background img
banner
banner

Ο Σύλλογος Παρασκευής φέρνει τον περιπατητικό τουρισμό στην Αιγιάλεια!

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ!

Το όνομα του Φιλοπροοδευτικού Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής είναι πλέον συνυφασμένο με την εξωστρέφεια και την ανάδειξη του ορεινού όγκου της περιοχής. Στο πλαίσιο της δράσης ανάδειξης των μονοπατιών που συμμετέχει, φιλοξένησε το Σάββατο εβδομήντα περιπατητές από τη Νίκαια και τις γύρω περιοχές, οι οποίοι έμειναν κατάπληκτοι από την ομορφιά των τοπίων της Παρασκευής και υποσχέθηκαν να ξαναέρθουν!

Μάλιστα, όπως η δράση «Περπατάμε Μαζί Ασκούμαστε Παρέα» είχε τη δυνατότητα να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο όμορφο φυσικό τοπίο της Παρασκευής, ενώ σε σχετικές αναρτήσεις τους, τα μέλη του Συλλόγου, μιλούν με τα καλύτερα λόγια τόσο για την τοποθεσία όσο και για τους ανθρώπους του τοπικού Συλλόγου.

Είναι χαρακτηριστικό το ποστ: ΄΄Ένας όμορφος ημιορεινός τόπος σε 650μ. υψόμετρο με εύφορα εδάφη, περικλειόμενος από δάση και βουνά και με μία ιδιαίτερη ματιά προς τον Κορινθιακό Κόλπο. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους του τοπικού μορφωτικού Συλλόγου, να μας συνοδέψουν στα νέα μονοπάτια, να γευτούμε κρασί και τσίπουρο στο φιλόξενο οινοποιείο Καρανικόλα αλλά και να τροφοδοτηθούμε με τοπικά προϊόντα από την έκθεση του συλλόγου στο ανακαινισμένων σχολείο 150 χρόνων! Η προσπάθεια ανάλογων περιοχών χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη από φορείς και πολιτεία σε θέματα υποδομών, που με το πάθος και το μεράκι ανθρώπων που ζουν και αγαπούν μπορούν να ζωντανέψουν και να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα με αμφίδρομα οφέλη σε επισκέπτες και κατοίκους΄΄.

Στοχεύουν σε μία νέα μορφή τουρισμού

Μιλώντας στο protionline.gr γι’ αυτή τη δράση, ο γραμματέας του Συλλόγου Παρασκευής Γιάννης Κραουνάκης, ανέφερε: ΄΄Συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάδειξης των μονοπατιών του χωριού μας, τα οποία έχουν γίνει πλέον γνωστά και εκτός Αιγιάλειας και συνέχεια μας εκδηλώνεται ενδιαφέρον για να έρθουν να τα επισκεφθούν. Ήδη, μετά τους εκδρομείς από τη Νίκαια, αναμένουμε τον Φλεβάρη περιπατητές από Καισαριανή. Σαν Σύλλογος έχουμε καταθέσει τους χάρτες και το υλικό που έχουμε για τα μονοπάτια μας ώστε να τα γνωρίσει περισσότερος κόσμος και προσβλέπουμε σε μία νέα μορφή τουρισμού για την Αιγιάλεια, αυτή του περιπατητικού τουρισμού για να υπάρξει νέα δραστηριότητα τουριστική αυτή τη φορά που θα αφήσει κάποια υπεραξία΄΄.

Υποσχέθηκαν πως θα ξαναέρθουν

Ως προς την ξενάγηση των επισκεπτών από τη Νίκαια στο χωριό, ο κ. Κραουνάκης είπε πως έγινε από τον Σύλλογο σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις της περιοχής. ΄΄Έχουμε την ανταπόκριση και στήριξη των επιχειρήσεων, ελπίζουμε ότι θα δούμε και τον δήμο συμπαραστάτη μας΄΄, σχολίασε ο γραμματέας του Συλλόγου Παρασκευής, αναφέροντας ως παράδειγμα την αναγκαιότητα κλαδέματος των δέντρων για να μπορούν να περνούν τα λεωφορεία.

΄Ειδικά από το Κούμαρη μέχρι το Χατζή, υπάρχει μεγάλη δυσκολία να περάσουν όχι μόνο τα τουριστικά λεωφορεία αλλά και τα Ι.Χ.΄΄, σχολίασε χαρακτηριστικά. Πάντως, οι επισκέπτες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και υποσχέθηκαν ότι θα ξαναέρθουν, είτε ομαδικά είτε μεμονωμένα στη Γιορτή του Τσίπουρου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Παρασκευή.

Προσπάθεια ένταξης σε πρόγραμμα

Τέλος, ο κ. Κραουνάκης γνωστοποίησε την πρόθεση του Συλλόγου για ένταξη πρότασής του ή στο πρόγραμμα INTERREG που είναι σε εξέλιξη, είτε στο Leader που ανοίγει οσονούπω, ώστε να ενταχθεί η σήμανση, η σηματοδότηση και η χαρτογράφηση των μονοπατιών. Έτσι θα δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να τα επισκεφθεί χωρίς να χρειάζεται τη συνοδεία κάποιων από εμάς να τους ξεναγήσει.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr