background img
banner
banner

Τα… μονοπάτια του τουρισμού

ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Η ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Ενημέρωση για τα θέματα του τουρισμού και δη για το τουριστικό πρότζεκτ και το πρόγραμμα ανάδειξης των μονοπατιών του δήμου Αιγιαλείας, ζήτησε από τη δημοτική αρχή, στην συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, η επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη.

Ο αντιδήμαρχος Στράτος Βαρδάκης τη διαβεβαίωσε ότι ο προγραμματισμός του δήμου για την τουριστική ανάπτυξη, προχωρά κανονικά.

Η κ. Ψυχράμη θύμισε πως το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει 30.000 ευρώ για τουριστικό πρότζεκτ από τον κ. Κυριακού κι άλλες 30.000 ευρώ για μελέτη για τα μονοπάτια του δήμου, όπως είπε. ΄΄Επειδή ανοίγει πρόγραμμα για την κατασκευή των μονοπατιών και τη σήμανση, θέλω να μου πείτε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι μελέτες΄΄, τόνισε.

Συνέπιπταν οι κωδικοί

Ο κ. Βαρδάκης της εξήγησε πως αφενός το πρότζεκτ δεν έχει προχωρήσει, αφετέρου για τα μονοπάτια, είπε: ΄΄Για τα μονοπάτια είχαμε εντάξει στον περσινό προϋπολογισμό ένα ποσό, προκειμένου, σε συνεργασία με την PATH OF GREECE, να προβούμε στην χαρτογράφηση και ανάδειξη των μονοπατιών. Όμως παρενέβησαν ένα άλλο πρόγραμμα και μία άλλη δραστηριότητα με το FAME ROAD, το οποίο συντόνισε η κ. Χρηστιά, στη μελέτη του οποίου συμπεριλαμβάνονταν και μονοπάτια. Μας ζήτησε τότε η κ. Χρηστιά να μην προχωρήσουμε εμείς γιατί στο πλαίσιο του FAME ROAD είχε ήδη εκπονηθεί μελέτη που χρηματοδοτείτο ως το τέλος του χρόνου κι επειδή συνέπιπτε στον ίδιο κωδικό με το δικό μας, αποσύραμε το ενδιαφέρον μας για να μπουν αυτοί. Έτσι επανεντάξαμε στον φετινό προϋπολογισμό το ίδιο που κάναμε και πέρυσι΄΄.

Απάντηση έδωσε και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος, τονίζοντας πως ΄΄επειδή υπήρχαν ομοειδείς υπηρεσίες, έγινε μία συνεννόηση να προχωρήσει το FAME ROAD που ήταν έργο INTERREG και έληγε τέλος του χρόνου΄΄.

Ξεκαθαρίστηκε τέλος πως θα υπάρξει σχετική πρόβλεψη στον φετινό προϋπολογισμό κι όταν η κ. Ψυχράμη ανέφερε στον αντιδήμαρχο Τουρισμού ότι έχει αργήσει, αυτός τη διαβεβαίωσε πως ο προγραμματισμός του δήμου προχωρά κανονικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr