background img
banner
banner

Πως… βαθμολόγησε η κάλπη

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΧΑΪΑΣ

Στο πρωτοδικείο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση στους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών Αχαΐας όπου όμως, η μέχρι στιγμής εικόνα, με βάση τα αποτελέσματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Εσωτερικών, φαίνεται να είναι ξεκάθαρη σε σχέση με το ποιο εκλέγονται και με ποια σειρά βέβαια.

Η καταμέτρηση για τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δείχνει καθαρά ότι υπάρχει έντονο άρωμα γυναίκας καθώς πρώτες με διαφορά είναι η Χριστίνα Αλεξοπούλου από το κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ και η πρώην υφυπουργός Σία Αναγνωστοπούλου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τρεις έδρες η Νέα Δημοκρατία

Η κ. Αλεξοπούλου έκοψε την τελευταία στιγμή το νήμα το 2019 ως τέταρτη του ψηφοδελτίου (χρειάστηκε να διαλέξει άλλη έδρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μπει στο Κοινοβούλιο για την πρώτη της τετραετία) με 11.621 ψήφους. Αυτή τη φορά δεν άφησε τίποτε στην τύχη: Με βάση την καταμέτρηση, η Χριστίνα Αλεξοπούλου στις κάλπες της Κυριακής διπλασίασε τους σταυρούς της (23.657) και ετοιμάζεται και για την πρώτη και σίγουρη θέση της λίστας στις 25/6/2023.

Με αξιοσημείωτη αύξηση στους σταυρούς του (20.132 έναντι 16.301 το 2019), ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσιανιώτης διατήρησε την γνωστή γι αυτόν 2η θέση στο ψηφοδέλτιο.
Αύξηση στους ψήφους του και διατήρηση της… δική του 3ης θέσης καταγράφει ο Ιάσονας Φωτήλας οποίος από 14.882 σταυρούς το 2019 έφτασε ήδη στους 16.504 για το 2023 με πρόβλεψη βέβαια για περισσότερους στην τελική καταμέτρηση του πρωτοδικείου.

Ακολουθεί ο Άγγελος Τσιγκρής με 14.901 σταυρούς στην 4η θέση, λιγότερους πάντως από τους 16.527 των εκλογών του 2019. Διατηρεί πάντως ο κ.Τσιγκρής την ελπίδα ότι, ως 4ος, σύντομα μπορεί να είναι και πάλι στη Βουλή καθώς οι εκλογές της 25/6/2023 θα γίνουν με το μπόνους των 20 εδρών επιπλέον για το πρώτο κόμμα που, βέβαια, θα είναι όπως όλα δείχνουν η ΝΔ.
Δύο θέσεις πάνω από το 2019 για την Ευσταθία Γιαννιά η οποία, από την 7η θέση το 2019 (7.199 ψήφοι), βρίσκεται σήμερα στους 9.813 και στην 5η θέση του ψηφοδελτίου. Η κ.Γιαννιά εμφανίζεται ως σταθερή αξία καθώς σε αυτές τις εκλογές αποχώρησαν οι κ.κ.Νταβλούρος και Κουτρουμάνης, για να ανέβει δύο θέσεις.

Για να βρεθεί βέβαια στην 5η τιμητική θέση έπρεπε να μην «απειληθεί» και από κάποιο εκ των νεοεισερχόμενων στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές.
Πίσω από την κ.Γιαννιά, στην 6η θέση βρίσκεται πλέον ο Ανδρέας Τσώκος ο οποίος, με την πρώτη του εμφάνιση, γενικότερα στην Αχαΐα, έλαβε 7.278 ψήφους. Ένα εντυπωσιακό πράγματι αποτέλεσμα για τον ίδιο που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ακολούθησε ο πατρινός δικηγόρος και νεοεισερχόμενος στο ψηφοδέλτιο Γιώργος Τσίρης με 6.068 στην 7η θέση, αμέσως μετά, ο Αιγιώτης Καρδιολόγος Νίκος Σπηλιόπουλος έκανε τη δική του εντυπωσιακή και πολλά υποσχόμενη πρώτη παρουσία με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Στην επόμενη θέση η γνωστή πολιτεύτρια Αθηνά Τραχήλη με 4.858 σταυρούς ενώ σε απόσταση αναπνοής, στην μέχρι στιγμής καταμέτρηση, η νεοεισερχόμενη Αιγιώτισσα λογοθεραπεύτρια Κατερίνα Καραφωτιά έκανε τη δική της αξιοπρόσεκτη πρώτη εμφάνιση με 4.705 σταυρούς.

Νέα σύνθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Η πρωτιά για τη Σία Αναγνωστοπούλου στον ΣΥΡΙΖΑ ήλθε αυτή τη φορά με 13.467 καταμετρημένους σταυρούς, έναντι βέβαια 17.248 που είχε το 2019. Σε απόσταση στη δεύτερη θέση ο γιατρός Ανδρέας Παναγιωτόπουλος με 11.060 ήδη καταμετρημένους σταυρούς, έναντι 10.710 το 2019, κατάφερε -σε μια δύσκολη φάση για το κόμμα- να αυξήσει την επίδοσή του και να εξασφαλίσει μια έδρα στη Βουλή.

Τη δική του εκλογή στη Βουλή εξασφάλισε και ο γνωστός συνδικαλιστής Γιώργος Κυριακόπουλος με 9.346 ψήφους, λίγους λιγότερους από τους 10.539 του 2019.
Εντυπωσιακή πρώτη εμφάνιση στο ψηφοδέλτιο για την υγειονομικό Ελένη Κωστακιώτη – Αδαμοπούλου με 9.061 σταυρούς αλλά και του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Άρη Ανδρικόπουλου με 8.604 ψήφους.

Αμφότεροι, συνυποψήφιοι-ες ξεπέρασαν τον Κώστα Μάρκου ο οποίος βρίσκεται στην 6η θέση με 8.359 σταυρούς, αρκετά λιγότερους από τους 12.478 που είχε λάβει το 2019, πρώση η οποία του στέρησε και τη θέση του στη Βουλή. Στην 11η θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας η Γιούλη Μαμμή από το Αίγιο με 3.72ο καταμετρημένους σταυρούς.

Το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ

Για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ το οποίο «επένδυσε» στη 2η έδρα στην Αχαΐα (φαίνεται να τη χάνει για λίγες εκατοντάδες ψήφους, με ορατό ενδεχόμενο να τη διεκδικήσει με αξιώσεις τον Ιούνιο) η έδρα πάει δικαιωματικά στον Γιώργο Παπανδρέου ενώ τον ακολουθεί, σε σταυρούς, η Αικατερίνη Σολωμού με 6.823. Σε απόσταση ασφαλείας, αυτή τη φορά, η κ.Σολωμού από τον Μαρίνο Σκανδάμη (5.788) αλλά και τον Δημήτρη Κατσικόπουλο (5.514) ο οποίος επανέκαμψε στο ψηφοδέλτιο μετά από απουσία ετών. Στην 8η θέση βρέθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γιώργος Μπέσκος με 2.347 σταυρούς (Ολυμπία Λόη, Παρασκευή Λουκοπούλου και Ιωάννης Ταπεινός βρέθηκαν πάνω από αυτόν) ενώ στην 12η και τελευταία θέση βρίσκεται η Αιγιώτισσα δημοσιογράφος Δήμητρα Αναργύρου κάτω από τους Γιώργο Καρβουνιάρη, Μιχαλοπούλου Σταυρούλα και Θεόδωρο Νασιώτη.

ΚΚΕ και Ελληνική Λύση

Για το ΚΚΕ ο νυν βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος (με 5.095 σταυρούς) έχει καθαρό πεδίο από τον επόμενο Γιώργο Αγγελόπουλο (2.912 σταυρούς) ενώ για την «Ελληνική Λύση» στη Βουλή θα βρεθεί ο Γιάννης Λαϊνιώτης ο οποίος με 1.145 ψήφους είναι στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, μπροστά από την 3η Δήμητρα Κίτσου (943).

Με βάση την καταμέτρηση, μέχρι στιγμής, της σταυροδοσίας, επανεκλέγονται οι 6 από τους 9 νυν βουλευτές Αχαΐας των κομμάτων που συμμετέχουν και στην απερχόμενη σύνθεση της Βουλής (Αλεξοπούλου, Κατσανιώτης, Φωτήλας, Αναγνωστοπούλου, Παπανδρέου, Καραθανασόπουλος) ενώ στη Βουλή μπαίνουν οι Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Κυριακόπουλος και Γιάννης Λαϊνιώτης (εφόσον ο κ.Βελόπουλος μετακινηθεί με την έδρα του από την Αχαΐα).


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr