background img
banner
banner

Ευχές για μία χρονιά μόνο με δράση πρόληψης… | ΦΩΤΟ

ΣΕ ΟΜΟΡΦΟ ΚΛΙΜΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΑΚΡΑΤΑΣ

Σε οικογενειακό κλίμα και «ζεστή» ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ακράτας, στις εγκαταστάσεις του επί της Ολυμπίας Οδού, στο ύψος των ΣΕΑ Ακράτας. Εν μέσω ευχών για μία χρονιά χωρίς δυσάρεστα συμβάντα, ο Άγιος Βασίλης έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, χαρίζοντας δώρα στα παιδιά των πυροσβεστών και σκορπώντας χαμόγελα σε όλους!

΄΄Είναι η πρώτη φορά, απ’ όσο θυμάμαι, που πραγματοποιούμε μία ανοιχτή εκδήλωση για την κοπή της πίτας μας, ευχαριστώ τους αντιδημάρχους κ. Σταυροπούλου και Καραΐσκο που παρίστανται σήμερα αλλά και για τη συνεργασία που έχουμε και τη στήριξη που παρέχουν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ακράτας, όποτε χρειαστεί. Εύχομαι σε όλους καλή και ήσυχη χρονιά, χωρίς δύσκολα συμβάντα για την υπηρεσία μας και να χαιρόμαστε όλοι τις οικογένειες και τα παιδιά μας΄΄, είπε στον χαιρετισμό του ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ακράτας Πυραγός Ανδρέας Ζαφειρόπουλος.

Προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό για τους ανθρώπους και το περιβάλλον

Σημειώνεται ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο επιτελεί πολύ σημαντικό έργο, καλύπτοντας μία πολύ μεγάλη γεωγραφικά περιοχή ενώ οι άνδρες του επεμβαίνουν με αυταπάρνηση όπου έχει χρειαστεί. Μιλώντας στο protionline.gr ο προϊστάμενος του Κλιμακίου, ο οποίος επανήλθε το προηγούμενο καλοκαίρι, μετά τη θητεία του ως υποδιοικητή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, ανέφερε πως η περιοχή που καλύπτει το Π.Κ. Ακράτας είναι από το Διακοπτό ως τη Λυκοποριά Κορινθίας στην Εθνική Οδό, αλλά και όλο την ορεινό όγκο της Ανατολικής Αιγιάλειας, με τις γνωστές ιδιαιτερότητες, τον φυσικό πλούτο και το δύσκολο ανάγλυφο που παρουσιάζει. Στη δύναμη του Π.Υ. Ακράτας ανήκουν 27 μόνιμοι πυροσβέστες και 11 εποχικοί κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Έχει δε 9 οχήματα. ΄΄Καλύπτουμε οτιδήποτε προκύψει και στο αστικό και στο δασικό κομμάτι και όντως είναι μία περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες. Προσπαθούμε σε κάθε περίπτωση για το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες μας και το περιβάλλον΄΄, ανέφερε ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Τιμητική πλακέτα στον προϊστάμενο του Κλιμακίου

Εκ μέρους των πυροσβεστών του κλιμακίου, επισημάνθηκε πως στο πρόσωπο του κ. Ζαφειρόπουλου βρήκαν έναν πολύτιμο συνεργάτη και έναν φίλο. Όπως τονίστηκε, αμέσως ξεχώρισε για την εργατικότητά του και το ήθος του και γι’ αυτό του προσέφεραν μία αναμνηστική πλακέτα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την καλή συνεργασία τους.

Ακολούθως, ο κ. Ζαφειρόπουλος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες, λέγοντας πως εκτός από προϊστάμενός τους, προσπαθεί να είναι και φίλος τους και να αντιμετωπίζουν μαζί τα όποια προβλήματα προκύπτουν, ώστε το Κλιμάκιο να λειτουργεί «ρολόι» και να προσφέρει πάντα τα μέγιστα στην υπηρεσία του πολίτη και του περιβάλλοντος. ΄΄Θέλω να τους ευχαριστήσω κι εγώ για τη συνεργασία, δεν έχω το παραμικρό παράπονο από κανένα συνάδελφο, ό,τι έχει προκύψει, το έχουμε λύσει΄΄, είπε, ενώ απευθυνόμενος στις οικογένειες των πυροσβεστών, τους συνέστησε να έχουν υπομονή το καλοκαίρι όπου η Υπηρεσία χρειάζεται περισσότερο τους ανθρώπους τους.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραΐσκος, η αντιδήμαρχος Ανατ. Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιοβάς, καθώς επίσης και οι οικογένειες των πυροσβεστών.

Εντυπωσιακή άφιξη από τον Άγιο Βασίλη!

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή, όταν ανακοινώθηκε πως ο Άγιος Βασίλης που αναμενόταν, κάπου έχει… εγκλωβιστεί. Το πυροσβεστικό όχημα ξεκίνησε κι όλοι περίμεναν την επίσκεψη του δημοφιλούς Αγίου στον χώρο. Έτσι κι έγινε. Κατέφθασε, αποβιβάστηκε από το πυροσβεστικό όχημα κι άρχισε να μοιράζει όμορφα δώρα στα παιδιά που τον υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τον αγιασμό της πίτας με τις ευχές του ιερέα, αλλά και με κεράσματα. Ο προϊστάμενος του Π.Κ. Ακράτας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς: Αρτοποιείο Ηλία Ντόκου Αιγείρα, ζαχαροπλαστείο «Το αυθεντικό», οικογενειακή ταβέρνα «Σταματία», Κάβα ποτών Γ. Τσάλαφου στο Κράθιο και ποτοποιία Κρίνος στο Αίγιο


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr