background img
banner
banner

Έτσι θα γίνει η πρόσβαση στον σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου

ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΣΙΓΑ –ΣΙΓΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ήταν 14 Ιουλίου του 2020 όταν εγκαινιάστηκε η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αιγίου – Κιάτου, φέρνοντας το τρένο στο… κατώφλι του Αιγίου, μία δεκαετία μετά. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής τότε είχε δεσμευθεί για την άμεση εκτέλεση των έργων πρόσβασης στον σταθμό, ωστόσο οι διαδικασίες προχωρούν με ιδιαιτέρως αργούς ρυθμούς, αφού τώρα το έργο εισέρχεται στη φάση των απαλλοτριώσεων. Το σχέδιο πάντως, βάσει του οποίου θα γίνουν στα έργα, είχε περάσει από τα «χέρια» του υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Κώστα Σπηλιόπουλου, επί των ημερών του στην ΕΡΓΟΣΕ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στο protionline.gr, πρόκειται για έναν σχεδιασμό που εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση των οχημάτων και αναδεικνύει τον σταθμό, δίνοντας μεγάλη ώθηση στη χρήση του τρένου. Μάλιστα, όπως εξηγεί ο κ. Σπηλιόπουλος ΄΄το έργο είναι ακριβώς το ίδιο και θα στηριχθεί, όπως μαθαίνουμε, στον σχεδιασμό που είχαμε κάνει το 2014, καθώς δεν έχουν αλλάξει τα στοιχεία που εμείς είχαμε μελετήσει. Οι προσβάσεις είναι από τέσσερα διαφορετικά σημεία, τα δύο είναι από την οδό Νικολάου Πλαστήρα και τα υπόλοιπα δύο είναι από την οδό Κορίνθου. Από την είσοδο της Κορίνθου στο ύψος της οινοποιίας Κιντώνη προβλέπεται κυκλικός κόμβος και γενικά έχουν ληφθεί υπόψη όλοι οι σύγχρονοι και ασφαλείς τρόποι ώστε να φτάνει κανείς στον σταθμό γρήγορα, άνετα και με ασφάλεια΄΄.

Κ. Σπηλιόπουλος: ΄΄Η έλλειψη ενδιαφέροντος ήταν η αιτία της καθυστέρησης΄΄

Πού οφείλεται όμως το γεγονός ότι το έργο της διαμόρφωσης των γύρω οδών έχει καθυστερήσει τόσο; Και γιατί παρατηρήθηκε το πρωτόγνωρο, πρώτα να δημιουργηθεί ο σταθμός, να λειτουργήσει η γραμμή και να μην υπάρχει επαρκής πρόσβαση π.χ. για λεωφορεία ή μεγαλύτερα οχήματα; Ή ακόμη και να υπάρχει δυσκολία όταν συναντώνται δύο Ι.Χ. λόγω της στενότητας των υπαρχόντων δρόμων;

Ο κ. Σπηλιόπουλος, επισημαίνει: ΄΄Όπως φαίνεται, τώρα έχουν κάπως ξεμπλοκάρει τα πράγματα, καθώς οι πληροφορίες μας λένε ότι προχωρά η διαδικασία για την απαλλοτρίωση και πως το επόμενο βήμα θα είναι να οριστεί από τα δικαστήρια η τιμή των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες διανοίξεις. Όμως, το ανύπαρκτο ενδιαφέρον, ήταν η αιτία να χαθούν τόσα χρόνια. Ούτε καν έχει ενδιαφερθεί κάποιος από τη δημοτική αρχή να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες. Η έλλειψη ενδιαφέροντος και η αδιαφορία ήταν η κύρια αιτία και ο πιο σοβαρός λόγος, που τόσα χρόνια δεν έχει εξασφαλιστεί η πρόσβαση στον σταθμό΄΄.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr