background img
banner
banner

Ψήφιση προϋπολογισμού σε… συνέχειες

ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΓΟΥΤΟΥ – ΨΥΧΡΑΜΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Έντονο πολιτικό χρώμα και αμφίρροπο αποτέλεσμα είχε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαΐας την Τετάρτη 29 Μαρτίου, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την έγκριση προϋπολογισμού, πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του δήμου, οικονομικού έτους 2023 και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης. Αν και η συνεδρίαση έληξε με την πεποίθηση ότι ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, ένα αριθμητικό λάθος φέρνει εκ νέου την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 3.00μ.μ., τους δημοτικούς συμβούλους ξανά σε… θέση ψήφου.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε το σώμα η πρόεδρος του Συμβουλίου Μαρία Γιδά, υπήρχε α) η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της δημοτικής αρχής βάσει των στοιχείων της Οικονομικής Υπηρεσίας άρα είναι με τη «σφραγίδα της», β) η εναλλακτική πρόταση των παρατάξεων Χρήστου Γούτου και Βάσως Ψυχράμη δίχως τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Υπηρεσίας ως προς το περιεχόμενό της και γ) η εναλλακτική πρόταση της παράταξης «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» του κ. Παπακωνσταντινόπουλου η οποία κρίθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία πως δεν στερείται νομιμότητας.

Μετά τις πολλαπλές και με έντονο ύφος από κάποιους τοποθετήσεις, ο δήμαρχος πρότεινε στον κ. Γούτο μία… οπισθοχώρηση ώστε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να παραμένει σταθερός ως προς το περιεχόμενο της κοινής εναλλακτικής. Τότε ο κ. Καλογερόπουλος είπε πως εμμέσως αποσύρει τη δική του πρόταση – απόφαση της Ο.Ε., σε ένδειξη καλής θέλησης μπροστά στην αναγκαιότητα ψήφισης προϋπολογισμού, προτρέποντας τους συμβούλους του να ψηφίσουν τη πρόταση Παπακωνσταντινόπουλου, έτσι ώστε να έχει ο δήμος νόμιμο προϋπολογισμό, σκεπτόμενος ότι έτσι εξασφαλίζει την πλειοψηφία.

Στη συνέχεια τέθηκαν σε ψηφοφορία και οι τρεις προτάσεις. Την πρόταση του κ. Παπακωνσταντινόπουλου ψήφισαν οι σύμβουλοι της Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α., της δημοτικής αρχής και η ανεξάρτητη Γιώτα Γκρέμου, τη κοινή πρόταση Γούτου – Ψυχράμη οι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο καθώς επίσης και οι ανεξάρτητοι Δημήτρης Καλαμίδας και Θανάσης Χρυσανθόπουλος. Όσο για τους ανεξάρτητους Παναγιώτη Μαρινόπουλο και Γιώργο Γκίκα, ψήφισαν την εισήγηση του δημάρχου… Η δε Αγγελική Κουρή ψήφισε λευκό.

Μετά από μέτρηση των ψήφων, ανακοινώθηκε από την πρόεδρο ότι υπερίσχυσε αριθμητικά η πρόταση του κ. Παπακωνσταντινόπουλου και άπαντες θεώρησαν πως ο δήμος έχει προϋπολογισμό. Πλην όμως, λίγη ώρα αργότερα, διαπιστώθηκε πως είχε γίνει λάθος στην καταμέτρηση καθώς η ψήφος του κ. Χρυσανθόπουλου εσφαλμένα είχε καταχωρηθεί στην πρόταση της Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. Επιπλέον, σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υποστήριξαν πως θα έπρεπε να υπερισχύσουν οι δύο προτάσεις και στη συνέχεια να τεθούν οι δύο σε ψηφοφορία κάτι που δεν έγινε.

΄΄Έγινε λάθος στην καταμέτρηση των ψήφων από τον γραμματέα. Θα επανέλθουμε στη συνεδρίαση καθώς πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία αύριο΄΄, ανέφερε ερωτηθείσα από τo protionline.gr το βράδυ της Τετάρτης η κ. Γιδά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr