background img
banner
banner

«Έτοιμο» το δρομολόγιο, περιμένουν μόνο τις αποφάσεις για το mini bus

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑΣ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Αναβλήθηκε ελλείψει απαρτίας, η προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου, συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, μολονότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών και η δρομολόγηση mini bus που θα περνά από το κέντρο της πόλης!
Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Γκιώνης, ΄΄δυστυχώς δεν είχαμε απαρτία αφού προσήλθαν μόλις τρεις σύμβουλοι και ορίσαμε τη συνεδρίαση για μία εβδομάδα μετά΄΄.

Στη της Τετάρτης συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί να εξεταστεί η λήψη απόφασης περί κυκλοφορίας λεωφορείων στο κέντρο της πόλης τύπου, Sprinter Mini Bus και προσήλθε και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Χρήστος Κοσσαράς, λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει για τη δρομολόγηση του μικρού λεωφορείου που ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό από τo protionline.gr, έχει προμηθευτεί και εντάξει στον στόλο του, το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου.

Μάλιστα, η διοίκηση του Αστικού φορέα έχει ήδη λάβει απόφαση να καθιερώσει δρομολόγιο με το σύγχρονο mini bus που έχει προμηθευτεί, αναμένοντας πλέον τις σχετικές αποφάσεις του δήμου. Συγκεκριμένα, απαιτείται απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας, εν συνεχεία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και τέλος, του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Θα καλύπτει κυκλική διαδρομή ενώνοντας κομβικά σημεία της πόλης

Τη θετική γνώμη του για τη δρομολόγηση του mini bus μετέφερε στο protionline.gr ο κ. Γκιώνης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό την τοπική κοινωνία, αφενός γιατί θα πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο που σήμερα δεν υπάρχει, συνδέοντας περιοχές και αφετέρου διότι είναι πιο ευέλικτο και θα μπορεί να περνάει από το κέντρο, καθιστώντας το πιο προσβάσιμο και απελευθερώνοντάς το από την κίνηση σε ώρες αιχμής.

Σύμφωνα με τον κ. Γκιώνη, ΄΄όπως μας έχουν μεταφέρει από το Αστικό ΚΤΕΛ, ΄΄το λεωφορείο 17 θέσεων, θα ξεκινάει από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου, θα βγαίνει στην οδό Κορίνθου, θα συνεχίζει στην Κανελλοπούλου, θα ανεβαίνει Ταξιαρχών και μέσω της Τρίγωνης Πλατείας θα βγαίνει στην Κλ. Οικονόμου. Θα διασχίζει τη Μητροπόλεως, θα περνά πάνω από τη Σολωμού, θα φτάνει τέρμα Περιμετρικής στο Εσπερινό ΓΕΛ, θα φτάνει στις γέφυρες και θα καταλήγει στο νοσοκομείο. Εν συνεχεία, θα κατεβαίνει από το Παγοποιείο και μέσω της Β. Κωνσταντίνου θα βγαίνει και πάλι Κανελλοπούλου, Κορίνθου και θα φτάνει στον σιδηροδρομικό σταθμό΄΄. ΄΄Θα είναι΄΄, όπως εξήγησε, ΄΄ένα κυκλικό δρομολόγιο που θα ενώνει τον σιδηρόδρομο με το κέντρο της πόλης και το Νοσοκομείο΄΄.

Γ. Γκιώνης: ΄΄Θα δώσει μεγάλη ώθηση στο Αίγιο΄΄

΄΄Εκτιμώ ότι θα δώσει μεγάλη ώθηση στο Αίγιο, θα δώσει προσβασιμότητα στο τρένο, ειδικά και μετά την προέκταση του σιδηροδρόμου ως το Ρίο για την οποία υπεγράφη η σύμβαση και βέβαια θα εξυπηρετεί, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, και τους επισκέπτες΄΄, είπε ο κ. Γκιώνης, καταλήγοντας: ΄΄Όπως μας έχουν κάνει γνωστό, έχουν καθορίσει και τις στάσεις που θα είναι κάποιες παλιές, ενώ θα μπουν και νέες σε σημεία από τα οποία σήμερα δεν περνά αστική συγκοινωνία΄΄.

Να σημειωθεί πάντως ότι τη στιγμή που η ανάπλαση της Κλ. Οικονόμου «έβγαλε» εκτός των κεντρικών αρτηριών το αστικό λεωφορείο, με όλες τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν τότε, οι συζητήσεις για το mini bus… έδιναν και έπαιρναν. Φαίνεται πως το… πλήρωμα του χρόνου έφτασε και η νέα και δραστήρια διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου, έρχεται να υλοποιήσει ένα όραμα πολλών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr