background img
banner
banner

Ο πολιτικός σχεδιασμός μετά την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΔΕΕΠ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ ΝΔ – ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ, ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ρητή εντολή προκειμένου να παγώσει προσωρινά κάθε προεκλογική δραστηριότητα, τουλάχιστο σε ό,τι αφορά συγκεντρώσεις και δημόσιες εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και την δραστηριότητα πολιτικής φύσεως εντός της εκλογικής τους περιφέρειας για τους βουλευτές του κόμματος μεταφέρει προς όλες τις κατευθύνσεις η Τοπική Οργάνωση ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ.
Μέρα με τη μέρα, από το περασμένο Σάββατο, μετά και τη λήξη του τριήμερου εθνικού πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη, ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σηκώνει τους τόνους σχετικά με το θέμα της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών και τις κυβερνητικές ευθύνες.

Από την πλευρά του το τοπικό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν αλλάζει το δικό του προγραμματισμό, εντάσσοντας το θέμα της αναζήτησης ευθυνών στην προεκλογική ατζέντα, διατηρώντας βέβαια χαμηλούς ακόμη τους τόνους καθώς ο εκλογικός ορίζοντας ξεμακραίνει και η ατζέντα της κάλπης δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί.

Στόχος της αντιπολίτευσης, κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να αποκτήσει επαφή με το κοινωνικό κίνημα και τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται με αφορμή την τραγωδία αλλά και να… ξηλωθεί το πουλόβερ της ρητορικής σχετικά με την ισχυρή.

Η ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός είναι σε θέση να διαχειριστεί με επιτυχία και την παρούσα κρίση παρά το γεγονός ότι η απόληξή της θεωρείται βέβαιο ότι θα ακουμπά πάνω στην κάλπη…

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα το οποίο ελέγχει μέσα από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, συμπληρωματικά και με το σταθερό διεκδικητικό πλαίσιο που είναι ευθυγραμμισμένο με την πολιτική γραμμή είναι το όπλο του τοπικού ΚΚΕ αυτή την περίοδο.

Σιδηρόπουλος: “Τo κλίμα γα την κυβέρνηση και τις ευθύνες της δεν αλλάζει με συγγνώμες»

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας, κυρίως της νεολαίας η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και είναι καθημερινά στους δρόμους όπως και το κοινωνικό κίνημα στις πλατείες. Ακόμη και η συγκινητική προσφορά μέσα από την αυθόρμητη συμμετοχή καθημερινά εκατοντάδων συμπολιτών στις αιμοδοσίες είναι μια πράξη κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης απέναντι σε μια κακή διαχείριση» αναφέρει ο Συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΖΙΖΑ –ΠΣ Αχαΐας Μιχάλης Σιδηρόπουλος.

Και συνεχίζει: «Από την πρώτη στιγμή και όσο ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη εξελισσόταν με την αναζήτηση και καταμέτρηση των θυμάτων, έγινε μία προσπάθεια να χρεωθεί το τραγικό δυστύχημα σε ανθρώπινο λάθος. Για εμάς αυτό αποτελεί μια σαφή προσπάθεια συγκάλυψης κυβερνητικών ευθυνών που δεν μπορεί αν καλυφθεί ούτε με την παραίτηση του Υπουργού Υποδομών ούτε με την υποτιθέμενη αποχώρηση-παραίτηση των προέδρων σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ. Το κλίμα παραμένει και θα παραμείνει βαρύ, δεν αλλάζει ούτε με τις συγνώμες του Πρωθυπουργού.
Ξέρουμε ότι στο επόμενο διάστημα, σε μια προσπάθεια να βρει καθαρό πεδίο για τις εκλογές, η κυβέρνηση και ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της, θα κάνουν ότι περνά από τι χέρι τους να συσκοτίσουν φανερές και αφανείς ακόμη ευθύνες. Δεν θα καταφέρουν όμως να φορτώσουν μια τετραετία ανευθυνότητας, με παγωμένες όλες τις συμβάσεις για τα σιδηροδρομικά έργα και την ασφάλεια των μεταφορών, στους εργαζομένους και το προσωπικό του ΟΣΕ, δεν μπορούν να προχωρήσουν έτσι μέχρι την κάλπη».

Κουνάβης: «Επιθυμούν να βάλουν την προεκλογική ατζέντα πάνω από την τραγωδία!»

«Όσο η χώρα μας συνεχίζει να βιώνει καταστάσεις τραγικές που σχετίζονται με αυτή την απίστευτη σιδηροδρομική τραγωδία, δεν υπάρχει για εμάς στην ΝΔ προεκλογική ατζέντα. Καμία συζήτηση που σχετίζεται με τον προεκλογικό σχεδιασμό του κόμματος δεν υπάρχει για την τοπική μας οργάνωση, αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Μόνο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων, στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τις απώλειες αυτής της ανείπωτης τραγωδίας. Προσωπικά θεωρώ ότι θα ήταν ανήθικο να μιλάμε για εκλογικούς στόχους και να βάζουμε μπροστά την προεκλογική ατζέντα. Ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας εκτιμώ ότι ο εκλογικός ορίζοντας δεν είναι αυτός πάνω στον οποίο κινήθηκε μέχρι πρόσφατα η πολιτική επικαιρότητα και θα αλλάξει» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ Αντώνης Κουνάβης.

Και καταλήγει: «Θα έχουμε τον ορισμό μιας νέας, σε σχέση με ότι γνωρίζαμε, ημερομηνίας για τις εθνικές εκλογές, θα πρέπει όλοι μας να αναμένουμε την απόφαση του πρωθυπουργού η οποία θα ληφθεί με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των νέων ανθρώπων που έφυγαν για πάντα δίπλα από τους δικούς τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε κατά την δύσκολο και απαιτητική περίοδο διακυβέρνησής του, ότι έχει υψηλό, υψηλότατο δείκτη ευαισθησίας σε σχέση με την ανθρώπινη απώλεια και πρέπει να έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις επιλογές του.
Από την απέναντι πλευρά, παρότι δεν είναι της ώρας, θα πρέπει να προειδοποιήσουμε όσους επενδύουν στο θάνατο για να αποκομίσει το κόμμα τους πολιτικά οφέλη, θα λάβουν απάντηση από το λαό».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr