background img
banner
banner

«Μάγεψε» τους πεζοπόρους η θέα στο μονοπάτι του Αγίου Βασιλείου

35 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟ “ΠΕΡΑΣΜΑ” ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

Η Αιγιάλεια ήταν πάντα ένα τόπος εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος προσελκύει εδώ και χρόνια συλλόγους, ομάδες ή και απλές παρέες επισκεπτών για δράσεις πεζοπορίας και εκπαιδευτικούς περιπάτους. Είναι ένας τόπος ευλογημένος και πανέμορφος από κάθε άποψη και αυτός ουσιαστικά, ήταν και ο… λόγος που ένα πεζοπορικό σωματείο από την πρωτεύουσα, προτίμησε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου να βρεθεί στην ανατολική ημιορεινή πλευρά του δήμου, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία προγραμματισμένη εκδρομή που τελικά κατάφερε και… ¨μάγεψε το βλέμμα¨ τους.

35 συνολικά άτομα συμμετείχαν

Η ομάδα που επισκέφθηκε την ημιορεινή Αιγιάλεια ονομάζεται “Ατραπός Ορεινός Εναλλακτικός Τουρισμός” και υφίσταται από το 1997 με έδρα την Αθήνα. Πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα πεζοπορία στο ιστορικό μονοπάτι “Το πέρασμα του Σολιώτη” στο χωριό Αμπελόκηποι, ενώ οι επισκέπτες – πεζοπόροι ενίσχυσαν με την παρουσία τους τον εναλλακτικό τοπικό τουρισμό αφενός και αφετέρου έδωσαν ¨φως¨ στην προβολή της Αιγιάλειας και των όμορφων τοποθεσιών της, σε ανθρώπους – μέλη που δεν την ήξεραν καθόλου. Ο καιρός αποδείχθηκε ιδανικός και “σύμμαχος” για τα 35 συνολικά άτομα που έλαβαν μέρος σε αυτή την εξαιρετική διαδρομή, με θέαση στον Κορινθιακό κόλπο, καθώς πέρασαν από εξαιρετικά σοκάκια και μεγάλου ενδιαφέροντος πλαγιές, με σχετικά μικρής δυσκολίας βαθμό για έναν ερασιτέχνη πεζοπόρο. Να σημειωθεί ότι την διαδρομή ακολούθησαν και 5 άτομα από την Αιγιάλεια, πεζοπόροι του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου του χωριού.

Πεζοπορία σε ιστορικές τοποθεσίες

Η αναχώρηση της ομάδας των πεζοπόρων έγινε από την Αθήνα, από το Πεδίον του Άρεως και η άφιξη στο χωρίο των Αμπελοκήπων πραγματοποιήθηκε γύρω στις 11.00 το πρωί, όπου έγινε και η εκκίνηση της πεζοπορίας. Η διαδρομή ήταν κυκλικής πορείας και αρχικά πέρασε από το εγκαταλειμμένο βραχώδες Μοναστήρι του Αγίου Βασιλείου. Έπειτα, ακολούθησε τον ανηφορικό δρόμο στην πλαγιά του όρους Μαρμάτι δυτικά του χωριού. Οι πεζοπόροι διέσχισαν φαράγγια, είδαν ξωκλήσια, παλιά κτίρια και το μεγάλο ελατόδασος στις τοποθεσίες Δρυμώνας και Μακριά Λάκκα, το οποίο διασχίζει το ρέμα Γουλά και κατηφορίζει από το παλιό πετρόχτιστο μονοπάτι που ένωνε τα Αρφαρά με το χωριό Αγρίδι, στην περιοχή της Ζαρούχλας. Η διαδρομή έχει μία εκπληκτική θέαση προς τον Κορινθιακό κόλπο και τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, κάτι που παραδέχτηκαν όλοι οι συμμετέχοντες.

Η διαδρομή των 9 χιλιομέτρων ήταν “χάρμα οφθαλμών”

Η πρωτοβουλία της επίσκεψης της συγκεκριμένης πεζοπορικής ομάδας από την πρωτεύουσα, ήταν μία πρόταση – ιδέα της Άντας Σολδάτου, μέλους του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου του χωριού. Η κ. Σολδάτου μαζί με τους πεζόδρομους, ανέδειξαν την διαδρομή, μία πορεία συνολικής διάρκειας 4 ωρών περίπου και μήκους 9 χλμ. Η ανηφορική πορεία της συγκεκριμένης πεζοπορικής διαδρομής ήταν στην αρχή 400 μέτρα, ενώ έφτασε σε υψόμετρο 650 μέτρων. Κατά την επιστροφή στο χωριό Αμπελόκηποι, έγινε υποδοχή από τα μέλη του τοπικού πολιτιστικού σύλλογου και όλοι μαζί οι συμμετέχοντες έφαγαν δείπνο σε κατάστημα του χωριού.

Χ. Φαλλιέρος: “Η περιοχή της Αιγιάλειας είναι ένας εξαιρετικός τόπος”

Μιλώντας στo protionline.gr ο υπεύθυνος της ομάδας “Ατραπός Ορεινός Εναλλακτικός Τουρισμός” Χρήστος Φαλλιέρος, δήλωσε για την δράση της περασμένης Κυριακής: “Εμείς… “κυνηγάμε” και ενδιαφερόμαστε πολύ για τέτοιες περιοχές και προορισμούς. Οι διαδρομές τέτοιου είδους αναδεικνύουν σε νέο κόσμο που δεν γνωρίζει, τις ομορφιές που μπορεί να έχει το κάθε χωριό.
Η παρουσία μας στο χωριό των Αμπελοκήπων και η πεζοπορία μας στην πανέμορφη αυτή διαδρομή, μας έχει αφήσει μία πολύ καλή και δημιουργική διάθεση. Ο τόπος της Αιγιάλειας είναι ένας εξαιρετικός… λόγος να επισκεφθεί όλη η Ελλάδα αν γίνεται, αυτές τις ξεχωριστές ομορφιές. Το Αγρίδι, η Ζαρούχλα, τα καλντερίμια και το χωριό των Αμπελοκήπων είναι ήδη χαραγμένα στις καρδιές μας και πολύ σύντομα θα επισκεφθούμε πάλι την περιοχή!” δήλωσε ο “αρχηγός” της πεζοπορικής ομάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr