background img
banner
banner

Την Πέμπτη η συζήτηση, σε έναν έως τρεις μήνες η απόφαση

ΤΟΥ ΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ Π.Δ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Συζητήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακυρώσεως κατά του Προεδρικού Διατάγματος για τη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο, στην Πάτρα. Η απάντηση αναμένεται σε διάστημα ενός έως τριών μηνών.

΄΄Αναπτύξαμε τους ισχυρισμούς μας για ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος που έβαλε «ταφόπλακα» στο Τμήμα στο Αίγιο. Από έγγραφα προκύπτει η βασιμότητα της αιτήσεώς μας. Ακόμα και η απάντηση του υπουργείου, φανερώνει πως η απόφαση ελήφθη με πρωτοβουλία του Πρύτανη και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, δίχως να υπάρχει επιχείρημα και χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Αυτή η τακτική που ακολούθησαν, υπουργείο και πανεπιστήμιο, αποδεικνύει πως δεν έχουν τακτικό ούτε ουσιαστικό ισχυρισμό. Τα επιχειρήματα που παρέθεσαν περί ακαδημαϊκού σκοπού, είναι απαράδεκτα και δεν έχουν καμία βάση, από τη στιγμή που η σχολή είναι είκοσι χρόνια στην περιοχή, παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση από φοιτητές, ενώ λειτουργούν και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Αυτά από μόνα τους αποδεικνύουν ότι δεν έχουν βάσει οι ισχυρισμοί το πρύτανη καθώς, όπως έχει ομολογήσει και σε δημοτικούς συμβούλους του δήμου Αιγιαλείας, η απόφαση αυτή ήταν για να εξυπηρετήσει συντεχνιακούς σκοπούς και καθηγητές της Πάτρας που δεν επιθυμούσαν να έρχονται στο Αίγιο΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος.

Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Ελπίζω και εύχομαι, το ΣτΕ να εκτιμήσει το προφανές νομικό ατόπημα που προκύπτει ακόμα και από έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, που έκανε η Σύγκλητος με την κάλυψη του Υπουργείου Παιδείας και έλαβε την σχετική απόφαση που είναι ενάντια στη λογική και τις διατυπώσεις και προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος για μεταφορά έδρας πανεπιστημιακών τμημάτων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr