background img
banner
banner

Με γνώση και συντονισμό αντιμετωπίστηκε η «Μπάρμπαρα»

ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Η Ανατολική Αιγιάλεια ήταν τελικά αυτή που «πλήρωσε» περισσότερο τις άγριες διαθέσεις του καιρικού φαινομένου «Μπάρμπαρα», με τη σφοδρή χιονόπτωση κατά την προηγούμενη εβδομάδα να δημιουργεί προβλήματα, τα οποία ωστόσο αντιμετωπίζονταν εν τη γενέσει τους. Ο μηχανισμός δήμου και περιφέρειας λειτούργησε καλά παρά τις αντιξοότητες κι έδωσε «μαθήματα» για το πώς θα συμπεριφερθούν και σε μελλοντικές ανάλογες δοκιμασίες.

Ο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραΐσκος, ανέφερε στο protionline.gr πως ο λόγος για τον οποίο δεν προέκυψαν σοβαρά προβλήματα και αποφεύχθηκαν οι κίνδυνοι αποκλεισμού ατόμων στα χιόνια, σχετίζονται με την καλή γνώση των σημείων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Στην ουσία, αυτό που επισήμανε ο αντιδήμαρχος είναι πως τα μηχανήματα… περίμεναν τον χιονιά στα σημεία που συνήθως συγκεντρώνουν πολύ χιόνι κι έτσι τα προβλήματα αντιμετωπίζονταν το ταχύτερο δυνατό. Ύστερα, όπως είπε, γινόταν ιεράρχηση των αναγκών και των παρεμβάσεων, ανάλογα με το πόσους δημότες αφορούσε το κάθε σημείο. Κάπως έτσι, το έντονο καιρικό φαινόμενο άρχισε να υποχωρεί κι άφησε πίσω του μόνο χιονισμένες κορυφές για εξερευνήσεις, οι οποίες επίσης χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Καλύφθηκε με χιόνι μία μεγάλη γεωγραφικά περιοχή

Μιλώντας στo protionline.gr η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” που αποχώρησε πλέον από την Αιγιάλεια, τόνισε: ΄΄Αυτό που βλέπουμε και εισπράττουμε σαν αποτέλεσμα, είναι ότι αντιμετωπίσαμε τις συνθήκες πολύ θετικά και αποδοτικά σε όλο το εύρος του δήμου. Το μέτωπο της κακοκαιρίας ξεκίνησε από τα χωριά του Αιγίου και έφτασε μέχρι και την Βελλά ή και πιο ορεινά, άρα είχε τεράστιο γεωγραφικό πλάτος. Είχαμε χιονοπτώσεις σε δεκάδες χωριά και επικίνδυνο παγετό, για πολλές ημέρες. Όμως μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι ήμασταν αποτελεσματικοί. Αποφύγαμε ατυχήματα, δεν είχαμε εγκλωβισμούς, δεν κινδύνεψε κάποιος και κυρίως ήμασταν γρήγοροι χρονικά, βάσει των δεδομένων και της ιδιομορφίας των τμημάτων που χτύπησε περισσότερο το φαινόμενο΄΄.

Η κ. Σταυροπούλου ανέφερε ότι τα σοβαρότερα προβλήματα και το κύριο βάρος του χιονιού, παρουσιάστηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ακράτας – Ζαρούχλας αλλά και στο δρόμο από το χωριό Περιστέρα που οδηγεί στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων. Τόνισε δε, ότι στις αποθήκες της υπηρεσίας υπάρχει άφθονο αλάτι για άμεση μελλοντική χρήση, ενώ τα μηχανήματα του δήμου δουλεύουν άρτια και πολύ αποδοτικά. Επίσης συμπλήρωσε ότι σε συνδυασμό με δύο εξωτερικούς συνεργάτες του δήμου, στις ενότητες Ακράτας και Αιγείρας, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα από ένα εκχιονιστικά μηχανήματα βοηθούν κατά πολύ το έργο της Δημοτικής Αρχής, όποτε και όπου χρειαστεί.

Καλή συνεργασία με προέδρους και Περιφέρεια

Αναφερόμενη στη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους κατά τόπους προέδρους των κοινοτήτων των περιοχών που εκδηλώθηκε περισσότερο η κακοκαιρία, η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ τους, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την συνεργασία τους, καθώς, όπως είπε, ΄΄είναι αυτοί που εντοπίζουν άμεσα το εκάστοτε πρόβλημα που υπάρχει και μας βοηθούν εξαιρετικά, στο που ακριβώς πρέπει να γίνει επέμβαση ή να επικεντρωθούμε. Ευχαριστούμε επιπλέον και τους απλούς πολίτες, τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών που μας ενημερώνουν πάντα και σε κάθε περίπτωση, για το που υπάρχουν έκτακτες ανάγκες και προβλήματα΄΄.

Σε άλλη ερώτηση του protionline.grγια το πόσο προετοιμασμένη είναι η Πολιτική Προστασία του δήμου και οι διάφοροι φορείς για μια ενδεχόμενη, επόμενη κακοκαιρία, αλλά και ποια είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία που παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα ζητήματα, ανέφερε: “Οι συνεργάτες, μας βοηθούν στη γενική καθοδήγηση που υπάρχει, ώστε να επέμβουμε καίρια. Εργαζόμαστε ξεκινώντας από τους κεντρικούς δρόμους στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους για να μην υπάρχει ανασφάλεια στους κατοίκους και τους επισκέπτες και έπειτα δρούμε σε ιδιαίτερα σημεία, σε τοποθεσίες που δεν έχουν κατοίκους ή που έχουν ελάχιστους, οπότε εμείς πρέπει να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται όλα ανά πάσα στιγμή. Ένας άλλος παράγοντας είναι και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών, οι οποίοι είναι διάσπαρτοι και συχνά εγκλωβίζονται στις εγκαταστάσεις τους, λόγω του χιονιά. Όσο για την ετοιμότητα που υπάρχει για μία επόμενη κακοκαιρία που μπορεί να πλήξει την Αιγιάλεια, είμαστε πάντα έτοιμοι να επέμβουμε με την ίδια αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, όπως κάναμε και στην κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”΄΄.
Επιπλέον, η αντιδήμαρχος επισήμανε την καλή συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των υπευθύνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr