων», έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των κανόνων δημόσιας υγιεινής στις σχολικές ς μονάδες για την προφύλαξη της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας από την διασπορά του covid 19.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr