background img
banner
banner

Έλαβε τέλος με ένα εξαιρετικό υπαίθριο πανηγύρι βγαλμένο μέσα από την παράδοση

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 2023 ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Διαφορετικό ύφος αλλά κοινή βάση και παρονομαστή την αγάπη για την Ήπειρο και τις παραδόσεις της, είχαν οι δύο εκδηλώσεις με τις οποίες την Παρασκευή 2 και την Κυριακή 4 Ιουνίου, κορυφώθηκαν οι δράσεις της Εβδομάδας Ηπείρου 2023, που διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία και απήχηση, η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας. Τόσο κατά την ποιητική βραδιά στον ατμοσφαιρικό χώρο των Παλαιών Σφαγείων, όσο και στο Ημερήσιο Πανηγύρι στον Άγιο Γεώργιο Ροδοδάφνης, ήταν εμφανής η αναγνώριση ήταν εμφανές το πόσο σημαντική είναι η συμβολή των Ηπειρωτών στη διατήρηση της ελληνικής παράδοσης.

Ποίηση για την Ήπειρο στον ατμοσφαιρικό χώρο των Παλαιών Σφαγείων

Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου όσοι βρέθηκαν στον αναπαλαιωμένο χώρο των Παλαιών Σφαγείων Αιγίου, απόλαυσαν μια υπέροχη ποιητική βραδιά αφιερωμένη στην Ήπειρο. Την οργάνωση και παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε ο πάντα δημιουργικός και ταλαντούχος Κώστας Κλάγκος, τον οποίο παρουσίασε και προλόγισε η αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Αιγιαλείας και φιλόλογος Χριστίνα Παππά.

Ποιήματα απήγγειλαν οι Γιώργος Παπασταθόπουλος (Ο καστανάς και Ήπειρος), Ευθύμιος Φαλτάκας (Ήπειρος), Βαρβάρα Χριστιά (Παμβώτιδα, Γιάννενα 9/2017 και Η δική μου Πρέβεζα, Πρέβεζα 21/3/2016), Μιχάλης Δημητρίου (Εις μνημόσυνον αιώνιον) και Βασίλης Κ. Παππάς (Ήπειρος δεν είναι…). Μεταξύ των ποιημάτων ακούστηκαν παραδοσιακά ηπειρωτικά τραγούδια και σκοποί. Η Αργυρή Χριστοδουλοπούλου ερμήνευσε καταπληκτικά τον ύμνο των απανταχού Ηπειρωτών το “ξενιτεμένο μου πουλί” συνοδεία κλαρίνου από τον μουσικό Θωμά Χάιδο. Ο τελευταίος έπαιξε τον Σκάρο και μάγεψε το ακροατήριο.

Τεράστια συμμετοχή, αστείρευτο κέφι

Δύο ημέρες μετά και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Ροδοδάφνης, αναβίωσε ένα παραδοσιακό πανηγύρι της Ηπείρου, από εκείνα που έρχονται να υπενθυμίσουν την απλότητα και την αυθεντικότητα της διασκέδασης στην ύπαιθρο. Η προετοιμασία από τα μέλη της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας ήταν η κατάλληλη, με τη διαμόρφωση του χώρου και την προσωπική εργασία. Η παραδοσιακή ορχήστρα από την Ήπειρο απέδωσε εξαιρετικά τα τραγούδια και οι χοροί… καλά κράτησαν για περισσότερο από τέσσερις ώρες! Όσο για τα σουβλάκια, ψήθηκαν και προσφέρθηκαν περισσότερα από 700 και άπαντες ευχήθηκαν «καλό καλοκαίρι»!

Η Πανηπειρωτική Αδελφότητα, με τη φετινή «Εβδομάδα Ηπείρου» κατάφερε να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη, επιτυγχάνοντας πλήρως τους σκοπούς της και μεταδίδοντας και στους Αιγιαλείς τη λεβεντιά και τη χάρη της ιδιαίτερης πατρίδας των μελών της.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr