background img
banner
banner

Η “σύμπραξη” στην παράσταση «Θυμηθείτε να ευθυμείτε» έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ “ΑΠΟΛΛΩΝΑ”

Η Αποκριά, η παράδοση και το μεράκι τοπικών συλλόγων και φορέων που συνδημιούργησαν, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ήταν η συνδιοργάνωση μιας εκδήλωσης που έφερε… χορό και τραγούδι και εύθυμη διάθεση, σε κλίμα και ρυθμούς Αποκριών, σε όσους βρέθηκαν και την παρακολούθησαν.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου η “καρδιά” της Αποκριάς «χτύπησε» στο δημοτικό κινηματοθέατρο “Απόλλων” θυμίζοντας σε όλους την όμορφη πλευρά της ζωής, δηλαδή πώς να… θυμούνται να ευθυμούν και να χαίρονται.

“Θυμηθείτε να ευθυμείτε”, ήταν ο τίτλος της σπουδαίας γιορτής που συνεπήρε όσους παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, με αφορμή την επερχόμενη περίοδο των Απόκρεω. Άπαντες, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να απολαύσουν μια άλλη, μουσικοχορευτική… προσέγγιση και όψη των επικείμενων εορτών, με εξαιρετικές ερμηνείες, αξιόλογες επιδόσεις και συντονισμένη οργάνωση από τους υπεύθυνους της εκδήλωσης.

Ευχάριστη και δημιουργική συνύπαρξη

Οι τρεις φορείς (Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων και Πολυφωνική Χορωδία Αιγιάλειας, Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου αλλά και η Σχολή Χορού και Μπαλέτου Bella’s¨) έκαναν τελικά μία υπέροχη και αρμονική “σύμπραξη” επί σκηνής, ώστε να παρουσιαστεί ένα ενδιαφέρον θέαμα για το ευρύ κοινό. Η δράση είχε σαν βάση τον χορό και το εύθυμο τραγούδι. Η εκδήλωση ξεκίνησε γύρω στις 7.30 το βράδυ, συγκέντρωσε αρκετά μέλη, φίλους και γνωστούς των διοργανωτών, ενώ αίσθηση έκανε η παρουσίαση της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας και μέλος του Συλλόγου Ιθακησίων Αθηνά Σκανδάμη, η οποία βασιζόμενη σε ιστορικά στοιχεία και με αρκετή δόση χιούμορ, ανέφερε με πολύ παραστατικό τρόπο, λεπτομέρειες για τις δράσεις, ενώ μίλησε και για το συνολικό έργο των Συλλόγων αλλά και τα δρώμενα που θα ακολουθούσαν. Παρ’ όλο που στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, ο υπόλοιπος κόσμος έδωσε ένα “βροντερό παρών” γεμίζοντας στο μισό και πλέον, την αίθουσα του Κινηματογράφου Απόλλων.

Οι Απόκριες μέσα από αρκετή δόση χιούμορ

Στη σύντομη ομιλία της και στην παρουσίαση, η κ. Σκανδάμη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι Απόκριες αποτελούν μία εμβληματική γιορτή που συνδέει το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης με τον πιο ιδανικό τρόπο, ενώ ανέφερε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί μία περίοδο που τιμάται από πολύ κόσμο, αιώνες τώρα. “Το γέλιο, η διασκέδαση και η εκτόνωση δεν είναι πάντα προνόμια της καθημερινότητας γιατί ζούμε δύσκολες καταστάσεις. Και για αυτό τον λόγο, πάρθηκε η πρωτοβουλία να διοργανωθεί αυτή η ιδιαίτερη εκδήλωση σήμερα, για να ανεβάσουμε όσο γίνεται την διάθεση και την θετική σκέψη του κόσμου. Οι φορείς που διοργάνωσαν την αποψινή γιορτή, ξέρουν πολύ καλά και να κρατούν ψηλά το ενδιαφέρον, αλλά και να ξεχωρίζουν στα δρώμενα της Αιγιάλειας τα τελευταία χρόνια. Και το πέτυχαν για άλλη μια φορά, πολύ καλά!” ανέφερε η κ. Σκανδάμη.

Με την εκδήλωση αυτή δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν τις προσπάθειες των παιδιών των μελών των Συλλόγων που συμμετείχαν, ενώ η “συνέχεια” των εκδηλώσεων αυτών, έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα με ανάλογες μουσικοχορευτικές παραστάσεις, που ήδη έχουν δρομολογηθεί.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr