background img
banner
banner

Πήρε… μπροστά για τα καλά η πλατεία

ΑΒΑΘΕΙΣ ΛΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΦΥΤΩΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑ

Όσα παλιότερα μπορεί να γίνονταν σε δύο εβδομάδες έχουν κατασκευαστεί μόλις μέσα σε δύο ημέρες από τη στιγμή της επανέναρξης των εργασιών στην πλατεία Αγ. Λαύρας. Η τεχνική εταιρεία ΑΤΕΣΕ Α.Ε. που ξεκίνησε ουσιαστικά εργασίες τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, υπό την καθημερινή παρουσία μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και του αντιδημάρχου Έργων Βασίλη Χριστόπουλου.

Τι κατασκευάζεται

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος, ΄΄οι εργασίες ξεκίνησαν ξανά με καλούπωμα στις αβαθείς λεκάνες ώστε να διαμορφωθούν. Παράλληλα, διαμορφώνεται το δίκτυο άρδευσης των φυτών που θα φυτευτούν στην πλατεία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν χωματουργικές εργασίες, για να ανοίξουν οι οδεύσεις για ηλεκτρολογικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, που χρειάζονται για τη λειτουργία των αβαθών λεκανών. Δηλαδή θα σκυροδετήσουν τις αβαθείς κι έτσι θα δημιουργηθούν οι οδεύσεις΄΄.

Ο κ. Χριστόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τον τρόπο και τους ρυθμούς που εργάζονται τα συνεργεία, τονίζοντας: ΄΄Η εταιρεία προχωράει με ταχείς ρυθμούς, τα έργα γίνονται υπό την καθημερινή επίβλεψη των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ έχουμε προγραμματίσει, μία φορά την εβδομάδα να πραγματοποιούμε μία συνάντηση για τον καλύτερο συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας και των βημάτων υλοποίησης του έργου΄΄.

Μετά την Αγ. Λαύρας η Βάλφουρ

Ως προς το πότε ολοκληρώνεται η πλατεία, ο αντιδήμαρχος ήταν επιφυλακτικός να απαντήσει. Είναι γνωστό ωστόσο ότι ο στόχος είναι να έχει πάρει την τελική της μορφή τον Ιούνιο, γεγονός που θα δώσει μεγάλη ώθηση στα καταστήματα να δουλέψουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Από εκεί και πέρα, το έργο πρόκειται να συνεχιστεί για την ανάπλαση της Τρίγωνης Πλατείας και των περιμετρικών οδών αυτής, όπως είναι η οδός Βάλφουρ και η συνέχεια της Ασ. Φωτήλα. Το έργο σε αυτή την πλευρά δεν έχει τόσο μεγάλο εύρος όπως στην πλατεία, ωστόσο είναι άγνωστο εάν θα παρουσιάσει κάποιες ιδιαιτερότητες.

Το βέβαιο είναι ότι όλη η εργολαβία «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2: Πλατεία Αγίας Λαύρας και Περιμετρικές Οδοί και Ενότητα 3: Πλατεία Βάλφουρ και Περιμετρικές Οδοί», θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο ως το τέλος του έτους, προκειμένου ο δήμος να μην μπει σε νέες «περιπέτειες», δεδομένου ότι πρόκειται για έργο χρηματοδοτούμενο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr