background img
banner
banner

Χρηματοδότηση ύψους 1.390.000€ για ψηφιακή αναβάθμιση αξιώνει ο δήμος

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Αίτηση χρηματοδότησης για την πράξη με τίτλο: «Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (ΙΟΤ) του Δήμου Αιγιαλείας», υπέβαλε το Τμήμα Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του δήμου, με σκοπό την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 1.390.000€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Ο δήμος ανταποκρίθηκε έτσι σε πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Β. Χριστόπουλος: ΄΄Αδράξαμε την ευκαιρία επ’ ωφελεία των δημοτών΄΄

Όπως εξήγησε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄με την Πρόσκληση καλούνταν οι ΟΤΑ Α΄ Βαθμού με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Προγράμματος για την προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος στις ελληνικές πόλεις. Σαν δήμος Αιγιαλείας μεριμνήσαμε και στείλαμε πρόταση, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία΄΄.

Η υλοποίηση ψηφιακών λύσεων που υποστηρίζονται από τοπικά παραγόμενα δεδομένα στοχεύει σε πιο αποδοτικές, καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων, ενώ η αξιοποίηση τεχνολογιών για το διαδίκτυο των αντικειμένων στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών. Στις λύσεις αυτές, συγκαταλέγεται η έξυπνη αστική κινητικότητα και διαχείριση στάθμευσης, η ενεργειακή απόδοσης, οι βιώσιμες λύσεις στέγασης, οι ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες παρεχόμενες και μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου GOV.GR και η πολιτοκεντρική διακυβέρνηση, καθώς και η διασφάλιση της εμπιστοσύνης των πολιτών στα συστήματα αυτά, μέσω της υπεύθυνης χρήσης των δεδομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες και της διασφάλισης της ποιότητας, της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας.

Τι περιελάμβανε η πρόταση του δήμου Αιγιαλείας

Η πρόταση του δήμου Αιγιαλείας περιελάμβανε τα εξής υποέργα: Υποέργο 1: «Υπηρεσίες συμβούλου για την δημιουργία και υποβολή φακέλου πρότασης» Υποέργο 2: «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου» Υποέργο 3: «Προβολή και Επικοινωνία της Πράξης». Προχώρησε έτσι σε διερεύνηση τιμών, μέσω επιτροπής, η οποία προχώρησε στην απαιτούμενη έρευνα αγοράς και με τα αποτελέσματα αυτής, συνέταξε πρακτικό, ενώ ο ανεξάρτητος σύμβουλος παρέδωσε στον δήμο Μελέτη ψηφιακού μετασχηματισμού του δήμου Αιγιαλείας, στην οποία περιλαμβάνεται η Τεχνική Έκθεση, η Συνοπτική Ψηφιακή Στρατηγική 2022-2025, η Αναλυτική Περιγραφή Φυσικού Αντικειμένου, η Συγγραφή υποχρεώσεων και ο Ενδεικτικός Προϋπολογισμός βάσει της προκοστολόγησης των δράσεων.

Ως προς το περιεχόμενο του έργου, ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε: ΄΄Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας δίνει το πρόγραμμα, προσπαθήσαμε να επιλέξουμε υπηρεσίες οι οποίες θα είναι τόσο επ’ ωφελεία των πολιτών όσο και των υπηρεσιών του δήμου, θα αφορούν δηλαδή τη διαχείριση των θεμάτων των πολιτών και τη λειτουργικότητα υπηρεσιών και υπαλλήλων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr