background img
banner
banner

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου

ΑΠΟ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Με αφορμή τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, το βράδυ της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, θα υποδεχθεί μαζί με τον ιερό κλήρο τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα, τα οποία θα μεταφερθούν από τις Ιερές Μονές Αγίας Λαύρας και Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, προς ευλογία και προσκύνηση από τον θεοφιλή λαό μας. Από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας θα μεταφερθεί η κάρα του Οσίου Αλεξίου και από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών η κάρα του Οσίου Λεοντίου.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου.

΄΄Κατά τη διάρκεια της παραμονής των ιερών τούτων πνευματικών θησαυρισμάτων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, έως τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα του Ιερού Ναού, με σκοπό η παντοδύναμη Χάρις του Θεού, η οποία μετα­φέρεται μυστικώς μέσω αυτών, να ενισχύσει τον πνευματικό μας αγώνα και με αδιάλειπτη προσευχή, μετάνοια και ειλικρινή εξομολόγηση να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να υποδεχθούμε τον σαρκωθέντα Κύριο΄΄, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής: Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ώρα 6.00μ.μ.: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, υπό του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου και εν συνεχεία Αρχιερατικός Εσπερινός.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 7.00π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ώρα 5.00μ.μ.: Η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου. Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ώρα 7.00π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ώρα 5.00μ.μ.: Ιερά Παράκληση. Ώρα 9.00μ.μ.: Ιερά Αγρυπνία.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώρα 7.00π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ώρα 5.00μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση. Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ώρα 6.30μ.μ.: Εκδήλωση «Γενεθλίων Προηχήσεις» μουσική συνάντηση Χορωδιών και αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr