background img
banner
banner

Το Αίγιο φιλοξενεί το πιο κεφάτο Παιδικό Καρναβάλι

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ!!!»… ΞΕΧΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Έπειτα από απουσία δύο ετών, λόγω της πανδημίας, το Παιδικό Καρναβάλι είναι μαζί μας και πάλι, την προσεχή Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Μαζί του κι άλλες πρωτότυπες και κεφάτες εκδηλώσεις που θα παρασύρουν στη μαγεία της Αποκριάς, μικρούς και μεγάλους! Η διοργάνωση ανήκει στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, ενώ συνδιοργανώνουν δήμος Αιγιαλείας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Δήμου Αιγιαλείας και Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας.

Με περισσότερους από 2.500 καρναβαλιστές

Έξυπνα θέματα, ευφάνταστες στολές, χιουμοριστική διάθεση και πειράγματα, παιδιά και γονείς, όλοι μαζί θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο χαρούμενο μωσαϊκό στους δρόμους του Αιγίου. Ένα ψηφιδωτό χαράς, ανεμελιάς και κεφιού που φιλοδοξεί φέτος και να… βγάλει από το σπίτι ακόμη και τους πιο απαισιόδοξους, σκορπώντας όμορφη διάθεση σε κάθε γωνιά της πόλης.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των τριών ημερών

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο σε δράσεις για μικρούς και μεγάλους, έτσι ώστε αυτές τις μέρες τις Αποκριάς, όλη η Αιγιάλεια να μετατραπεί σε ένα μεγάλο, καρναβαλικό πάρτι γεμάτο κεφάτους μασκαράδες! Κορυφαία στιγμή αποτελεί το Παιδικό Καρναβάλι το οποίο θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου. Τα γκρουπ θα συγκεντρωθούν στην Κλ. Οικονόμου στο ύψος της πλατείας Αγ. Λαύρας και θα καταλήξουν χορεύοντας στα Υψηλά Αλώνια, εκεί όπου υπό τους ρυθμούς χορευτικής μουσικής θα αποδοθούν τα αναμνηστικά συμμετοχής που έχει επιμεληθεί και προσφέρει η εικαστικός Μαργαρίτα Γούτου. Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώνεται η Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Ώρα έναρξης 7.00μ.μ.

Εκκίνηση από την οδό Ζωοδόχου Πηγής ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να ενσωματωθούν κατά τη διάρκεια. Η καρναβαλική πομπή θα κινηθεί στις οδούς Κανελλοπούλου, Ταξιαρχών, Κλ. Οικονόμου, Μητροπόλεως, με πάρα πολύ κέφι και με άφθονη δωρεάν μαυροδάφνη, προσφορά της Cavino. Τέλος, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το σκηνικό μεταφέρεται στην παραλία Αιγίου,.

Στις 6.00 το απόγευμα ξεκινούν εκδηλώσεις σε εξέδρα που θα έχει στηθεί στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, ανάμεσα στα καταστήματα. Η οδός θα είναι κλειστή από την Ποσειδώνος ως την Τεμπελόραχη, σχολές χορού θα ξεσηκώνουν το πλήθος ενώ ξυλοπόδαροι μάγοι και κλόουν, θα σκορπούν γέλιο και χαρά. Στη συνέχεια, στην παλαιά προβλήτα του φάρου θα γίνει η καύση του βασιλιά καρνάβαλου με εντυπωσιακή ρίψη βεγγαλικών.

Μένιος Κουτρόπουλος: ΄΄Διπλός ο στόχος φέτος΄΄

΄΄Φέτος αναμένουμε πλήθος συμμετοχών. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που γίνονται με την πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, ξεσηκώνουν την πόλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο καρναβάλι της προσεχούς Κυριακής αναμένουμε 2.500 καρναβαλιστές, ενώ ήδη δημιουργούνται γκρουπ για τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση΄΄, επισήμανε στο protionline.gr με μεγάλη δόση ενθουσιασμού, ο πρόεδρος της Ένωσης Μένιος Κουτρόπουλος, κάνοντας γνωστό πως φέτος τα άρματα θα είναι τέσσερα. Μάλιστα, με αυτά, το γκρουπ της καρναβαλικής ομάδας θα συμμετάσχει και στο Καρναβάλι Διακοπτού που διοργανώνεται στις 26 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Η βοήθεια του δήμου είναι φέτος αρκετά μεγάλη και στόχος μας είναι, το παιδικό καρναβάλι να γίνει θεσμός. Όπως φαίνεται ο δήμος αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητά του και πρόκειται να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης για τη διεξαγωγή του. Παράλληλα, μας βοηθούν και οι χορηγοί. Απευθυνθήκαμε σε μεγάλες εταιρείες καθώς δεν θέλαμε να επιβαρύνουμε τα καταστήματα. Φέτος ο στόχος είναι διπλός: Αφενός να διοργανώσουμε το μεγαλύτερο και πιο κεφάτο καρναβάλι που έγινε ποτέ στην περιοχή, αφετέρου να βάλουμε τις βάσεις ώστε να γίνει θεσμός. Ως προς το δεύτερο σκέλος, δημιουργήσαμε τη δική μας ιστοσελίδα (www.carnivalaigio.gr) και δική μας σελίδα στα social media, που θα ενημερώνεται για τις δράσεις΄΄.

΄΄Όλοι οι φορείς του δήμου έχουν αγκαλιάσει το παιδικό καρναβάλι το οποίο επέστρεψε για να μείνει΄΄, είπε ακόμη ο κ. Κουτρόπουλος, συμπληρώνοντας πως στόχος είναι το καρναβάλι και οι εκδηλώσεις, μελλοντικά να περάσουν στους συλλόγους. ΄΄Ακριβώς επειδή η διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων έχει ως στόχο να βελτιώσει τη διάθεσή μας αλλά και να τονώσει την τοπική οικονομία, θεωρούμε απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των κλάδων κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιληφθούν όλοι΄΄, κατέληξε.

Ως προς τη διαδικασία μάλιστα, η Ένωση «δουλεύει» καθημερινά και άοκνα. Μάλιστα, για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ. καλεί τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα συμμετέχουν στο Παιδικό Καρναβάλι Αιγιαλείας 2023, σε συνάντηση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας – Παράρτημα Αιγίου (Elλίκης 24, Αίγιο), προκειμένου να τους δοθούν αναλυτικές λεπτομέρειες και οδηγίες, καθώς και τα πλακάτ με τα ονόματα των γκρουπ, τονίζοντας πως η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη.

Τα θέματα των 22 γκρουπ

Τα γκρουπ που θα λάβουν μέρος στο καρναβάλι της προσεχούς Κυριακής, είναι τα εξής: 1)Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο Baby House: Λιονταράκια παντού… .ζούγκλα γίναμε, 2)Κέντρο Προσχολικής Αγωγής-Νηπιαγωγείο Παραμυθούπολη: Οι Αρλεκίνοι της χαράς, 3) 3ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Καβουράκια στου γιαλού τα βοτσαλάκια, 4) 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Κάνε μια ευχή, 5) 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Μαλλιά Κουβάρια, 6) 3ο Δημοτικό Σχολείο και 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Κρούσματα θετικής ενέργειας, 7) 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Τρελοί ζωγράφοι, 8) 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Ζουζουνίζουμε, 9) 6ο Δημοτικό Σχολείο και 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Aloha-Moloha, 10) 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και 8ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Οι Πράσινοι Ήρωες σώζουν την Γη, 11) 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Μίμοι… θείτε μας, 12) 10ο Δημοτικό Σχολείο και 5ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Το 10 το καλό, 13) Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αβύθου: Ηλιομαζέματα και ανεμοσκορπίσματα, 14) Δημοτικό Σχολείο Ελίκης: Κλόουν, 15) Δημοτικό Σχολείο Καμαρών: Καμαρωτοί μάγειρες, 16) Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κουλούρας: Μας βγάλατε το λάδι, 17) Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σελιανιτίκων: Μπασκετμπολίστες και μαζορέτες, 18) Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Τεμένης: Τα σήματα τρελάθηκαν, 19) 1ο Γυμνάσιο Αιγίου: Νους υγιής εν σώματι υγιεί, 20) 2ο Γυμνάσιο Αιγίου: Τρελοί ζαχαροπλάστες, 21) 4ο Γυμνάσιο Αιγίου: Νine-teens.

Συμμετέχει ακόμη, η καρναβαλική ομάδα Διακοπτού.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τα γκρουπ των παιδιών, δημιουργείται κι ένα ακόμη, αυτό της καρναβαλικής επιτροπής, με τίτλο «Πάμε σαν άλλοτε». Μάλιστα, όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτό, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 6944246074.

Η καρναβαλική επιτροπή

Συντονιστές των εκδηλώσεων είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μένιος Κουτρόπουλος και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου, Παναγιώτης Ανδριόπουλος. Υπεύθυνοι επικοινωνίας είναι οι Αποστόλης Δεληγάκης, Δημήτρης Ζωιτσούδης, Λεωνίδας Θεοφανόπουλος. Υπεύθυνοι δημιουργίας γκρουπ είναι οι Μαίρη Καβούνη και Ανδρέας Σταυρόπουλος. Υπεύθυνοι αρμάτων οι Φίλιππος Δεληγεωργόπουλος, Ηρακλής Λώλης, Ανδρέας Μαρκοράς, Ανδρέας Τσέκενης. Υπεύθυνοι συντονισμού γκρουπ οι Αναστασία Βλάχου, Βάσω Δημητροπούλου, Διονύσης Λουκόπουλος. Αρμόδιοι χορηγιών οι Μένιος Κουτρόπουλος, Ντία Παναγοπούλου, Γιάννης Σταθακόπουλος.

Χορηγοί των εκδηλώσεων

Οι χορηγοί των εκδηλώσεων, είναι: Κρίνος Αναψυκτικά, Ανταίος Τεχνικών Κατασκευών Α.Ε., Cavino A.E., Amario Suites Hotel, Συγκρότημα Εταιρειών Κουνινιώτη, Metcon – Metal Constructions / Engineeiring, Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί και Ραδιοταξί Αιγίου και Περιχώρων, Αναγνωστόπουλος – Εμπόριο Σιδήρου / Χονδρικό Εμπόριο Παλαιών Σιδήρων και Μετάλλων, Vandesign, Epilogi.Net – Computer Center & More, Supermarket AB Βασιλόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr