background img
banner
banner

Με… μπροστάρηδες τους φορείς και υπό την αιγίδα του δήμου

ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ – ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Απολογισμό των επιτυχημένων εκδηλώσεων στο πλαίσιο του «Παιδικού Καρναβαλιού 2023», με απόδοση μεγάλου μεριδίου της επιτυχίας στον ανθρώπινο παράγοντα και την ανιδιοτελή συνεισφορά των εθελοντών – μελών της Καρναβαλικής Επιτροπής σε συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας, αλλά και τη μελλοντική δράση για την ανάλογη συνέχιση του θεσμού, περιελάμβανε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, στη συνέντευξη έλαβαν μέρος ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας και πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Μένιος Κουτρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Στράτος Βαρδάκης και Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης και μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής.
Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Καλογερόπουλος, η μεγάλη επιτυχία της φετινής σειράς εκδηλώσεων οφείλεται στηνσπουδαία δουλειά των διοργανωτών, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι δεν καταγράφηκε κανένα πρόβλημα ή δυσάρεστο γεγονός.

«Η επιτυχία αυτή μας οδηγεί στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, με το να χαράξουμε τον δρόμο της καθιέρωσης του Παιδικού Καρναβαλιού σε θεσμό, που μπορεί να αποφέρει μέσω της διασκέδασης τόσο κοινωνική όσο και οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, ο οποίος επίσης σημείωσε ότι το ενθουσιώδες κλίμα που επικράτησε έδειξε παράλληλα τι σημαίνουν οι λέξεις προσφορά, εθελοντισμός και ανιδιοτέλεια και πόσο καλά αποτελέσματα φέρνουν, όταν υπάρχει εμπιστοσύνη και καλή συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών. Επίσης, μίλησε για τη στήριξη των εκδηλώσεων, από τον δήμο, τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., το ΝΠΔΔ, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αλλά και τους χορηγούς.

Μ. Κουτρόπουλος: «Η Αιγιάλεια μπορεί να γίνει καρναβαλικός προορισμός»

Το λόγο ακολούθως πήρε ο κ. Κουτρόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους πάντες για τη συμμετοχή, σημείωσε χαρακτηριστικά πως για πρώτη φορά η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε θετικά και με προθυμία στο πλάνο που κατατέθηκε εκ μέρους των διοργανωτών του Παιδικού Καρναβαλιού, αφού τόσο ο Δήμος όσο και τα Νομικά του Πρόσωπα (ΔΗΚΕΠΑ, Λιμενικό Ταμείο, ΝΠΔΔ, Σχολική Επιτροπή α’βάθμιας εκπαίδευσης) συντονίστηκαν αποτελεσματικά και με ταχύτητα στις απαιτούμενες διαδικασίες. «Η Αιγιάλεια μπορεί να γίνει καρναβαλικός προορισμός κι εμείς θα εργαστούμε γι’ αυτό» συνέχισε ο κ. Κουτρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής: Νατάσα Βλάχου, Ντία Παναγοπούλου, Διονύση Λουκόπουλο, Λεωνίδα Θεοφανόπουλο, Μαίρη Καβούνη, Ανδρέα Σταυρόπουλο, Φίλιππο Δεληγεωργόπουλο, Αποστόλη Δεληγάκη, Δημήτρη Ζωιτσούδη, Βάσω Δημητρακοπούλου και Ανδρέα Μαρκορά”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των υπολοίπων μελών της Καρναβαλικής Επιτροπής, που ήδη ξεκινούν τις προετοιμασίες για το Παιδικό Καρναβάλι 2024, με την υπόσχεση όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, να στολίσουν τη ζωή τους με το χαμόγελο που τους αξίζει.

Μάλιστα, τόνισαν μεταξύ άλλων ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει Παιδικό Καρναβάλι αν δεν υπήρχε η Ένωση Γονέων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στο πόσο οι εκδηλώσεις ωφέλησαν τα παιδιά και κατ’ επέκταση και τους μεγαλύτερους.

Τονίστηκε ακόμη πως το Παιδικό Καρναβάλι μπορεί να γίνει «τουριστική ατραξιόν» του δήμου.

Άπαντες δε, δήλωσαν παρόντες και για του χρόνου, αφού προηγουμένως θα έχουν συμμετάσχει στην προετοιμασία του θεσμού. Τέλος, προτάθηκε να υπάρχουν συγκεκριμένα μέλη στην Επιτροπή που δεν θα αλλάζουν χρόνο με τον χρόνο και θα προέρχονται από φορείς και συλλόγους της περιοχής.

Δημ. Καλογερόπουλος: ΄΄Παράδειγμα προς μίμηση η ανιδιοτελής προσφορά των μελών της Επιτροπής΄΄

Κάνοντας ειδική μνεία στη δράση της Καρναβαλικής Επιτροπής, ο δήμαρχος είπε: ΄΄Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, πολλές φορές γίνονται εξαγγελίες, αλλά καλό είναι να είμαστε προσγειωμένοι επί πραγματικού εδάφους για να είμαστε και αποτελεσματικοί. Η Επιτροπή των εκδηλώσεων, έτσι όπως αυθόρμητα δημιουργήθηκε, έδωσε τον τόνο του τι σημαίνει προσφορά και εθελοντισμός μέσα από έναν ενθουσιασμό που έχει μία ανιδιοτελή προσφορά. Οι άνθρωποι που συνεισέφεραν είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη διάθεση για προσφορά ανιδιοτελώς. Γίνεται και για εμάς ένα παράδειγμα ότι ο εθελοντισμός παράγει έργο. Ανεξάρτητα από το ότι δεν καταφέραμε να περάσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο έναν κανονισμό λειτουργίας για τον εθελοντισμό, πρέπει στο μέλλον να καθιερωθεί οργανισμός εθελοντισμού, ούτως ώστε να μπορούμε να μπορέσουμε να τον αναπτύξουμε και να έχουμε ένα αποτέλεσμα΄΄.

Και συνέχισε: ΄΄Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι η επιτυχία έγκειται στο… τριαξονικό χαμόγελο από τα ίδια τα παιδιά, κάτι που μεταφέρθηκε και σε εμάς τους μεγαλύτερους. Το κύριο χαρακτηριστικό ήταν ότι όταν ήρθε στο γραφείο μου ο πρόεδρος της Επιτροπής, μέσα σε δευτερόλεπτα συναποφασίσαμε την ανταπόκριση του δήμου. Και δεν ήταν μόνο το οικονομικό. Το κυριότερο σημείο είναι πόσο οι άνθρωποι γρήγορα μπορούν να συνεννοηθούν με μικρό κοστολόγιο χρόνου γιατί πρέπει να υπάρχει ένα αποτέλεσμα άμεσο. Από ό,τι είδατε, από την πλευρά του δήμου δεν ενεπλάκη κάποιος σε λεπτομέρειες, ό,τι δημιούργησε η ομάδα προχώρησε και υποστηρίχθηκε. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και αμεσότητα σε χρόνο, αυτά ήταν και τα συστατικά της καλής συνεργασίας και επιτυχίας. Σημαντικός παράγοντας ήταν και η αξιολόγηση της πρότασης που μου κατέθεσε ο κ. Κουτρόπουλος. Αμέσως αντελήφθην το πόσο σημαντικό είναι να προγραμματιστεί και να υλοποιηθεί επιτυχώς η προσπάθεια΄΄.

«Ο ανθρώπινος παράγοντας εκτόξευσε το αποτέλεσμα»

Τέλος, ερωτηθείς από το protionline.gr για το πώς ο ίδιος εννοεί ότι το Παιδικό Καρναβάλι θα γίνει θεσμός και πώς αυτό μεταφράζεται ως προς τις αρμοδιότητες Δήμου – Ένωσης Γονέων και σε οικονομικό πλαίσιο, ο κ. Καλογερόπουλος, είπε: ΄΄Δεν αναφέρθηκα καθόλου στο οικονομικό μέρος, διότι δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το θέμα είναι ότι ακόμη κι αν ο δήμος αναλάμβανε όλα αυτά τα έξοδα, τι θα έκανε; Δεν είναι μόνο το οικονομικό, η ψυχή είναι το σημαντικότερο. Δεν φτάνουν μόνο τα χρήματα. Αν δεν υπήρχε ο ανθρώπινος παράγοντας οι εκδηλώσεις δεν θα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα και κυρίως δεν θα γινόταν αν γίνονταν με χαρακτήρα δημοσιοϋπαλληλικό. Επομένως, αυτό που έχει να κάνει κάθε δημόσιος φορέας είναι να βάζει την οικονομική του ευρωστία μπροστά για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, ο ανθρώπινος παράγοντας όμως πρέπει να είναι μακριά από δημοσιοϋπαλληλικές συμπεριφορές. Άρα, ναι, ο δήμος ως θεσμός έχει την υποχρέωση να υποστηρίξει το Καρναβάλι να γίνει θεσμός, σε συνεργασία με τους φορείς, αλλά οι φορείς πρέπει να είναι μπροστά μέσα από τη βάση του εθελοντισμού και των αξιών΄΄. Και κατέληξε: ΄΄Σε ό,τι αφορά το αύριο, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κάποιες επιτροπές που να έχουν σχέση και με το Καρναβάλι και με άλλες εκδηλώσεις που έχουμε υποστηρίξει ή διοργανώσει. Σημασία έχει, στην προκειμένη περίπτωση, ότι φάνηκε πως ο ανθρώπινος παράγοντας εκτόξευσε το αποτέλεσμα. Ο θεσμός να παραμείνει όπως έχει διαμορφωθεί και το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να μην υποβοηθά τα μέγιστα και σε οικονομική στήριξη και ως προς τα μέσα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr