background img
banner
banner

Έλαβαν τη χάρη και την ευλογία τού Αγίου Πνεύματος!

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ

«Να περιπατείτε ως τέκνα φωτός, γιατί ο Πατήρ είναι φως, ο Υιός είναι φως, το Άγιο Πνεύμα είναι φως… Εκείνος που έχει την ενέργεια του τριαδικού Θεού μέσα στην καρδιά του είναι φωτεινός και όταν ο Θεός το θελήσει, το φως αυτό βγαίνει και το βλέπουν και οι άνθρωποι». Η παραπάνω προτροπή του προσκεκλημένου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, εμπεριείχε ίσως όλο το νόημα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, που τιμήθηκε με ευλάβεια, παρουσία πλήθους κόσμου, στο περίλαμπρο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής.

Ήταν μία γιορτή γεμάτη φως και πνευματική ανάταση, που πραγματοποιήθηκε μετά από τρία χρόνια, δεδομένης της παύσης λειτουργίας λόγω της ανακαίνισης του Ιερού Προσκυνήματος. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Αρτοκλασία για τα μέλη του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία προς ευλογία των μελών του εορτάζοντα Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, τα μέλη του οποίου παρέστησαν και προσευχήθηκαν για τον κλάδο τους και τις οικογένειές τους. Επίσης, από τους αρχιερείς αναφέρθηκαν και οι έμποροι της πόλης που εόρταζαν, παρά το γεγονός ότι ο Εμπορικός Σύλλογος, βρισκόμενος σε μεταβατικό στάδιο, δεν διοργάνωσε κάποια γιορτή με αφορμή τη μέρα.

 

Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος: «Να αισθανόμαστε ως τέκνα “μεθυσμένα” από την αγάπη και τη δύναμη που δίνει ο Τριαδικός Θεός»

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, μέσα από τον θεολογικό του λόγο, καθήλωσε τους πιστούς. Αφού μίλησε για τη σημασία της σημαντικής αυτής ημέρας για την Ορθοδοξία, αναφέρθηκε στη νέα γενιά και στους εθισμούς που αντιμετωπίζει στη σύγχρονη εποχή, όπως τα ναρκωτικά και η μέθη, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε ΄΄οι άνθρωποι έχουν ακόμα έναν λόγο να μεθούν: Από τη μέση της εξουσίας. Και όπως ο Προφήτης Ησαΐας ανέφερε κάποτε, αλίμονο σε αυτούς που μεθούν δίχως κρασί. Η εξουσία είναι πάντα αυθαίρετη, προσπαθώντας να βάλλει την ζωή των ανθρώπων, και η εξουσία, η αλαζονεία και ο εγωισμός είναι αμαρτήματα. Βεβαίως υπάρχει και η μέθη του Αγίου Πνεύματος, οπότε αν είναι κάτι που αξίζει τον κόπο για να μεθύσουμε ας είναι αυτό΄΄. Και κατέληξε: ΄΄Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να είναι πάντα μέσα μας και να το αισθανόμαστε ως μία ουράνια κι ευλογημένη ενέργεια. Πρέπει να υμνούμε και να δοξάζουμε το Θεό, και να αισθανόμαστε ως τέκνα “μεθυσμένα” από την αγάπη και τη δύναμη που δίνει ο Τριαδικός Θεός, στο μυαλό και την ψυχή του καθενός από εμάς΄΄.

Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος: «Ο Ιησούς Χριστός έστειλε το Άγιο Πνεύμα για να μας καθαρίσει από τα αμαρτήματα και να μας γνωρίσει τον Πατέρα των Ουρανών»

Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, επισήμανε: ΄΄Η χάρις του Αγίου Πνεύματος συγκέντρωσε όλους εμάς στο «σπίτι» της Παναγίας μας, για να γιορτάσουμε τη σύναξη της Αγίας Τριάδος, έπειτα από το μεγάλο γεγονός της Πεντηκοστής. Η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη διότι η Παναγία μας, είναι αυτή που συνετέλεσε να γεννηθούν ο Υιός και ο λόγος του Θεού. Ο σκοπός του Αγίου Πνεύματος είναι να ενώνει τους ανθρώπους, να γινόμαστε ένα με τον Τριαδικό Θεό, και να παίρνουμε από το Φως αυτό, το Άγιο Φως που συντηρεί και δημιούργησε την Εκκλησία μας΄΄.

΄΄Η χαρά μου, είναι πολύ μεγάλη γιατί βρισκόμαστε στο ανακαινισμένο “σπιτικό” της “Κυράς” μας και ήρθαμε σήμερα σύσσωμοι όχι μόνο να Την προσκυνήσουμε και να Την τιμήσουμε, αλλά να συνεορτάσουμε με δέος αυτή την σημαντική ημέρα που είναι αφιερωμένη στο Άγιο Πνεύμα. Το βαθύτερο νόημα της ημέρας αυτής, είναι η ψυχή και η καρδιά μας να κοιτούν προς τα πάνω, αναμένοντας την Ένωσή μας με το Τριαδικό Θεό. Ας μην ασχολούμαστε με τα γήινα. Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος μας άνοιξε μπροστά στα μάτια μας, το υπέροχο μυστήριο της Τριαδικής Θεότητας και μας περιέγραψε τη σπουδαιότητα του Αγίου Πνεύματος. Ο Ιησούς Χριστός έστειλε το Άγιο Πνεύμα για να μας καθαρίσει από τα αμαρτήματα και να μας γνωρίσει τον Πατέρα των Ουρανών΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο Σεπτός Ποιμενάρχης, καταλήγοντας: ΄΄Ευχαριστώ και προσωπικά τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου για την αποδοχή της πρόσκλησης να βρίσκεται σήμερα εδώ, με σκοπό να ευλογήσει τα πνευματικά μας τέκνα, τους Αιγιαλείς και τους Καλαβρυτινούς που ήρθαν σήμερα να συνεορτάσουμε, να ευλογήσει τον σύλλογο των Ηλεκτρολόγων αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο, σε μία συνήθεια 40 και πλέον χρόνων που συμβαίνει στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας μας, με μία διακοπή μόνο τριών ετών κατά την περίοδο της ανακαίνισης του Προσκυνήματος. Η πρόσκληση μας ήταν να συνλειτουργήσουμε και να μας ευλογήσετε, να μας χαρίσετε τις γνώσεις σας σε θεολογικά θέματα και να μας δώσετε την αφορμή να σκεφτούμε τη ζωή μας να είναι συνυφασμένη με τον ουράνιο κόσμο, αγωνιζόμενοι ο καθένας μας από εμάς, στην καθημερινότητά μας, να επικοινωνούμε με το Θεό, να πορευτούμε στον δρόμο του Θεού και μέσα από την ταπείνωση και την προσευχή, την άσκηση και την αγάπη, να  μεταλάβουμε το Άγιο Φως στις ψυχές μας΄΄.

Ποιοι παρέστησαν

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος και Κώστας Σπηλιόπουλος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Βάσω Ψυχράμη, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Μπέσκος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Βασίλης Ροδόπουλος, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.ά.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος Γιώργος Σερεντέλος και το υπόλοιπο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, προσέφεραν κέρασμα στο κατάστημα Mezzo -Mezzo στην Τέμενη, σε όμορφη ατμόσφαιρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr