background img
banner
banner

Aπινιδωτές εν… δράσει

ΔΩΡΕΕΣ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το ιατρικό μηχάνημα που μπορεί να προλαμβάνει τα… χειρότερα, τον φορητό απινιδωτή που οφείλει να έχει κάθε φορέας, σύλλογος, χώρος ή σωματείο στη σύγχρονη εποχή, προωθούν αυτό το διάστημα, η 6η ΥΠΕ και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, σε συνεργασία με την Π.Δ.Ε, και τον δήμο Αιγιάλειας. Κατά την επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή, δόθηκαν δύο νέας τεχνολογίας απινιδωτές, ενώ όλο και περισσότερα σωματεία, ιδιωτικοί ή δημόσιοι φορείς “θωρακίζονται” σιγά – σιγά με αυτό το “θαυματουργό” μηχάνημα της σύγχρονης ιατρικής. Το υπουργείο, “υποχρεώνει” στο εξής κάθε φορέα πού οργανώνει οποιαδήποτε δραστηριότητα κοινωνικού, αθλητικού ή κοσμικού χαρακτήρα, να έχει “stand by” έναν απινιδωτή, και φυσικά… έναν κατάλληλο άνθρωπο, ο οποίος θα έχει τις βασικές γνώσεις για να τον χειριστεί άμεσα.

Τρεις έχουν δοθεί, τρεις ακόμα θα ζητηθούν

Πριν από τρεις μήνες, ο δήμος Αιγιάλειας έλαβε στο δημαρχιακό γραφείο τρεις σύγχρονους απινιδωτές από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Μπονάνο, προκειμένου να μοιραστούν κατά το δοκούν, σε διάφορες περιοχές και σημεία του δήμου που θα μπορούσαν να έχουν την απόλυτη αποτελεσματικότητα και κάλυψη. Ο ένας από αυτούς, δόθηκε έπειτα από την επίσκεψη και του ίδιου του δημάρχου, στην ορεινή κοινότητα της Ζαρούχλας, προκειμένου να θωρακιστεί όσο περισσότερο γίνεται η συγκεκριμένη περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας, καθώς κρίθηκε ότι είναι ένα σημείο του δήμου αρκετά κομβικό και άκρως τουριστικό, για να κατέχει όντως ένα τέτοιο χρηστικό μηχάνημα.

Ο απινιδωτής φυλάσσεται στο Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού. Οι υπόλοιποι δύο απινιδωτές, προσφέρθηκαν στον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Τάκη Ανδριόπουλο, ο οποίος με την σειρά του, παραχώρησε τον έναν στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου επί μόνιμου βάσεως, ενώ ο άλλος παραχωρείται ενίοτε σε αθλητικά σωματεία και ομάδες της περιοχής – όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο – για την ιατρική κάλυψη αθλητικών δραστηριοτήτων και ομαδικών αθλημάτων ή αγώνων, που τελούνται κάθε Σαββατοκύριακο.

Το κόστος και η κατάλληλη εκπαίδευση

Να επισημανθεί ότι, για να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα τέτοιο φορητό ιατρικό μηχάνημα – το κόστος του οποίου ξεκινάει από 900 ευρώ (τα πιο απλά) και φτάνει μέχρι και 4.500 ευρώ, αναλόγως την ισχύ και τη μάρκα του – πρέπει να έχει λάβει απαραίτητα την ανάλογη εκπαίδευση, για να μπορεί να το χειριστεί και να το χρησιμοποιήσει κατάλληλα, όταν αυτό παραστεί αναγκαίο.
Για αυτόν τον λόγο, κατά καιρούς, οι υπεύθυνοι του δήμου έχουν προγραμματίσει και πράττουν διάφορα μικρά “σεμινάρια χειρισμού”. Σκοπός είναι η εκμάθηση της χρήσης τέτοιων μηχανημάτων και πώς μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος σωστά και αποτελεσματικά.

Να σημειωθεί ότι, η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Διαμάντω Βασιλόπουλου – Καρτσωνάκη πρόκειται να ζητήσει τρεις ακόμα απινιδωτές από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Μπονάνο, προκειμένου να καλυφθούν και άλλα σοβαρά “κενά” που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της Αιγιάλειας. Επίσης η αντιδήμαρχος πρόκειται να ζητήσει τη συνεργασία του δήμου Αιγιαλείας με τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο και τον πρόεδρο του, κ. Αγγελόπουλο.

Στον Αστέρα Τέμενης

Στο γήπεδο του Αθλητικού Ομίλου Αστέρα Τέμενης βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, την περασμένη Παρασκευή λίγο μετά τις 11 το πρωί, προκειμένου να παραδώσει έναν σύγχρονο, νέας τεχνολογίας απινιδωτή στους υπεύθυνους της ομάδας.

Η διοίκηση της ομάδας αλλά και η εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας, ευχαρίστησαν τον αντιπεριφερειάρχη για αυτή την παραχώρηση του ιατρικού οργάνου, η οποία έχει διπλή σημασία: Αφενός έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, διότι το γήπεδο της Τέμενης έχει πάρει το όνομα “Δημήτρης Βαζούκης” εις μνήμη ενός παλαιού ποδοσφαιριστή της ομάδας που έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο την ώρα ενός αγώνα, πριν από 20 περίπου χρόνια, αφετέρου γιατί ο αντιπεριφερειάρχης ανταποκρίθηκε προσωπικά, στο αίτημα του προέδρου της ομάδας Νίκου Παπαδόπουλου.

Το ιατρικό μηχάνημα θα φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος και θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ανδρικής, της εφηβικής ομάδας και αλλά και των ακαδημιών του συλλόγου, επικυρώνοντας έτσι την ασφαλέστερη αγωνιστική συμμετοχή των αθλητών του.

Μεγάλη συμμετοχή, στην παραχώρησή του απινιδωτή είχε η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία υποστήριξε θερμά και με δυναμικό τρόπο, το αίτημα του Αστέρα Τέμενης για την απόκτηση του απινιδωτή στο συγκεκριμένο γήπεδο, της ομάδας του προέδρου Νίκου Παπαδόπουλου.

Στην Ασφάλεια Αιγιάλειας ο δεύτερος απινιδωτής

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Μπονάνος την ίδια ημέρα, Παρασκευή 10 του μήνα, επισκέφτηκε το Μέγαρο της οδού Σολωμού και πιο συγκεκριμένα την Ασφάλεια Αιγιάλειας, κάνοντας χορηγία έναν ακόμα απινιδωτή στο προσωπικό και στον διοικητή της Υπηρεσίας Ιορδάνη Μαγειράκη.

Η παροχή αυτή, προέκυψε έπειτα από σχετικό αίτημα της Υπηρεσίας στον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος άμεσα ανταποκρίθηκε στη χορήγηση, λέγοντας «συνεχίζουμε να απλώνουμε το “δίχτυ προστασίας” σε στρεσογόνους χώρους διαθέτοντας απινιδωτές, στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αποφύγουμε κάθε άδικο θάνατο στην περιοχή».

Ο κ. Μαγειράκης ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον κ. Μπονάνο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα, λέγοντας “η Ασφάλεια και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνεργάζονται άψογα και θα συνεχίσουν την άμεση επικοινωνία, για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών της Αιγιάλειας. Ευχαριστούμε τον αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψη και για το πολύτιμο ιατρικό μηχάνημα”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr