background img
banner
banner

Σύσκεψη δημοτικών αρχηγών για τέλη – προϋπολογισμό θα συγκαλέσει ο δήμαρχος

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Τα «πυρά» της αντιπολίτευσης για το θέμα της καθυστέρησης των δημοτικών τελών και του προϋπολογισμού δέχθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου η δημοτική αρχή, στις αρχικές τοποθετήσεις, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος πάντως ήταν δεκτικός, προγραμματίζοντας τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τους αρχηγούς των παρατάξεων ώστε να καταλήξουν σε κοινή «γραμμή». Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος είπε πως ΄΄ενώ έχει λήξει το θέμα με τον ηλεκτροφωτισμό, δεν έχουμε προχωρήσει τον προϋπολογισμό. Θεωρώ πως τώρα μπορεί να δώσει έγκριση για τα ανταποδοτικά τέλη και η Οικονομική Υπηρεσία, οπότε μπορούν να εγκριθούν και να προχωρήσουμε΄΄.

Η πρόταση της κ. Ψυχράμη

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη, που αναφέρθηκε και στις νέες δυνατότητες για τον ηλεκτροφωτισμό, λέγοντας: ΄΄Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο πήραμε απόφαση ματαίωσης του διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού κοινοχρήστων χώρων, το ταμείο ανάκαμψης έκανε ανακοίνωση ότι χρηματοδοτεί το 20% και την υποβολή πρότασης ακόμη΄΄. Επίσης, σημείωσε: ΄΄Παρατηρούμε μείωση του προσωπικού, μετάταξη, ενεργητικότητα, συνταξιοδοτήσεις, κάτι πρέπει να γίνει. Προτείνουμε μία διαφορετική ανακατανομή του προσωπικού διότι δεν είναι δυνατόν η απόφαση του Δ.Σ. για τον ηλεκτροφωτισμό να είναι 15 μέρες στο συρτάρι γιατί έλειπε ο υπάλληλος. Θα πρέπει να καθίσετε και να μεταφέρετε κάποιους σε καίριες θέσεις π.χ. στο γραφείο πολιτικών οργάνων δεν μπορεί να είναι ένας μόνος του ακόμη και η Ο.Υ. χρειάζεται προσωπικό΄΄.

Θετικός και για τον ηλεκτροφωτισμό

΄΄Συμφωνώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε τον προϋπολογισμό, είναι απαραίτητος και χρήσιμο «εργαλείο» για τον δήμο. Θα καλέσω τους αρχηγούς των παρατάξεων άμεσα να κάνουμε και μία κουβέντα για τα τέλη, αφού βγήκε εκτός ο ηλεκτροφωτισμός θα κάνουμε μία συνάντηση σε αυτό το κλίμα για να τελειώσει αυτό το θέμα το συντομότερο΄΄, απάντησε ο κ. Καλογερόπουλος.
Επίσης, θετικός ήταν και στο να εξεταστεί εάν ο δήμος θα μπορούσε να υποβάλει πρόταση για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, λέγοντας πως ΄΄αφού προβλέπεται και η προετοιμασία του φακέλου, ακόμη καλύτερα΄΄, εκφράζοντας τη βούληση να συζητηθεί το θέμα αυτό στη σύσκεψη που θα συγκαλέσει.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πρόταση για την ανακατανομή του προσωπικού, είπε: ΄΄Οσάκις που έρθει με την κινητικότητα άνθρωπος γίνεται αμέσως δεκτός. Σήμερα υπέγραψα για έναν μηχανικό. Πραγματικά, υπάρχουν κενά, όταν προσπαθείς να τα αναπληρώσεις είναι χρονοβόρα η διαδικασία. Για την ανακατάταξη πιθανόν να πρέπει να γίνει. Καλό θα είναι να γίνει μία συνάντηση και να συζητηθεί το θέμα, μεταξύ του γενικού γραμματέα του δήμου, των αντιδημάρχων και των προϊστάμενων προσωπικού΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr