background img
banner
banner

Επικαιροποίηση αιτημάτων εν όψει εκλογών

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΕΣΠ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδας Ζακύνθου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, οι εργασίες του οποίου διήρκεσαν δύο ημέρες, 4 και 5 Φεβρουαρίου, στο Ξυλόκαστρο. Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. και τη δεύτερη η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας καθώς και η ημερίδα για τις τράπεζες και τις κατασχέσεις.

Ειδικότερα, όπως μετέφερε στο protionline.gr ο Αιγιώτης Γ΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάμπης Παπαδόπουλος, ΄΄κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. προχωρήσαμε σε διαμόρφωση και επικαιροποίηση θέσεων της ΟΕΕΣΠ ενόψει της προεκλογικής περιόδου. Καταλήξαμε στα αιτήματα που πρέπει να εκφράσουμε προς τα κόμματα και τους υποψηφίους, διότι το εμπόριο βρίσκεται σε ιδιαιτέρως δυσχερή θέση και χρειάζεται στήριξη. Τα αιτήματα αυτά θα τα μεταφέρουμε και στην ΕΣΕΕ. Δώσαμε έμφαση στη ΔΕΗ που είναι το «νούμερο ένα» πρόβλημα λόγω των υπερβολικών αυξήσεων που είναι δυσβάσταχτες για τον εμπορικό κόσμο, στο καύσιμο, στις τιμές στα ράφια, στα λουκέτα. Ειδικά για το Αίγιο, αναφέρθηκα στη ζοφερή κατάσταση. Έχει δύο εμπορικούς δρόμους και ο καθένας «μετρά» από οκτώ κλειστά καταστήματα. Η κατάσταση είναι δραματική. Συν τοις άλλοις, υπάρχουν και οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που ζητούν αυξήσεις στα ενοίκια. Έχουν μπερδευτεί, προφανώς, με τις οικονομίες πρώτης ταχύτητας σε μεγάλα αστικά κέντρα και νησιά, δεν ζουν την τοπική πραγματικότητα και αξιώνουν αυξήσεις από την επαγγελματική στέγη. Είναι λογικό με την κατάσταση αυτή, να κλείνουν καταστήματα΄΄.

΄΄Χρηματοδότηση για περισσότερους για τη δημιουργία e-shop΄΄

Μία ακόμη πρόταση που κατέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, ελήφθη υπόψη και θα συμπεριληφθεί στο πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας, είναι να υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων για τη δημιουργία e-shop. Όπως είπε, ΄΄μπορεί για κάποιους το e-shop να φαίνεται εύκολη υπόθεση, όμως στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να στηθεί και απαιτεί μεγάλο κόστος. Πρότεινα έτσι να πιέσουμε για ένταξη περισσότερων ΚΑΔ στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για e-shop, ειδικά για περιοχές όπως το Αίγιο που είναι σε… ελεύθερη πτώση΄΄.

Ακολούθησε την επομένη η κοπή πίτας με την παρουσία φορέων και αρχών με την ευχή για μια καλύτερη χρονιά για τον εμπορικό κόσμο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα σχετικά με τις τράπεζες, τις αθέμιτες πρακτικές τους, καθώς και τους πλειστηριασμούς. Τέλος, βραβεύτηκε ο πρώην πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής Πολυχρόνης Θωΐδης.

Στις φωτο, πρόεδροι και μέλη της ΟΕΕΣΠ, ο κ. Παπαδόπουλος με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr