background img
banner
banner

Διοργάνωση υπαίθριας εκδήλωσης μία φορά τον μήνα στην Ανδ. Λόντου

ΕΙΠΕ ΤΟ «O.K.» ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η διοργάνωση ανοιχτής υπαίθριας εκδήλωσης μία φορά τον μήνα, αποφασίστηκε ομόφωνα το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. Επίσης δόθηκε το «πράσινο φως» για τη διαμόρφωση των συνθηκών για τη δημιουργία πάρκινγκ από ιδιωτική επιχείρηση, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής. Το Συμβούλιο συνεδρίασε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, όπως συνηθίζει, λαμβάνοντας αποφάσεις για τη χορήγηση αδειών παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το έτος 2022 καθώς επίσης και για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς για το έτος 2023.

Σημαντική απόφαση ελήφθη πάνω στην αίτηση των ιδιαιτέρως δραστήριων καταστηματαρχών τμήματος της οδού Ανδρέου Λόντου, οι οποίοι ζητούν την άδεια ώστε σε μηνιαία βάση, να διοργανώνουν εκδηλώσεις για την ανάδειξη τμήματος του πεζόδρομου της οδού Ανδρέου Λόντου και προσέλευσης κόσμου. Όπως μετέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, ΄΄το αίτημα αφορούσε τη διοργάνωση ενός event μία φορά τον μήνα. Το θέμα το είχαμε συζητήσει με τους επαγγελματίες καιρό τώρα και τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας, το είδαν πολύ θετικά. Πρόκειται για αξιόλογη πρωτοβουλία που θα προσελκύσει κόσμο στο κέντρο της πόλης. Είμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών και επικροτούμε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια΄΄. Να σημειωθεί ότι το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και μένει τώρα η ανάλογη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα επιτρέψει στους καταστηματάρχες να προγραμματίσουν, κατά πάσα πιθανότητα, μία χαρούμενη αποκριάτικη δράση!

Το Συμβούλιο προχώρησε ακόμη σε έγκριση απαλλοτρίωσης στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του Αιγίου, στον Κ.Χ. 140 σε ακίνητο επί της Ζωοδόχου Πηγής, προκειμένου να διαμορφωθεί ως πάρκινγκ από ιδιώτη που διαθέτει ξενοδοχείου. Απόφαση ωστόσο θα χρειαστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφάσεις ελήφθησαν ακόμη για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας για ανάπτυξη παιχνιδιών και παιχνιδομηχανών πλησίον περιπτέρου, για απαγόρευση στάσης – στάθμευσης επί της οδού Λυσίου, στο Αίγιο, για έγκριση άδειας εισόδου – εξόδου σε χώρο στάθμευσης επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 26, στο Αίγιο και σχετικά με το αίτημα της κοπής ενός δέντρου (μουριάς) σε κοινόχρηστο δημοτικό χώρο επί της οδού Κορίνθου 2, στο Αίγιο.

«Όχι» στο αίτημα δέσμευσης δύο θέσεων από υπηρεσιακά οχήματα

Τέλος, το σώμα καταψήφισε το αίτημα κρατικών υπηρεσιών για τη χορήγηση δύο θέσεων στάθμευσης, από μία σε κεντρικά πάρκινγκ του Αιγίου, ήτοι στο πάρκινγκ της Ασ. Φωτήλα και σε αυτό την Ανδρονοπούλου, προκειμένου να σταθμεύουν τα υπηρεσιακά τους οχήματα (αστυνομίας, πυροσβεστικής) για να διεκπεραιώνουν εργασίες μέσα στο κέντρο της πόλης. Οι σύμβουλοι έκριναν πως δεν πρέπει να δεσμευτούν δύο θέσεις σε κεντρικά πάρκινγκ γι’ αυτούς τους σκοπούς και να τις στερηθούν οι δημότες, τη στιγμή που τα αυτοκίνητα των υπηρεσιών είναι πιο… ευέλικτα ως προς το παρκάρισμα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr