background img
banner
banner

ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Πρέπει όλοι να μάθουν τις μαγικές λέξεις “σύνθεση” και “συνεργασία”»

Τη δεινή θέση των μικρομεσαίων εμπόρων κάνει γνωστή ο γ΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου, Λάμπης Παπαδόπουλος, με αφορμή την ημέρα τιμής και μνήμης της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ήδη, η Ομοσπονδία έχει καταθέσει πρόγραμμα, θέσεις και προτάσεις σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και η διοίκησή της αναμένει μέχρι τις 21 Μαΐου να δεσμευτούν ότι θα τα περάσουν στα δικά τους προγράμματα…

Και ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει: ΄΄Δε θα ξεχάσουμε τα sms για να πάμε στη δουλειά , να πάμε για ψώνια, στο φαρμακείο, να βγάλουμε τα κατοικίδια και να κυκλοφορήσουμε έξω. Δε θα ξεχάσουμε πως κάποιοι συνάνθρωποί μας έχασαν τη δουλειά τους λόγω υποχρεωτικότητας και δέκα χιλιάδες γιατροί και υγειονομικοί έμειναν έξω από τα νοσοκομεία μας χωρίς εργασία και μισθό για πάνω από ένα χρόνο με τις απεργίες πείνας και τελικά την δικαίωση τους. Κυρίως δε θα ξεχάσουμε τα lock down και το κλείσιμο των μαγαζιών μας όταν έμειναν ανοικτά τα υπερμάρκετ και οι πολυεθνικές και πούλαγαν ελεύθερα τα προϊόντα μας, με άμεσο επακόλουθο την ακρίβεια τον πληθωρισμό , την πανάκριβη  ΔΕΗ και τα καύσιμα τα οποία μαζί με τις συνέπειες του πολέμου εξαθλίωσαν πολλούς συμπολίτες μας και έφεραν νέα λουκέτα στα μαγαζιά μας. Καταντήσαμε να ζούμε σε μια χώρα όπου οι πολίτες σκέφτονται να κάνουν μπάνιο για να μην ανοίξουν θερμοσίφωνα, κάθονται με τα μπουφάν στο σπίτι γιατί δεν υπάρχει θέρμανση και 18 του μήνα έχουν τελειώσει τα ρευστά διαθέσιμα ( έρευνα της ΕΕΚΕ της ΓΣΣΕΕ). Ζούμε σε μία χώρα με πανάκριβα καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης όταν στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με υπερδιπλάσιους μισθούς είναι φθηνότερα΄΄.

Επιπλέον, επισήμανε και τα εξής: ΄΄Γνωρίζοντας πως με ακούει και με διαβάζει όλο το δημοκρατικό τόξο και όλοι οι βουλευτές Αχαΐας, είμαι σίγουρος πως θα μεταφέρουν και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αλέξη Τσίπρα και στον Νίκο Ανδρουλάκη και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να δεσμευτούν όλοι τους: 1)Να τηρηθεί η κρατική αρχική συμφωνία για τέσσερις πανεπιστημιακές σχολές στην Αιγιάλεια. 2)Άμεση λύση στο σταφιδικό. Θέμα που έχουν αναγνωρίσει και το γνωρίζουν καλά και οι τρεις θητεύσαντες στο υπουργείο Γεωργίας, Βορίδης, Λιβανός και Γεωργαντάς και δεν έχουν βρει ακόμα έστω μία πολιτική λύση. 3) Δέσμευση να επισκευασθεί άμεσα και να μπουν χίλια Αιγιωτόπουλα στην ΕΒΟ, σύμφωνα με τη δυναμικότητα του εργοστασίου, καθώς η απαξίωση του και οι μικροπολιτικές έδιωξαν όλη την νεολαία μας στο εξωτερικό και οι μόνες θέσεις στον τόπο μας είναι delivery.

Ως τέως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και Αντιπρόεδρος της ΟΕΕΣΠ κλείνοντας επτά χρόνια στους δρόμους και τους κοινωνικούς αγώνες του τόπου μου, δηλώνω πως συγχωροχάρτι δε δίνω σε κανέναν. 21 Μαΐου έχουμε μια μεγάλη γιορτή που θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε εμείς την απόφαση για το μέλλον μας. Θα βρεθούμε μόνοι μας σε ένα παραβάν έχοντας στα χέρια μας 30, 40 ψηφοδέλτια. Με καθαρό μυαλό και νηφαλιότητα, να επιλέξουμε αυτούς που έκαναν κάτι για εμάς ,έσκυψαν πάνω στο πρόβλημα μας, ή υπόσχονται να κάνουν κάτι για αυτά. ΔΕΝ θα πω σε κανέναν τι να πράξει… θα πω όμως να σηκωθούν όλοι από τον καναπέ και να πάνε να ψηφίσουν… ΌΧΙ αποχή στο 50% . Η Δημοκρατία ΔΕΝ έχει αδιέξοδα και διλήμματα. Όποια εντολή δώσει ο λαός μας οφείλουν να την σεβαστούν και να την τηρήσουν απαρέγκλιτα. Πρέπει όλοι να μάθουν τις μαγικές λέξεις “σύνθεση” και “συνεργασία” και αυτό ισχύει και για τον Δήμο μας, αλλά θα έρθει άλλη ώρα για να μιλήσουμε για τα δικά μας!!!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr