background img
banner
banner

Κακοκαιρία… ελεγχόμενη στην Αιγιάλεια

ΔΕΝ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ

Πολύ καλά προετοιμασμένη αποδείχθηκε η Αιγιάλεια στην κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, καθώς υπήρξε πρόληψη ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Βεβαίως, σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι οι νεροποντές του εικοσιτετραώρου διαρκούσαν πολύ λίγο και η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη…

Από την απότομη βροχόπτωση επλήγη κυρίως η παραλιακή ζώνη όπου παρατηρήθηκε πλημμύρα στο γνωστό πλέον σημείο της οδού Ψαρών, ενώ η σκάλα της Φιλοποίμενος στο κάτω μέρος της κατέληγε σαν ορμητικός χείμαρρος, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα στην κυκλοφορία ή να απειληθούν άνθρωποι και ιδιοκτησίες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου έλαβε λιγοστές κλήσεις για πολύ μικρής έκτασης πλημμύρα σε σημεία του δήμου, καθώς και για καταπτώσεις κλαδιών δέντρων από το βάρος της βροχής, που επίσης δεν δημιούργησαν προβλήματα. ΄΄Έιχαμε λιγοστά και μεμονωμένα περιστατικά που δεν είναι άξια λόγου΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο διοικητής της Π.Υ. Αιγίου Γιώργος Κολοκοτσάς.

 

΄΄Γνωρίζαμε για τα καιρικά φαινόμενα από δύο ημέρες πριν κι αυτός ήταν ο λόγος που είχαμε λάβει τα μέτρα μας ώστε να μην έχουμε προβλήματα. Είχαν γίνει εργασίες απόφραξης των αυλακιών και καθαρισμού και όλα πήγαν καλά. Υπήρξαν βέβαια κάποια φρεάτια που ξεχείλισαν όμως αυτό οφείλεται στον μεγάλο όγκο του νερού και στο γεγονός ότι έπεσε μέσα σε λίγα λεπτά. Θετικό όμως ήταν το γεγονός ότι όλα αυτά κατά περίπτωση διήρκεσαν λίγο, άρα όλα αντιμετωπίστηκαν΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραΐσκος.

Γενικότερα πάντως, η Πολιτική Προστασία είχε φροντίσει να ενημερώσει τους πολίτες για έκτακτα ακραία καιρικά φαινόμενα, εφιστώντας την προσοχή στις μετακινήσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr