background img
banner
banner

Με την μάχη Άρη Π. – Παναιγιάλειου ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ 2Ο ΟΜΙΛΟ

Από Σεπτέμβρη περιμένουμε να καλωσορίσουμε το νέο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, το οποίο όσες παρεμβάσεις και να γίνουν στον τρόπο της διεξαγωγής του, θα παραμείνει για μια ακόμα φορά ανταγωνιστικό και με τους τρεις εκπροσώπους μας (Αιγείρα / Ακράτα, Θύελλα Αιγίου και ΑΕ Καλαβρύτων), να θέτουν σαν πρώτο στόχο την παραμονή τους, αφού η μάχη αναμένεται σκληρή, επίπονη και με μεγάλο ανταγωνισμό.

Αυτά έρχονται σε περίπου δυο μήνες όμως εδώ και λίγες εβδομάδες ανήκει στο παρελθόν το πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ.Α για την περίοδο 2022-23.

Ο Άρης Πατρών πανηγύρισε την πρωτιά στην κανονική του διάρκεια, τα σπουδαία όμως ανήκουν στον Παναιγιάλειο που του πήρε την θέση μέσα από τα μπαράζ που ακολούθησαν, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο με την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική.

Η σειρά στη βαθμολογία και οι υποβιβασμοί

Δικαίως λοιπόν τα φλας της δημοσιότητας στράφηκαν στον ιστορικό Παναιγιάλειο, ο οποίος αφού ξεπέρασε τον σκόπελο των πλεϊ – οφ τόσο με την Θύελλα Πατρών όσο και με τον Πανμοβριακό, στην συνέχεια πήρε με πολύ μεγάλη άνεση ένα από τα τρία εισιτήρια ανόδου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, με αντίζηλους άλλους έξι μνηστήρες.

Έτσι λοιπόν μετά τον Άρη Πατρών που δεν μπόρεσε σε καμία των περιπτώσεων να αξιοποιήσει τα σκήπτρα του και ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να μπει σφήνα ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους, αλλά στο τέλος λύγισε και μάλλον φυσιολογικά περιορίστηκε στην 3η θέση.

Ο Εθνικός Πατρών/Πολύτεκνος είχε εξαιρετική παρουσία όλη σχεδόν τη σεζόν και ανταμείφθηκε με την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Πήγασος Μπεγουλάκίου, ο Αετός Πατρών/Αστραπή αλλά και η Νίκη Προαστίου, με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους κατάφεραν με σχετική ευκολία να σώσουν την παρτίδα με την απευθείας παραμονή τους, ενώ θα μπορούσαν για ακόμη μεγαλύτερες βλέψεις.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας, η οποία λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε απέφυγε τυχόν περιπέτειες και έτσι η νέα σεζόν θα την βρίσκει εκ νέου στην εν λόγω κατηγορία.

Ατρόμητος Πατρών και Αναγέννηση Ψαθοπύργου κατόρθωσαν μέσα από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέϊ – άουτ να ανανεώσουν και για του χρόνου το διαβατήριό τους στην μεγάλη κατηγορία.

Και τέλος ο Πανιώνιος/Αχιλλέας Αγυιάς, η Πάτρα 2005 και ο Απόλλωνας Εγλυκάδας, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το μοιραίο και έτσι επιστρέφουν άρον – άρον στην Β΄ Κατηγορία.

Το αήττητο και οι άμυνες

Καλύτερη άμυνα αυτή του Παναιγιαλείου με παθητικό 13 τερμάτων (0,54) μ.ο. και πιο ευάλωτη του Πανιώνιου/Αχιλλέα Αγυιάς με παθητικό 66 τερμάτων (2,75) μ.ο.

Ο Άρης Πατρών ήταν η μοναδική ομάδα που διατήρησε το αήττητο στην έδρα του (11 νίκες, 1 ισοπαλία)

Ο Παναιγιάλειος ήταν η μοναδική ομάδα που διατήρησε το αήττητο εκτός έδρας (9 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Ο Πανιώνιος/Αχιλλέας Αγυιάς ήταν η μοναδική ομάδα που δεν κέρδισε εκτός έδρας (1 ισοπαλία, 11 ήττες).

Αετός Π. και μετά Αιγείρα / Ακράτα τις περισσότερες ισοπαλίες

Αετός Πατρών/Αστραπή (8) και Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας (7) αναδείχθηκαν ομάδες των ισοπαλιών, ενώ ο ουραγός Απόλλωνας Εγλυκάδας δεν είχε ούτε μία για δείγμα.

Οι καλύτεροι βαθμοί και τα περισσότερα γκολ

Ο Άρης Πατρών ήταν η ομάδα με την μεγαλύτερη εντός έδρας βαθμολογική συγκομιδή (34) και ο ίδιος μαζί με τον Παναιγιάλειο με την μεγαλύτερη εκτός έδρας (30).

Πιο παραγωγική επίθεση αυτή του Άρη Πατρών με ενεργητικό 71 τερμάτων (2,96) μ.ο. και πιο δύστοκη αυτή του Απόλλωνα Εγλυκάδας με ενεργητικό μόλις 12 τερμάτων (0,50) μ.ο.

Περισσότερα γκολ εντός έδρας ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου (36) και λιγότερα εντός έδρας ο Απόλλωνας Εγλυκάδας (6).

Περισσότερα γκολ εκτός έδρας ο Άρης Πατρών (37) και λιγότερα εκτός έδρας ο Απόλλωνας Εγλυκάδας (6).

Λιγότερα γκολ παθητικό εντός έδρας ο Παναιγιάλειος (4), ενώ ο Παναιγιάλειος και ο Άρης Πατρών τα λιγότερα γκολ παθητικό εκτός έδρας (9).

Ρεκόρ τερμάτων (9) στις αναμετρήσεις Αναγέννηση Ψαθοπύργου – Παναιγιάλειος 2-7, Πανιώνιος/Αχιλλέας – Παναιγιάλειος 1-8 και Πανιώνιος/Αχιλλέας – Εθνικός Πατρών/Πολύτεκνος 2-7.
Γ

ενικά στο φετινό πρωτάθλημα σημειώθηκαν 461 τέρματα (239 γηπεδούχοι, 222 φιλοξενούμενοι), δηλαδή 19,2 μ.ο. ανά αγωνιστική ή 3,20 μ.ο. ανά παιχνίδι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr