background img
banner
banner

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «απαίτησε» δικαιοσύνη παντού, αλλά και στο Αίγιο

Με μία δυνατή σε πολιτική ένταση αλλά και σε παλμό ομιλία, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία” την Τρίτη 9 Μαΐου το βράδυ στο κέντρο του Αιγίου. Η ομιλία έγινε στα πλαίσια της προώθησης του προεκλογικού προγράμματός του, με κεντρικό σύνθημα το “Δικαιοσύνη Παντού”, ενώ ο εξωτερικός χώρος του εκλογικού κέντρου του κόμματος, στο πάνω μέρος της οδού Ερμού, γέμισε με χρώματα και υποστηριχτές του. Κάτω από έναν έτοιμο να βρέξει ουρανό, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας αλλά και πολλοί φίλοι του από την γειτονική Πάτρα, βρέθηκαν στην συγκέντρωση προσπαθώντας όλοι μαζί να υπενθυμίσουν ότι το κόμμα τους διατηρεί την πολυπληθή του υφή και την στρατηγική του δυναμική.

Η πολιτική εκδήλωση ξεκίνησε περίπου στις 8.15 με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας, ενώ αμέσως μετά ο κεντρικός ομιλητής, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Συντονιστής του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Νίκος Μπίστης, ανέπτυξε για αρκετή ώρα την κοινωνική θέση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια της σύγχρονης εποχής.

Καυτηρίασε τα κακώς κείμενα της σημερινής κυβέρνησης και τον τρόπο διακυβέρνησής της, υπενθύμισε τις παροχές και τα προνόμια που είχε πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική κοινωνία την περίοδο 2015-2019, επισήμανε τα τρομερά – όπως είπε – λάθη που έχουν συμβεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια από τη Νέα Δημοκρατία και βεβαίως, μετέδωσε αρκετά πειστικά τον παλμό της πολιτικής έντασης και την ανησυχία του, αλλά και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πιθανό αύριο με κυβέρνηση ξανά Νέας Δημοκρατίας, κάτι όπως ανέφερε θα ήταν καταστροφικό για όλους.

Παρέθεσε όλα τα ενδεχόμενα

Όσο ο εξωτερικός χώρος του εκλογικού κέντρου της οδού Ερμού, τμηματικά, γέμιζε από κόσμο ο κεντρικός ομιλητής Νίκος Μπίστης, ανέλυσε το ενδεχόμενο της πρότασης σχηματισμού Προοδευτικής Κυβέρνησης Συνεργασίας από την κάλπη μέσω της απλής αναλογικής και τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας περίπτωσης, ενώ ζήτησε από τον κόσμο την απόλυτη, αυτοδύναμη πρωτιά στις εκλογές της πρώτης 21ης Μαΐου για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο τόπος και να παγιωθεί η ήττα του Μητσοτάκη, ώστε απομακρυνθεί από το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο ομιλητής, καυτηρίασε εκτενώς τις πολιτικές των υπόλοιπων κομμάτων και επέστησε την προσοχή του κόσμου, στο τι ακριβώς θα ρίξει την κάλπη. Βέβαια, αναφέρθηκε και την εκλογολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και στις σφυγμομετρήσεις και τα γκάλοπ.

Επισήμανε δε, ότι ανησυχεί πολύ για τα πολιτικά πλάνα της κυβέρνησης που συμβαίνουν στο παρασκήνιο, ενώ μετέδωσε σε μεγάλο βαθμό τον παλμό της νίκης, αναγκάζοντας έτσι τους πολυάριθμους συμμετέχοντες σε κατά διαστήματα παρατεταμένα χειροκροτήματα. Αμέσως μετά, ανέλυσε κομμάτι – κομμάτι την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι τα θέματα που αφορούν τους πολίτες της επαρχίας, θα βρίσκονται πολύ ψηλά στην πολιτική ατζέντα της παράταξης. Κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε ότι μόνο ο λαός μπορεί να φέρει την αλλαγή και την πρόοδο στον τόπο, ζητώντας την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη Κυριακή, έτσι ώστε να μη χρειαστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Η ομιλία είχε ποικιλία σε θεματολογία ενώ το πλήθος συμμετείχε με μεγάλη προσοχή και αρκετά ενεργά στην παρακολούθησή της. Ένα ιδιαίτερο γεγονός που δημιούργησε αίσθηση, ήταν ότι στο πλήθος υπήρχαν πολλοί άνθρωποι από τον κομματικό τομέα της γειτονικής Πάτρας. Ο κ. Μπίστης, σχολίασε εκτενώς μία – μία τις πολιτικές των υπόλοιπων κομμάτων και ξεδίπλωσε τα σενάρια των πιθανών συνεργασιών ή τους συνδυασμούς σύμπραξης που μπορεί να γίνουν προκειμένου να γίνει κυβέρνηση της χώρας. Τέλος να αναφερθεί ότι ο αρκετά συννεφιασμένος καιρός της προχθεσινής ημέρας, ίσως να “απείλησε” πολλές φορές την εκκεντρική ομιλία με… ξαφνική μπόρα, αλλά τελικά ο καιρός “κράτησε”. Το δε ψιλόβροχο που γενικά επικρατούσε, δεν έδειξε να… τρομάζει ή να ανησυχεί ιδιαίτερα, τους ένθερμους υποστηρικτές της βραδινής ομιλίας.

Το “παρών” έδωσαν και οι 12

Οι “εκλεκτοί” υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Αχαΐα, οι άνθρωποι που έχουν επιλέγει ως οι καταλληλότεροι για τις φετινές εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό και είναι οι εξής:
1. Ελένη Αδαμοπούλου (Ειδική Παθολόγος)
2. Σία Αναγνωστοπούλου (Καθηγήτρια Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης)
3. Άρης Ανδρικόπουλος (Στρατηγός ε.α. ΕΛ.ΑΣ.)
4. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος (Διευθυντής ΜΕΘ Γ.Ν. Πατρών “Άγιος Ανδρέας” – Πνευμονολόγος)
5. Γιώργος Κυριακόπουλος (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων ΙΚΑ – Κοινωνική Ασφάλιση ΕΦΚΑ)
6. Γιούλη Μαμμή (Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος)
7. Κώστας Μάρκου (Ιατρός – Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών)
8. Θέμης – Ανδρέας Μπάκας (Ελεύθερος Επαγγελματίας – Ραδιοφωνικός παραγωγός)
9. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (Καρδιολόγος – Διευθυντής Κ.Υ. Βορείου Τομέα Πατρών)
10. Γιώτα Παναγοπούλου – Σταυρούλια (Εμποροϋπάλληλος)
11. Μαρία Στέφου (Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω)
12. Αγγελική Τσονάκα (Αρχιτέκτονας)


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr