background img
banner
banner

Με… αγάπη και έγνοια αγαθά για 750 δικαιούχους!

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ”

Για μία ακόμα φορά ο δήμος Αιγιάλειας και η αρμόδια αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προχώρησε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, σε μια πολύ ουσιαστική και αποτελεσματική δράση.

Επρόκειτο για τη διανομή “αγάπης” που έγινε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας υπό άριστο συντονισμό και “πέτυχε” την πιο γενναία ενίσχυση των ωφελούμενων του Προγράμματος Στήριξης ΤΕΒΑ. To ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα την τελευταία πενταετία, ¨άνοιξε¨ διάπλατα την αγκαλιά του και προσφέροντας αγάπη, την ημέρα της… αγάπης του Αγ. Βαλεντίνου, επικυρώνοντας την ευαισθησία του δήμου, στην στήριξη πολλών κοινωνικών ομάδων και σκορπίζοντας “χαμόγελο” ανακούφισης σε εκατοντάδες οικογένειες.

Έτσι, μαζί με την καθιερωμένη πλέον διανομή αγαθών και τροφίμων από το “Κελάρι της Αγάπης” της Ιεράς Μητροπόλεως που συνέπεσε χρονικά, η Αιγιάλεια απέδειξε για άλλη μια φορά την ευαισθητοποίησή της, σε θέματα αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα που ονομάζεται “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή” και διαχειρίζεται το ¨Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων¨ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εξελίσσεται ταυτόχρονα και υλοποιείται με διανομές βασικών αγαθών σε όλο τον νομό Αχαΐας, σε διάφορες περιοχές.

Πόσοι ωφελούνται

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος που περιλαμβάνει διανομή αγαθών και συνολικά στην Αχαΐα, ανέρχεται σε 8,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Π.Ε. Αχαΐας, 15.900 είναι οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ εκ των οποίων 8.255 είναι γυναίκες και 7.645 άνδρες. Επίσης, 444 είναι άτομα ΑΜΕΑ και πάνω από 1.400 άτομα είναι 65 ετών και πάνω. Μια τετραμελής οικογένεια θα λαμβάνει είδη συνολικού βάρους 150 κιλών, σε όλες τις δράσεις, τα οποία λόγω του βάρους τους μεταφέρονται απευθείας στα μέσα μεταφοράς των δικαιούχων, επιτόπου στον εκάστοτε χώρο διανομής.

Υπό άριστο συντονισμό και τάξη

Η δράση ξεκίνησε στις 9 το πρωί και για πέντε περίπου ώρες, ¨εξυπηρέτησε¨ πάνω από 700 και πλέον εγγεγραμμένους στο πρόγραμμα Υλικής Υποστήριξης Τροφίμων ΤΕΒΑ, στο οποίο δικαιούχοι είναι όσοι υπάγονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και στόχο έχει την μέριμνα και την αλληλεγγύη. Η εποπτεία ανήκε όπως κάθε χρόνο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κοινωνική Προστασία του δήμου ήταν για άλλη μια φορά, ο Φορέας Υποδοχής και Διαχείρισης των αγαθών. Η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας από νωρίς το πρωί, ήταν καταλυτική στη πρακτική βοήθεια και τον συντονισμό της όλης προσπάθειας, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων υπήρξαν τέσσερις διαφορετικοί διάδρομοι, για τους πεζούς, για τα οχήματα ΑΜΕΑ, για τα ταξί και άλλου είδους οχήματα, και φυσικά για τα επιβατικά αυτοκίνητα Ι.Χ. Ο όλος συντονισμός ήταν στα πρότυπα της εκάστοτε ανάλογης δράσης της ευρωπαϊκής ένωσης για τη διανομή ανθρωπιστικού υλικού ακλουθώντας και σειρά προτεραιότητας αλλά και απόλυτη ιεραρχία ως προς τα διάθεση των προϊόντων.

Δ. Καρτσωνάκη – Βασιλακοπούλου: «Την ανάγκη για βοήθεια, δεν μπορεί να την σταματήσει οικονομική αστάθεια»

Μιλώντας στο protionline.gr η αντιδήμαρχος Διαμάντω Καρτσωνάκη- Βασιλακόπουλου και σχολιάζοντας τη σημαντική δράση που έλαβε χώρα στο λιμάνι της πόλης, τόνισε: “Η Κοινωνική Προστασία και το Γραφείο Πρόνοιας, έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι είναι αδιάλειπτα και επισταμένα στο πλευρό του κάθε ευάλωτου δημότη. Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, να έχουν τρόφιμα και είδη σίτισης. Σήμερα αποδεικνύουμε ακόμα μία φορά το μεγάλο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, να βοηθήσει πρακτικά αυτούς τους ανθρώπους, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης της αντιδημαρχίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι πάντα στο πλευρό μας και τους ευχαριστούμε πολύ, για αυτό. Οι 750 δικαιούχοι του προγράμματος πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια, για να επωφεληθούν του προγράμματος βάσει εισοδήματος και σήμερα στο λιμάνι του Αιγίου, προσφέρθηκε μία πολύ μεγάλη βοήθεια. Την ανάγκη για βοήθεια, δεν μπορεί να την σταματήσει οικονομική αστάθεια και ούτε η όποια αδιαφορία προς τον συνάνθρωπο που έχει απόλυτη ανάγκη…” ανέφερε η κ. Καρτσωνάκη – Βασιλακόπουλου.

Οι ωφελούμενοι διευκολύνθηκαν ακόμη περισσότερο στη φετινή διανομή, αφού το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του τις νταλίκες με τα προϊόντα, και σε συνεννόηση με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία, παραχωρήθηκε συγκεκριμένος χώρος, ώστε οι ωφελούμενοι να φορτώνουν με ευκολία τα αγαθά στα οχήματά τους, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός στην είσοδο αλλά και τον δρόμο. Τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν στην χθεσινή δράση στο λιμάνι της πόλης, ήταν ελαιόλαδο, φακές, βοδινό κρέας, ρύζι, αλεύρι ακτινίδια, φασόλια, τόνος σε κονσέρβα, κομπόστες και μακαρόνια, γραβιέρα και τυρί φέτα διαφόρων ειδών, κριθαράκι, μήλα και αχλάδια, αλάτι, καθώς και διάφορα εσπεριδοειδή και φρούτα. Υπολογίζεται μάλιστα, ότι η διάθεση σε όγκο, ξεπέρασε κάθε άλλη χρονιά και κάθε προηγούμενο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr