background img
banner
banner

Αντιδράσεις για τις μετακινήσεις και για τις πραγματικές ανάγκες…

ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ Κ.Υ. ΑΚΡΑΤΑΣ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Οι μετακινήσεις νοσηλευτών από το ένα Κέντρο Υγείας στο άλλο με βάση τις δηλωθείσες ή κατ’ εκτίμηση «υπηρεσιακές ανάγκες», δημιουργούν αρκετά προβλήματα και αμφιβολίες σχετικά με την ορθή ή όχι ιεράρχηση των πραγματικών αναγκών. Νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Αιγίου, τονίζουν πως τις στέλνουν στο Κ.Υ. Ακράτας μολονότι το πρόγραμμα βγαίνει, για να παίρνουν κάποιοι ρεπό σε αργίες…

Την ίδια στιγμή όμως ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κ.Υ. Ακράτας αναφέρει τις ανάγκες του Κέντρου της Ανατ. Αιγιάλειας στην πραγματική τους διάσταση.

Οι νοσηλεύτριες, στην επιστολή τους στον κ. Καρβέλη, αναφέρονται στην επιπλέον κάλυψη εννέα ημερών που τους ζητήθηκε, πέραν των οκτώ που ήδη έχουν καλύψει, ζητώντας του ωστόσο να λάβει υπόψη του παραμέτρους που επισημαίνουν. Όπως τονίζουν, ΄΄ενώ οι συνολικές απαιτούμενες βάρδιες του Κ.Υ. Ακράτας για τον Φεβρουάριο είναι 84, οι θεωρητικά εξασφαλισμένες βάρδιες από το υπάρχον προσωπικό είναι ήδη πάνω από 110, χωρίς να υπολογίζουμε τις επιπλέον 8 βάρδιες που ήδη προσφέρθηκαν΄΄.

Τονίζουν ωστόσο ότι διαπίστωσαν πως από 13 έως 28 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα στο Κ.Υ. Ακράτας είχε ήδη τακτοποιηθεί πλήρως ονομαστικά και χωρίς να τεθεί ποτέ ζήτημα για ελλείψεις κι ότι υπηρετούντες σε οργανικές θέσεις στο Κέντρο της Ανατ. Αιγιάλειας, έχουν εξασφαλισμένες πολυήμερες απουσίες… Σημειώνουν ακόμη πως οι μέρες προς κάλυψη αφορούν αργίες και το Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Εκφράζουν δε φόβους ότι η έννοια των υπηρεσιακών αναγκών που επικαλείται το Κ.Υ. Ακράτας χρησιμοποιείται κατά το δοκούν και κατά την εκτίμηση του αιτούμενου ΄΄κάτι που κλονίζει την καλή μας και αδιαμαρτύρητη διάθεση προσφοράς μας όπως αυτή εκφράστηκε στην πρώτη σας απόφαση΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι από το Κ.Υ. Ακράτας καλλιεργείται κλίμα που το θέλει να έχει μόνιμες ανάγκες και ταυτόχρονα παρουσιάζουν περίσσευμα προσωπικού στο Κ.Υ. Αιγίου και διατυπώνουν το εξής αίτημα: ΄΄Προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις ή ανταγωνισμοί μεταξύ συναδέλφων, τα οποίας μας εκθέτουν προσωπικά αλλά συνολικά τον χώρο, η αξιολόγηση των πραγματικών αναγκών και ο σεβασμός όλων μας χωρίς εμπαιγμούς, είναι βασική προϋπόθεση΄΄.

Αποδυναμωμένη η «Ακράτα»

Το περιεχόμενο της επιστολής προκάλεσε την αντίδραση νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας Ακράτας, με τον επιστημονικά υπεύθυνο Σπύρο Μάρκου να κάνει λόγο για ανακρίβειες και να αναλύει το… μέτρο σύγκρισης, ως εξής, μιλώντας στo protionline.gr: «Το Κ.Υ. Ακράτας εφημερεύει σε 24ωρη βάση καθημερινές και αργίες. Το Κ.Υ. Αιγίου δεν εφημερεύει, δεν δέχεται επείγοντα περιστατικά και λειτουργεί μόνον σε πενθήμερο, πρωινό καθημερινό ωράριο.

Το Κ.Υ. Ακράτας είναι εμβολιαστικό κέντρο, το Κ.Υ. Αιγίου δεν είναι εμβολιαστικό Κέντρο. Το. Κ.Υ. Ακράτας έχει αναλάβει την υποχρέωση των κατ’ οίκον εμβολιασμών για όλη την Αιγιάλεια. Το Κ.Υ. Αιγίου δεν έχει αυτή την υποχρέωση. Η οργανική δύναμη των νοσηλευτριών του Κ.Υ. Ακράτας, την παρούσα στιγμή, είναι 7 νοσηλεύτριες. Οι 2 από αυτές έχουν μετακινηθεί από το Γ.Ν. Αιγίου και σε ανταπόδοση έχει μετακινηθεί μια δική μας νοσηλεύτρια στο Γ.Ν. Αιγίου. Στο Κ.Υ. Αιγίου υπηρετούν 5 νοσηλεύτριες. Μια νοσηλεύτρια του Κ.Υ. Ακράτας έχει μετακινηθεί στην Αθήνα και έχει ζητηθεί η ανάκληση της μετακίνησης από τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε. Ομοίως έχει ζητηθεί και η ανάκληση της μετακίνησης της νοσηλεύτριας που έχουμε παραχωρήσει στο Γ.Ν. Αιγίου».

Ο κ. Μάρκου υπενθυμίζει πως ΄΄οι μετακινούμενες νοσηλεύτριες του Κ.Υ. Αιγίου πραγματοποιούν μόνον πρωινό ωράριο και όχι το κυκλικό που προβλέπει ο νόμος΄΄, και τονίζει: ΄΄Μια νοσηλεύτρια του Κ.Υ. Ακράτας έχει υποβάλλει παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης. Τρεις νοσηλεύτριες του Κ.Υ. Ακράτας βρίσκονται σε πολυήμερη αναρρωτική άδεια΄΄.

Τέλος, υπογραμμίζει τα εξής: ΄΄Κατά συνέπεια η πραγματική δύναμη του Κ.Υ. Ακράτας είναι 3 νοσηλεύτριες, εκ των οποίων η μια έχει πάρει αναρρωτική άδεια, της οποίας κατόπιν παράκλησης μου θα κάνει χρήση από την Δευτέρα 20/02΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr