background img
banner
banner

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: «Ορθολογισμός και τεχνογνωσία τα δυο βασικά στοιχεία της ομάδα μου»

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΙΛΑ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ένας μόνιμα πρώτος σκόρερ στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ο Θανάσης Παπουτσής, οδηγεί τώρα από τον πάγκο εκ του ασφαλούς τον Άρη Πατρών. Τα ποσοστά λένε ότι ένας καλός ποδοσφαιριστής σπάνια εξελίσσεται και σε καλό προπονητή. Ο Παπουτσής αποτελεί εξαίρεση αυτού του κανόνα, αφού βρίσκεται μέσα στα σημερινά πράγματα της προπονητικής, προσθέτει συνεχώς πληροφορίες στον σκληρό …δίσκο των γνώσεών του, διατηρεί το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, με τους ποδοσφαιριστές να τον σέβονται και να πιστεύουν στις ικανότητές του.
Πέρασε νικηφόρα από το Αίγιο, κάτι που φυσικά στοίχησε βαθμολογικά και όχι μόνο στον Παναιγιάλειο, παίρνοντας έτσι για λογαριασμό του Άρη την πρωτιά στον όμιλο.
Με την ευκαιρία των ευχών για την ονομαστική του εορτή, το protionline.gr είχε και μια συζήτηση με τον ανερχόμενο προπονητή του νομού μας.

Πως είδες κατ’ αρχάς την επίσκεψή σου στο Αίγιο με τον Άρη; Δεν είχες την καλύτερη υποδοχή από τους φιλάθλους (γιατί πιστεύεις;), είχες όμως το πολύτιμο αποτέλεσμα της νίκης, πως ήρθε το 2-0 για την ομα΄δα σου;
Ερχόμενοι στο Αίγιο ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο με βαριά φανέλα και μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχαμε πει ότι πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα και συγκέντρωση στο ματς και αυτό έγινε από τα παιδιά καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος είχε απέναντι μου εχθρική αντιμετώπιση αλλά το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό καθώς αυτός είναι και ο τρόπος να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Αλλά και ο Παναιγιάλειος φημίζεται για τον κόσμο του και την αγάπη που έχουν προς την ομάδα, μαζί και με το περσινό αποτέλεσμα στο κύπελλο νομίζω ήταν οι κύριοι λόγοι που ο κόσμος είχε την στάση αυτή απέναντι μου. Τώρα από εκεί και πέρα νομίζω ότι πήραμε το ματς γιατί ήμασταν κατάλληλα Προετοιμασμένοι και έτοιμοι για το τι θα αντιμετωπίσουμε στο παιχνίδι. Τα παιδιά δείξανε πλήρη συγκέντρωση βγάλανε πολύ πάθος και τελικά καταφέραμε να πάρουμε το ματς κερδίζοντας 0-2 και έχοντας και άλλες ευκαιρίες να πετύχουμε και άλλα γκολ, για εμάς είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας μας.

Στα 37 σου άφησες πίσω τις ποδοσφαιρικές επιθετικές σου αρετές που συνοδευόντουσαν με πολλά γκολ και έπιασες τους πάγκους. Τι σε οδήγησε στην απόφαση να γίνεις προπονητής, ποιες εντυπώσεις σου έχει μέχρι τώρα προσφέρει το κοουτσάρισμα, τι σχεδιάζεις για το μέλλον;
Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι στην Τετάρτη μου χρόνια ως προπονητής ,βαδίζω στα 38 μου χρόνια και θυμάμαι πάντα να θέλω να γίνω προπονητής όποτε ένας από τους λόγους που σταμάτησα ήταν ότι ήθελα να αφιερώθω στην προπονητική και να προσπαθήσω να κάνω καριέρα σε υψηλό επίπεδο. Το να είσαι προπονητής σου δημιουργεί αλλά συναισθήματα διαφορετικά έχεις μεγαλύτερη ένταση , η πίεση είναι σε μεγάλο βαθμό αλλά με ευχαριστεί παρά πολύ γιατί είμαι ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει ευθύνες και που στα δύσκολα δεν θα κρυφτεί. Είναι ένα πόστο που με ευχαριστεί γιατί έχει έντονα το στοιχείο της δημιουργίας της εξέλιξης όποτε αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που με ευχαριστούν. Εύχομαι μελόντικα να πετύχω τους στόχους μου και να καταφέρω τα επόμενα χρόνια να είμαι σε κάποιο πάγκο μεγάλης ομάδας.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που έχουν φέρει τον Αρη Πατρών ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και στην κορυφή της βαθμολογίας, τι θα πράξεις για να μην είναι όλο αυτό περιστασιακό;
Στον Άρη είμαστε μια ομάδα που έχουμε ξεκινήσει όλη αυτή την πορεία από πέρυσι δουλεύουμε θεωρώ σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλους τους τομείς και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης παιχτών και προπονητών. Βασίζομαι σε δύο χαρακτηριστικά που είναι οι θεμέλιοι λίθοι της πορείας μου: Τον ορθολογισμό και την τεχνογνωσία. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ο Άρης να είναι αυτή την στιγμή στην πρώτη θέση παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα των παιχνιδιών εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά μιλάμε για ένα δύσκολο όμιλο με ομάδες με πολύ δυναμική που θα παλέψουν μέχρι το τέλος για την είσοδο τους στα play of .

Μετά τους πρώτους 10 αγώνες είσαι σε θέση να κρίνεις τι μπορεί να μας επιφυλάσσει στο φινάλε του ο 2ος όμιλος;
Εκτός από τις τρεις πρωτοπόρες ομάδες Άρη, Παναιγιάλειο , Κεραυνό που θα παλέψουν για τις δυο θέσεις, υπάρχουν και άλλες ομάδες όπως ο Εθνικός, ο Αετός που δυσκολεύουν πολύ στον 2ο όμιλο οπότε θεωρώ ότι μέχρι το τέλος θα παλέψουμε όλοι για τις δυο θέσεις.

Θα ακολουθήσει περαιτέρω ενίσχυση στον Άρη Πατρών και σε ποια γραμμή;
Εμείς γενικά αυτή την περίοδο δεν θα κινηθούμε για κάποια πολύ μεγάλη μεταγραφή θα κοιτάξουμε να πάρουμε μικρά ταλαντούχα παιδιά έτσι ώστε να μπορέσουμε να κοιτάξουμε και το μέλλον της ομάδα μας από εκεί και πέρα εάν βρεθεί κάτι αξιόλογο θα κινηθούμε.

Πιστεύεις ότι περιμένουμε κάποια άλλα απρόσμενα αποτελέσματα μέχρι το φινάλε που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στις πρώτες θέσεις;
Όπως προανέφερα ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος και είναι πολύ πιθανό να δούμε αποτελέσματα που δεν θα περιμένουμε στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση σε κάθε παιχνίδι.

Τι θα ήθελες να προσθέσεις τελειώνοντας;
Από εκεί και πέρα θέλω να πω ότι ο Παναιγιάλειος είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα στην οποία δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία. Πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι να οργανώσουν την ομάδα έτσι ώστε να γυρίσει εκεί που ανήκει στις μεγάλες κατηγορίες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Για εμένα που είμαι ένα νέος και εξελίξιμος προπονητής, ο Παναιγιάλειος είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται στα υψηλά στρώματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και για τα νέα παιδιά όπου θα πρέπει να είναι ο στόχος να αγωνιστούν για την φανέλα αυτής της ομάδας. Εύχομαι καλή χρόνια σε όλο τον κόσμο να έχουμε μια όμορφη συνέχεια στο πρωτάθλημα και στο τέλος ο καλύτερος να πάρει την άνοδο στην Γ εθνική!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr