background img
banner
banner

Οι Πατρινοί… άφησαν τους Αιγιαλείς υποψηφίους εκτός Βουλής

Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ 12+3 ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΛΑΪΝΙΩΤΗ

Παρά το γεγονός ότι η Αιγιάλεια είχε σεβαστό αριθμό υποψηφίων βουλευτών στις εκλογές της 21ης Μαΐου, εντούτοις μόλις ένας φαίνεται πως καταφέρνει να μπει στη Βουλή. Πρόκειται για τον Αιγιώτη Γιάννη Λαϊνιώτη που εκλέγεται για πρώτη φορά, εφόσον παραχώρησε την έδρα στην Αχαΐα ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος. Η κάλπη έβγαλε ανατροπές ως προς τα πρόσωπα, ωστόσο τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι μεν Αιγιαλείς στηρίζουν Πατρινούς υποψήφιους, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με την ψήφο των Πατρινών προς Αιγιαλείς…

Στη Νέα Δημοκρατία, ο Αιγιώτης Άγγελος Τσιγκρής, πρώτος στην προτίμηση των Αχαιών το 2019, ήρθε τέταρτος και εκτός αλλαγής, δεν εκλέγεται. Έλαβε ωστόσο 14.971 ψήφους. Η πρώτη φορά του ιατρού Νίκου Σπηλιόπουλου κάθε άλλο παρά απογοητευτική ήταν, αφού έλαβε 5.347 ψήφους. Η κόρη του πρώην δημάρχου Αιγίου Αποστόλη Καραφωτιά, Κατερίνα Καραφωτιά, με μία μικρή προεκλογική διαδρομή έλαβε 4.710 ψήφους. Πρώτη βεβαίως η Πατρινή Χριστίνα Αλεξοπούλου με 23.657 ψήφους η οποία φέρει καταγωγή εν μέρει και από την Αιγιάλεια.
Στον ΣΥΡΙΖΑ/Π.Σ. η μοναδική υποψήφια από την Αιγιάλεια Γιούλη Μαμμή, έλαβε 3.732 ψήφους, εξαιτίας και του μειωμένου αριθμού ψήφων του κόμματος.

Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. η έχουσα καταγωγή από την Αιγιάλεια, Κατερίνα Σολωμού συγκέντρωσε 6.838 ψήφους μετά τον Γιώργο Παπανδρέου που εκλέγεται ως επικεφαλής, με την κόρη του αείμνηστου Γρηγόρη Σολωμού να είναι επιλαχούσα. Στην τρίτη θέση ο Μαρίνος Σκανδάμης από τη Δυτική Αιγιάλεια με 5.803 ψήφους. Μεγάλο αριθμό ψήφων, για τα δεδομένα της πρώτης υποψηφιότητάς του, έλαβε ο Αιγιώτης δικηγόρος Γιώργος Μπέσκος με 2.350 που τον έφεραν στην όγδοη θέση του ψηφοδελτίου. Τέλος, η Αιγιώτισσα Δήμητρα Αναργύρου, που ανήκει στους λεγόμενους «στρατιώτες» του κόμματος, έλαβε 1.009 ψήφους.

Στο ΚΚΕ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» Γιάννης Μποδιώτης έλαβε 896 ψήφους και ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΚΕ στην Αιγιάλεια.

Ο μοναδικός Αιγιαλέας που μπαίνει στη Βουλή είναι ο Γιάννης Λαϊνιώτης με 1.149 ψήφους από το κόμμα «Ελληνική Λύση», αφού ο επικεφαλής του κόμματος και του ψηφοδελτίου Κυριάκος Βελόπουλος, δεν επέλεξε να εκλεγεί από την Αχαΐα.

Ικανοποιητικό είναι το αποτέλεσμα και για τον Αιγιώτη Στάθη Κολλιόπουλο που ήταν ένας εκ των τεσσάρων υποψηφίων του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Έλαβε 1.510 ψήφους με εμφανή ώθηση από την Ανατολική Αιγιάλεια που στήριξε το κόμμα της κ. Κωνσταντοπούλου περισσότερο από τον υπόλοιπο δήμο.

Ο πρώην δήμαρχος Αιγίου Γιώργος Περπής, υποψήφιος με το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, έλαβε 253 ψήφους, παρασυρόμενος από τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος.
Ο Λευτέρης Παναγόπουλος υποψήφιος με το κόμμα ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α έλαβε 50 ψήφους και η Μαρία Πεττεμερίδου και Χρήστος Μαυρόγιαννης, υποψήφιοι με το κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ – ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, έλαβαν 66 και 58 ψήφους αντίστοιχα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr