background img
banner
banner

Αθωωτική απόφαση για τον πρώην δήμαρχο Αιγιαλείας για τα απορρίμματα

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ Μ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Γ. ΓΙΟΒΑΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει πριν τέσσερα χρόνια φορείς της Αιγιάλειας κατά παντός υπευθύνου του δήμου Αιγιαλείας για μη εφαρμογή της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για μεταφορά και εναπόθεση απορριμμάτων ημερήσιας παραγωγής σε συγκεκριμένο ΧΥΤΑ, μολονότι ο δήμος βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκδικάστηκε χθες από το Πρωτοδικείο Αιγίου, κρίνοντας ως αθώο τον τότε δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο.

Η αναφορά είχε κατατεθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου και άλλους φορείς εξαιτίας της ασφυκτικής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί με τους τεράστιους όγκους απορριμμάτων στους δρόμους της Αιγιάλειας, λόγω της μη αποκομιδής και της αδυναμίας εξεύρεσης χώρου εναπόθεσης.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν χθες εκπρόσωποι των συλλόγων, ενώ για τον πρώην δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο και τους πρώην αντιδημάρχους Γιώργο Γιοβά και Μιχάλη Κυριακόπουλο, μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο πρώην αντιδήμαρχος Περικλής Παπαγιαννακόπουλος.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως για την τότε κατάσταση δεν ευθυνόταν ο κ. Παναγόπουλος ούτε οι συνεργάτες του, δικαιώνοντάς τον πανηγυρικά.

΄΄Αποδόθηκαν οι ευθύνες εκεί που πρέπει΄΄

Όπως ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος στo protionline.gr, ΄΄είχε υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά από τον Ιατρικό και τον Δικηγορικό Σύλλογο, όχι προσωπικά σε εμένα αλλά κατά παντός υπευθύνου, λόγω της δύσκολης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί τότε, με τα σκουπίδια. Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να καταδείξουν, έμμεσα, την μεγάλη αδιαφορία που υπήρχε τότε και σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και στην επίδειξη μη αλληλεγγύης εκ μέρους των υπολοίπων ΧΥΤΑ, να παραλάβουν τα σκουπίδια της Αιγιάλειας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις των εκπροσώπων των δύο συλλόγων, θεωρώ ότι καταδείχθηκε πώς είχε η κατάσταση και προπαντός, αποδείχθηκε ότι τότε η όλη εικόνα ήταν ένα “πολιτικό παιχνίδι” που παιζόταν στις πλάτες του κόσμου. Με την έκδοση της απόφασης πιστεύω ότι τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους και μπαίνουν στη θέση τους, με την έννοια ότι αποδίδονται οι ευθύνες πραγματικά εκεί που ανήκουν, έστω και αν μία πολύ μικρή μειονότητα πολιτών οι οποίοι προξένησαν αυτά τα επεισόδια νόμιζαν ότι δεν θα υπάρξει κράτος δικαίου΄΄.

Και πρόσθεσε ο τέως δήμαρχος: ΄΄Θεωρώ ότι η απόφαση κινήθηκε μέσα στα πλαίσια του νόμου και της λογικής. Αισθάνομαι δικαίωση, γιατί κάποιοι πολιτικοί οι οποίοι είχαν ανάμειξη στην υπόθεση, απλά ήθελαν να δημιουργήσουν ένταση, πολιτικό πρόβλημα και αναστάτωση. Και σε εμένα προσωπικά, καθώς δεν ήμουν άνθρωπος της κυβέρνησης, αλλά και στην πόλη γενικότερα. Νομίζω ότι όταν υπάρχει νηνεμία και ηρεμία, όλα με τον καιρό μπαίνουν στην θέση τους. Έστω και αν κάποιοι, ακόμα και αυτό, δεν θέλουν να το πιστέψουν΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr