background img
banner
banner

Αξιοποίηση του 409 ως υποδομή δημόσιας υγείας ζητά ο Γ. Μπέσκος

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ

Την ανάληψη όλων των απαιτούμενων ενεργειών ώστε να ενταχθεί το κτίριο του 409 σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να δημιουργηθεί υποδομή δημόσια υγείας, ζητά με αίτηση- αναφορά του προς τους υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ένοπλων Δυνάμεων και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Μπέσκος.

Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει, ΄΄δυστυχώς, από το 2017 το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο της Πάτρας ερήμωσε, με την μετεγκατάσταση των κλινικών του στο νέο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Έκτοτε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον δεν υπήρξε παρά μόνο τυπικές διαμαρτυρίες λίγο πριν τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που έγινε προφανώς για δημιουργία εντυπώσεως και πολιτικής χειραγώγησης με σειρήνες λαϊκισμού χωρίς ουσιαστικές προτάσεις με κύριο χαρακτηριστικό την αδιαφορία των Βουλευτών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ εν αρχή (που το έκλεισε) και Ν.Δ. που δεν στήριξαν με θέρμη και συγκεκριμένες προτάσεις την εξεύρεση λύσης, ήτοι ένταξης του συγκεκριμένου ακινήτου για την ανακατασκευή του και περαιτέρω τη χρήση του ως υγειονομική μονάδα μέσω χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά και εθνικά αναπτυξιακά προγράμματα΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Εν’ όψει των ακόλουθων συνδυαστικών λόγων, ήτοι:

1) Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, απαλλοτριώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο για δημιουργία υγειονομικής δόμησης.

2) Το κτίριο κατασκευάσθηκε με δαπάνες του μεγάλου ευεργέτη Νικόλαου Μαραγκόπουλου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως υγειονομική δομή για τους πολίτες της Αχαιός.

3) Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός εκμίσθωσης του απέβη άγονος.

4) Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τους κατοίκους της Πάτρας για ένα πολυδύναμο κέντρο Υγείας που θα στελεχωθεί και θα λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως.

5) Επιβάλλεται η ενίσχυση των υποδομών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων που εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδος.

Αιτούμαι: Α) Όπως όλοι οι φορείς στους οποίους απευθύνεται η παρούσα να προβείτε στην ανάληψη όλων των απαιτούμενων ενεργειών ώστε να ενταχθεί το κτίριο του 409 σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε να δημιουργηθεί υποδομή δημόσια υγείας. Ο σκοπός της απαλλοτρίωσης για τον οποίο εκτελέσθηκε, ως μεγάλης ανάγκης για ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας η οποία, πρέπει και επιβάλλεται, οι υπηρεσίες της να είναι προσιτές σε όλους τους πολίτες καθιστούν υποχρέωση σας απέναντι στην κοινωνία την ευόδωση της παρούσας αιτήσεως. Β) Να μην επαναληφθεί, εν όψει των ανωτέρω ο διαγωνισμός εκμίσθωσης ο οποίος απέβη άγονος΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr